Track-routes in de Quest plaatsen: DE oplossing

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!
Gebruikersavatar
Edward
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1006
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:22
Locatie: Geen vaste woon- of verblijfplaats
Contacteer:

Bericht door Edward »

e-Ric schreef:
Is die voor iedereen beschikbaar? M.a.w. is het “Open Source”?
Als je de file wingdb11.zip hebt uitgepakt kan je daar de C-sources zien staan :)

Bovendien staat daar een file parsegdb.exe. Dat is hetzelfde programma, maar dan zonder de windows schil. Je kan dit programma opstarten vanaf de command-line; de conversie methode, de input- en de output file zijn de parameters.

Dan krijg je de melding van teveel via-points wel. Je hebt overigens gelijk, dat deze 1000 voor alle tracks tesamen geldt.

Er is nog zo'n maximum, alleen zal dat minder vaak voorkomen. Bij conversie van routes naar tracks is het aantal viapoints 10.000.

Deze aantallen zijn ongetwijfeld gekozen met de GPSr in het achterhoofd.

Als je het programma opnieuw vertaald kan je die aantallen uiteraard zelf bepalen :wink:

Edward

Eppi
Berichten: 36
Lid geworden op: 31 jul 2005 21:57
Locatie: Beilen

Bericht door Eppi »

jaaa, we zijn een stap verder. Mapsource heeft en route ingelezen. Er staan echter nog wel zwarte blokjes op de rose route lijn. Deze naar de Quest gestuurd en daar staat de route klaar.
Als ik deze probeer te activeren staat er een lijst met : vanaf 001, Naar: 096. Als ik vraag de kaart te tonen begint de zandloper te draaien en draaien en draaien, blijkbaar komt hij niet uit de berekening. De enig manier is om de Quest maar uit te schakelen.... De route wordt overigens wel juist weergegeven in Mapsource.
Nog een goed advies ??

Nico
Zumo & Quest, Harley Electra FLHT

Eppi
Berichten: 36
Lid geworden op: 31 jul 2005 21:57
Locatie: Beilen

Bericht door Eppi »

Ben weer een stap verder, blijkbaar kan de Quest de relatie van de punten en de beschikbare weg niet goed begrijpen. Als ik de optie "Navigeer" kies dan lukt het wel om de route te tonen op de kaart. Er staat dan ook een reeks van blokjes met getallen (WP's ?) op de route. Het navigeren van die route gaat niet echt geweldig, "Bep" heeft 1 keer een aanwijzing gegeven die ook nog niet juist was, verder kan je alleen op de rose lijn navigeren, de Quest geeft geen andere aanwijzingen voor afslagen of wegen/straatnamen. Is dot alles of kan het toch beter?

Nico
Zumo & Quest, Harley Electra FLHT

Gebruikersavatar
jkelder
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 3015
Lid geworden op: 15 mar 2004 21:35
Locatie: Den Ham (N52 27.842 E6 29.802)
Contacteer:

Bericht door jkelder »

Misschien heb je hier wat aan:
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3317
Er staat in elk geval ook aangegeven, hoe "Bep' alias 'Truus' haar commando's afgeeft bij een directe route (aangifte van bochten links / rechts i.p.v. aangifte afslagen) en de kompaspagina wordt toegevoegd bij een directe route.
Groet'n van .. Jan oet brinkdorp 'n Ham.
GPSV, Quest, Forerunner 310XT/410, Edge 705HR/CAD, Edge 800 Bundel, Nüvi 860, Oregon 550t
Voor Fietsroutenetwerk, Wandelnetwerk en Paardrijnetwerk : Zie http://planner.gps.nl

e-Ric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 107
Lid geworden op: 24 mei 2004 16:21
Locatie: St. Michielsgestel

Bericht door e-Ric »

Edward schreef:Als je de file wingdb11.zip hebt uitgepakt kan je daar de C-sources zien staan :)
Inderdaad, had ik dus helmaal niet gezien…
Mooi voorbeeld van het psychologische verschijnsel dat je zaken die je niet verwacht vaak ook niet opmerkt…

e-Ric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 107
Lid geworden op: 24 mei 2004 16:21
Locatie: St. Michielsgestel

Bericht door e-Ric »

Eppi schreef:blijkbaar kan de Quest de relatie van de punten en de beschikbare weg niet goed begrijpen.
Daar heb ik weer geen ervaring mee. Ik gebruik tracks (en van tracks afgeleide routes) weer alleen om te wandelen en dan zit je bijna per definitie naast de Mapsource-wegen.
M.a.w. ik gebruik de geconverteerde routes dus als ‘Direct-Route’ en laat er verder geen Auto-Routing functionaliteit op los. Volgens mij leg je alleen i.g.v. Auto-Routing een relatie met het wegennet in Mapsource.

Rudi D
Berichten: 4
Lid geworden op: 8 aug 2005 11:55
Locatie: Waalwijk

Van Waypoints naar tracks

Bericht door Rudi D »

Ik heb sinds vrijdag een Quest :D en ik weet dat je routes kunt lopen via de quest die je van internet hebt afgehaald. Dit is me al een keer gelukt!! 8) met dank aan dit Forum. Maarrrrr er wordt steeds gesproken over het omzetten van een Track naar een route. Nu is het probleem dat ik een aantal routes heb die uitsluitend Waypoints bevatten. Als ik die naar de quest up load zit ie zo vol want hij stuurt ze naar "mijn lokaties" :cry:
Moet ik nu eerst dit bestand omzetten naar een track? of doe ik iets verkeerd? Ik heb al eea geprobeerd met WinGDB maar het helpt allemaal niet veel. Ook heb ik al wat gevogeld met Go7toWin maar ook daar kwam ik niet echt uit.
De routes zijn te vinden op: http://home.tiscali.be/walter.vaes/Wand ... rzicht.htm Wie oh wie kan me helpen...

Ik heb al redelijk rondgekeken op dit Forum maar kon hier niks over vinden. Kan natuurlijk dat ik iets over het hoofd heb gezien :oops: want er staat hier zoveel informatie op!!!

L&A
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 51
Lid geworden op: 19 mei 2005 16:28

Re: Van Waypoints naar tracks

Bericht door L&A »

Rudi D schreef:Ik heb sinds vrijdag een Quest :D en ik weet dat je routes kunt lopen via de quest die je van internet hebt afgehaald. Dit is me al een keer gelukt!! 8) met dank aan dit Forum. Maarrrrr er wordt steeds gesproken over het omzetten van een Track naar een route. Nu is het probleem dat ik een aantal routes heb die uitsluitend Waypoints bevatten. Als ik die naar de quest up load zit ie zo vol want hij stuurt ze naar "mijn lokaties" :cry:
Moet ik nu eerst dit bestand omzetten naar een track? of doe ik iets verkeerd? Ik heb al eea geprobeerd met WinGDB maar het helpt allemaal niet veel. Ook heb ik al wat gevogeld met Go7toWin maar ook daar kwam ik niet echt uit.
De routes zijn te vinden op: http://home.tiscali.be/walter.vaes/Wand ... rzicht.htm Wie oh wie kan me helpen...

Ik heb al redelijk rondgekeken op dit Forum maar kon hier niks over vinden. Kan natuurlijk dat ik iets over het hoofd heb gezien :oops: want er staat hier zoveel informatie op!!!
Misschien is er eenvoudigere manier? Maar ja…
Download waypoints en routes
Open de *.zip map

Dubbelklik op het *.gpx bestand . Mapsource start

Opslaan als *.gdb file.
Met Wingdb omzetten naar tracks with all points.
Dit openen met Mapsource
Alle waypoints verwijderen(de track blijft)
Opnieuw opslaan als *.gdb file
Met Wingdb van dit laatste omzetten naar routes with hidden via points



Groeten,
Luc

Rudi D
Berichten: 4
Lid geworden op: 8 aug 2005 11:55
Locatie: Waalwijk

Bericht door Rudi D »

Luc,
bedankt voor je snelle antwoord. Maar ehhhmmm Als ik bij de uitgepakte zipfile het *.gpx aanklik geeft ie een foutmelding dat het geen geldig bestand is voor Map Source :( Ik krijg hem alleen maar in mapsource als ik het bestand eerst via easygps heb opgestart en naar de Quest heb ge-upload, Dan is het met mapsource weer te downloaden vanuit de Quest. Deze sla ik dan op als *.gdb file en verwijder de waypoints (zie dus niets meer als alleen de tracj vermeld links in het scherm) weer opslaan. Dit lukt allemaal alleen ik zie geen route of track (lijntjes) in mapsource. Het omzetten met wingdb geeft dus een foutmelding waarbij wingdb fouten heeft gemaakt. Ik krijg het niet voor elkaar :cry:
Wat doe ik verkeerd? Het maakt me niet zoveel uit al moet ik wat goochelen als het maar lukt....

Suggesties?

L&A
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 51
Lid geworden op: 19 mei 2005 16:28

Bericht door L&A »

Rudi,
voor het downloaden kies ik voor opslaan, daarna open 'k de map en dubbelklik op de *.gpx file zonder ze eerst uit te pakken
G,
Luc

L&A
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 51
Lid geworden op: 19 mei 2005 16:28

Bericht door L&A »

zie hier een resultaat
geopende *.zip map
Afbeelding
volgorde van bewerken
Afbeelding
resultaat
Afbeelding
Afbeelding

Rudi D
Berichten: 4
Lid geworden op: 8 aug 2005 11:55
Locatie: Waalwijk

Bericht door Rudi D »

Luc,

Mooie plaatjes! zijn dat de belgische topografische kaarten?

Wat ik ook probeer ik krijg de *.gpx file NIET geopend in mapsource! Krijg steeds een foutmelding dat het een ongeldig bestand is! Ik weet niet wat ik fout doe. De enigste manier om ze in MapSource te krijgen is via m'n Quest :( Maar als het jou lukt moet het mij toch ook lukken?
Erg tof dat je me zo wilt helpen!

Ik ga nog eens wat rommelen en als je een tip hebt Graag!!



Neste groeten Rudi

Rudi D
Berichten: 4
Lid geworden op: 8 aug 2005 11:55
Locatie: Waalwijk

Bericht door Rudi D »

Luc,

Is het niet zo omdat jij die kaarten van België hebt dat je het bestand kunt openen? Er staat ook een *.NGI bestand in en is dat niet een extensie voor topografische kaarten? Die heb ik dus niet en zal het me dus ook niet lukken voordat ik die aangeschaft heb wellicht....

Gebruikersavatar
haaje
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 585
Lid geworden op: 4 mei 2004 20:49
Locatie: Wageningen

Bericht door haaje »

Is het niet zo omdat jij die kaarten van België hebt dat je het bestand kunt openen?
Dat heeft er niets mee te maken. Je kunt die bestanden gewoon inlezen in MapSource - zeker in versie 6.7. Het kan aan 3 dingen liggen:

1. Je hebt gewoon een bestand met een verkeerde extensie te pakken. Je moet echt het GPX-bestand uit de gedownloade zipfile vissen, voor je het in MapSource kunt openen.
2. Je hebt toevallig een route, die door de makers niet op de juiste manier is aangemaakt, waardoor de opbouw van het gpx-bestand niet juist is. Met welke wandeling krijg je de foutmelding?
3. Je gebruikt een oude versie van MapSource.

GPX is een XML-formaat. Dat kun je gewoon met een teksteditor als notepad lezen (svp niet opslaan !). Daarmee kun je controleren of je wel het goede bestand te pakken hebt.
GPSMap 276C (FW3.30)
MapSource 6.8, City Select 7.0

L&A
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 51
Lid geworden op: 19 mei 2005 16:28

Bericht door L&A »

Rudi D schreef:Luc,

Is het niet zo omdat jij die kaarten van België hebt dat je het bestand kunt openen? Er staat ook een *.NGI bestand in en is dat niet een extensie voor topografische kaarten? Die heb ik dus niet en zal het me dus ook niet lukken voordat ik die aangeschaft heb wellicht....
Helemaal niet. Na downloaden van en bewerken... maakt het blijkbaar niet uit waar het resultaat terecht komt.. zie:
No map:AfbeeldingCS7:AfbeeldingTOPO:Afbeelding

Groeten,
Luc

Plaats reactie

Terug naar “Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V”