Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

SC1 koppelen met SRC

Intercom op de motor: de tweede specialisatie van Waypoint

SC1 koppelen met SRC

Berichtdoor tonvanunen » 9 aug 2018 06:31

Ik overweeg om mijn Schuberth C3 met SRC communicatiesysteem in te wisselen voor een een C4 met SC1. Een vriend met wie ik veel rij heeft nog een SRC. Wij willen graag met elkaar blijven praten.

Nu heb ik gehoord dat deze twee systemen niet of zeer lastig te koppelen zijn.

Heeft er iemand op dit forum ervaring met deze twee systemen?
tonvanunen
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 15 mei 2011 08:03

Re: SC1 koppelen met SRC

Berichtdoor rick » 9 aug 2018 17:11

De SRCS is van Cardo en de SC1 is van Sena. Twee verschillende merken dus en on principe kunnen deze dan niet via de intercom met elkaar communiceren.
Nu hebben de meeste moderne headsets (waaronder de SC1) wel een mogelijkheid ingebouwd voor "universal intercom" of iets van die strekking. Je SC1 doet dan eigenlijk alsof hij een telefoon is en kan dus via het telefoonkanaal van de SRCS daaraan gekoppeld worden.
Nadeel is dus dat er dan aan de SRCS geen telefoon of GPS bijvoorbeeld meer gekoppeld kan worden en ook de mogelijkheden voor het koppelen van een telefoon/gps aan de SC1 zullen waarschijnlijk wat beperkter worden (1 van de beschikbare kanalen daarvoor is dan namelijk al in gebruik).
Verder is het maximale bereik dat je haalt vaak niet ideaal en de ervaring is dat de universele koppeling verre van stabiel is.

Kortom, in theorie is het mogelijk om ze te koppelen, maar de praktijk werkt het niet echt geweldig.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 273
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: SC1 koppelen met SRC

Berichtdoor mbogaert » 29 mei 2019 09:33

Voor mijn ega een nieuwe Schuberth gekocht, met SC1 Advanced. Ik zelf heb nog de C3Pro met SRC Pro. Ik krijg het niet voor mekaar om beiden te koppelen (SC1 in universal intercom mode) en SRC in zowel intecom als Bluetooth device pairing. Is er iemand die reeds succesvol heeft kunnen koppelen? Hoe?
Dank, Marc
XJ900F '83 , R1200GSA '13
mbogaert
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 20 aug 2006 11:54
Woonplaats: Horst

Re: SC1 koppelen met SRC

Berichtdoor wil » 29 mei 2019 13:11

SCI is niet te koppelen met SRC
wil
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 935
Geregistreerd: 10 maart 2004 10:50
Woonplaats: Heemstede


Keer terug naar Intercom

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast