Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Sena 10S i.c.m. TomTom Rider 40 - instructies vallen weg

Intercom op de motor: de tweede specialisatie van Waypoint

Sena 10S i.c.m. TomTom Rider 40 - instructies vallen weg

Berichtdoor viffer » 3 aug 2017 14:30

Ik heb een TomTom Rider 40 en een Sena 10S.

Als ik alleen rijd hoor ik in mijn headset netjes de gesproken instructies van de TT.

Als ik samen met één andere persoon rijd, die ook een Sena 10S heeft, dan kan ik (in de gewone intercom-modus) met diegene praten, en komen de gesproken instructies van de TT tussendoor. Soms (volgens mij bij korte instructies) blijft de intercom-verbinding open, en soms (volgens mij bij langere instructies) valt de intercom-verbinding even weg gedurende de instructie, maar komt daarna vanzelf weer terug. De andere persoon hoort dan een piepje. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom de intercom-verbinding soms wel open blijft gedurende een gesproken instructie, en soms niet. Maar verder is dit niet echt een probleem.

Als ik met twee andere personen rijd, die beiden ook een Sena 10S hebben, dan gebruiken we de group-intercom modus zodat we continu met elkaar kunnen praten. Soms heb ik daarbij wel een goede intercomverbinding, maar krijg ik helemaal geen gesproken instructies van de TT door, terwijl mijn Sena en de TT wel gepaired zijn.
En soms krijg ik wel gesproken instructies door, maar is de intercomverbinding slecht (dan horen we alledrie storende tikkende/roffelende geluiden in de verbinding) en valt de intercom soms opeens uit (vaak n.a.v. een gesproken instructie) en komt de intercomverbinding ook niet meer vanzelf terug.

De reden dat ik een Sena 10S heb gekocht is vooral om met z'n drieën te kunnen praten en daarbij ook navigatie-instructies te kunnen horen. Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn en hoe ik dit moet oplossen? Maakt het bijvoorbeeld nog uit in welke volgorde we de 3 Sena's en de TomTom aanzetten / koppelen?
viffer
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 3 aug 2017 13:54

Keer terug naar Intercom

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast