Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Problemen sena 30k

Intercom op de motor: de tweede specialisatie van Waypoint

Problemen sena 30k

Berichtdoor Martien van Steenis » 4 maart 2018 10:48

Afgelopen weekend heb ik op de motorbeurs een sena 30k aangeschaft. Nu loop ik tegen enkele problemen aan met de instellingen. Volgens de beschrijving en de verkoper van waypoint moet de sena in staat zijn om meerde apparaten via bluetooth te verbinden en dan de audio kanalen gaan mixen. Dit krijg ik niet voor elkaar. Mijn telefoon ( Samsung Galaxy s8) en mijn navigatie ( tomtom rider 450 ) krijg ik wel verbonden maar als de navigatie instructies geeft word de telefoon uitgeschakeld. En op het moment dat ik een andere niet sena intercom koppel word de navigatie helemaal ontkoppeld. Heb al een fabrieks reset gedaan en de nieuwste firmware erop gezet. Zijn er meer mensen die tegen deze problemen aanlopen of kunnen jullie mij tips geven. Bedankt alvast
Martien van Steenis
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 1 maart 2018 20:39

Re: Problemen sena 30k

Berichtdoor rick » 5 maart 2018 11:07

Er zitten inderdaad een heleboel mogelijkheden op de Sena 30K. Audio multitasking (kanalen mixen) en universal intercom (koppelen met andere merken) zijn daar mooie voorbeelden van.
Om even met het laatste probleem te beginnen; hier is helaas geen oplossing voor. Universal intercom klinkt heel leuk en het is mooi dat dit tegenwoordig mogelijk is, maar je zult altijd concessies doen als je dit wilt gebruiken. Universal intercom gebruikt de pairing van de "Second mobile phone" en dat is ook het kanaal wat je moet gebruiken voor je TomTom. Het is dus niet mogelijk om Universal Intercom te gebruiken tegelijkertijd met de TomTom. Als je "gewoon" koppelt met een andere Sena headset heb je dit probleem natuurlijk niet.

Verder vraag ik me af wat je precies wilt bereiken met de koppelingen van je telefoon en TomTom aan je headset. Waarschijnlijk is je telefoon namelijk ook aan je TomTom gekoppeld? Wat is dan precies nog de reden dat je je telefoon koppelt aan je headset? Wil je ook muziek luisteren vanaf je telefoon?
Het mixen van de kanalen is voor zover ik weet alleen mogelijk met een intercom gesprek in combinatie met een van de andere apparaten (telefoon of tomtom). Controleer ook of je "Audio multitasking" ingeschakeld hebt.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 280
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Problemen sena 30k

Berichtdoor Frank » 5 maart 2018 17:59

Rick, volgens mij kan de Rider 450 geen muziek afspelen, ook geen MP3's die op de mobiele telefoon staan. De Rider heeft geen MP3 speler aan boord.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1993
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Problemen sena 30k

Berichtdoor rick » 5 maart 2018 18:46

Dat klopt zeker, vandaar ook mijn vraag wat hij precies wil bereiken. Als je muziek wilt afspelen, dan moet je inderdaad je telefoon koppelen aan je Sena. Maar als het puur is om te telefoneren, dan zou ik dat lekker via de TomTom laten lopen. Telefoneren kan de Rider 450 namelijk wel.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 280
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Problemen sena 30k

Berichtdoor Martien van Steenis » 5 maart 2018 22:30

Hoi Rick bedankt voor je reactie. Mijn bedoeling is idd om muziek af te spelen via de telefoon. Jammer dat niet alles tegelijk werkt. Ik was in de veronderstelling dat het wel kon en daarom heb ik de 30k aangeschaft. Ik zal eens proberen om de tomtom te koppelen als telefoon en de telefoon op de navigatie functie dan blijft de verbinding met de tomtom misschien wel in stand. Met audio multitasking bedoel je de audio overlay functie neem ik aan.
Martien van Steenis
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 1 maart 2018 20:39


Keer terug naar Intercom

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten