Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

StreetPilot 2610 in France ?

De helpdesk is bedoeld voor ondersteuning bij het gebruik van je toestel.
In 'Algemeen' alleen vragen die in de onderwerpen hieronder geen plek vinden!

Berichtdoor Veerdienst » 23 nov 2004 18:12

elsinga schreef:
Veerdienst schreef:Benieuwd wie dit gaat oplossen.


Sherlock Elsinga, tot uw dienst. ;)

Kon trouwens onlangs ook niet de Liefkenshoektunnel vinden en die ligt dicht bij mijn deur!


Opay, ik ga je van je frustatie afhelpen (of je nog gefrustreerder maken ;)): type in Mapsource als straat "Liefkens" in en je vindt de Liefkenshoektunnel als eerste vondst. Geen nummer of stad invoeren en voila! Midden in het beeld verschijnt de Schelde en de tunnel. :D

Op mijn Quest kom je door het invoeren van Elke regio, Elke stad, LIEFKENSHO en dan even naar beneden scrollen de tunnel tegen. Huisnummer 0 ingevoerd (is bij Garmin zo ongeveer gelijk aan "geen idee") en er verschijnen vele plekken in/bij de tunnel in beeld. :mrgreen:


Ok Sherlock Elsinga hier komt de volgende vraag. (Als je vindt dat deze topic naar Mapsource moet verhuizen, laat ik dat aan jou over want ik weet niet hoe dat moet :oops: )
Ik wil van Tielrode naar Schiphol (in mapsource wel te verstaan). Maar ik wil niet via de Antwerpse ring en de E19 zoals mapsource voorstelt omwille van de werken. Neen, ik wil via de A4 naar Rotterdam. Hoe kan ik dat nu ingeven zonder de 'rubber band te gebruiken'? In de sp kan je namelijk autostrades opgeven, maar kan dit ook in Mapsource?
Ik vind het probleem in de sp 2610 dat als je de route ingeeft het resultaat veel te klein is om te zien of de route juist loopt. Dan moet je weer beginnen uitvergroten en schuiven, terwijl ik eigenlijk zo snel mogelijk wil beginnen rijden. Daarom bereid ik het meestal liever voor in Mapsource.
Het is gratis heen
en weer weer
sp 2610, Nuvi 750T en 765T + Lifetime op beide
Avatar gebruiker
Veerdienst
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 17 sep 2004 22:02
Woonplaats: Tielrode.Be

Berichtdoor elsinga » 23 nov 2004 18:52

Veerdienst schreef:Ok Sherlock Elsinga hier komt de volgende vraag. (Als je vindt dat deze topic naar Mapsource moet verhuizen, laat ik dat aan jou over want ik weet niet hoe dat moet :oops: )


Ik kan het wel, maar da's maar een bijwerking. Hans?? ;)

Ik wil van Tielrode naar Schiphol (in mapsource wel te verstaan). Maar ik wil niet via de Antwerpse ring en de E19 zoals mapsource voorstelt omwille van de werken. Neen, ik wil via de A4 naar Rotterdam. Hoe kan ik dat nu ingeven zonder de 'rubber band te gebruiken'? In de sp kan je namelijk autostrades opgeven, maar kan dit ook in Mapsource?


In mapsource kun je geen wegen opgeven om te vermijden. De meest gebruikte methode is toch om de route met de muis te verslepen. Doe dat eerst grof, daarna even inzoomen op het via-punt dat je gemaakt hebt. Door op dat punt te klikken (bij actieve gele route) kun je het via punt weer verplaatsen en zo dus precies aan de goede kant van de snelweg parkeren. Dan loopt de route in een paar stappen precies goed. Uploaden en klaar.

Ik vind het probleem in de sp 2610 dat als je de route ingeeft het resultaat veel te klein is om te zien of de route juist loopt. Dan moet je weer beginnen uitvergroten en schuiven, terwijl ik eigenlijk zo snel mogelijk wil beginnen rijden. Daarom bereid ik het meestal liever voor in Mapsource.


Is ook een prima optie. Maar waarom stel je in de 2610 niet in dat hij de Antwerpse ring vermijdt? Dat werkt prima, al zal het resultaat wellicht verassend anders zijn dan wat jij in gedachten hebt. :D Ik heb dat in mijn Quest wel gebruikt en zo een verassende andere route gevonden die ik helemaal niet in gedachten had, maar die wel beter was.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Veerdienst » 23 nov 2004 21:14

Is ook een prima optie. Maar waarom stel je in de 2610 niet in dat hij de Antwerpse ring vermijdt? Dat werkt prima, al zal het resultaat wellicht verassend anders zijn dan wat jij in gedachten hebt. Ik heb dat in mijn Quest wel gebruikt en zo een verassende andere route gevonden die ik helemaal niet in gedachten had, maar die wel beter was

Je maakt mij nieuwsgierig Elsinga!
Hoe stel je de 2610 in dat ie de Antwerpse ring vermijdt??
Het is gratis heen
en weer weer
sp 2610, Nuvi 750T en 765T + Lifetime op beide
Avatar gebruiker
Veerdienst
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 17 sep 2004 22:02
Woonplaats: Tielrode.Be

Berichtdoor elsinga » 23 nov 2004 21:45

Mij is verteld dat het op de Quest net zo gaat als op de 2610, dus zal ik je vertellen hoe je het op de Quest kunt regelen. :D

Dit kan door in het Route opties scherm voor Te vermijden te kiezen.

We zien dat we een aantal soorten wegen en verrichtingen kunnen vermijden (U-bochten maken, snelwegen, tolwegen en onverharde wegen), maar dat is hier niet van toepassing. We willen een specifieke weg vermijden, dus we kiezen voor Toevoegen…

We kiezen om een weg te vermijden, want een heel gebied is in dit geval niet nodig (maar kan bijvoorbeeld handig zijn als er ergens een grote brand is en de hele omgeving is afgezet).

Helaas is het alleen mogelijk om een weg op te zoeken via de kaart en niet via het opzoeken van adressen, waypoints en dergelijke. We gaan met de cursortoets naar de globale plaats van de te vermijden weg en zoomen in met IN.

Het gaat om een snelweg, dus we zoomen zo ver in dat we zeker weten dat we de juiste weghelft geselecteerd hebben en drukken op OK. Er verschijnt een symbool dat de plek aangeeft die we zojuist hebben aangegeven.

We gaan met de cursortoets naar een punt een paar honderd meter verderop en drukken weer op OK. De Quest selecteert dan het hele wegvak, in dit geval tussen twee afslagen in. Dat is handig, want er tussenin kun je toch niet afslaan. We zien ook dat de omleiding nooit verloopt. Omdat dat niet klopt gaan we dat aanpassen. We verlaten dit scherm door OK te selecteren.

We zien dat we nu een te vermijden weg hebben (te zien aan het weg icoontje vooraan de regel), die actief is (het vinkje), een automatisch gegenereerde naam die aangeeft van waar tot waar de weg niet berijdbaar is en een aantal iconen om deze vermijding aan te passen. De naam is goed, dus via het icoon met de A aanpassen hoeft niet, maar de periode klopt niet en die passen we via het icoon met het klokje aan.

We kiezen de begindatum door met de cursortoets de datum waarop de werkzaamheden afgelopen zijn te kiezen en OK te drukken. De vermijding zal automatisch inactief worden op die datum. Door te kiezen voor Verlpt nooit kunnen we de werkzaamheden eventueel weer onbeperkt lang laten duren, mocht dat nodig zijn.

Vanaf dit moment zal de Quest het stuk snelweg vermijden en ons automatisch om de wegwerkzaamheden heen navigeren.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Veerdienst » 23 nov 2004 21:54

Oelala da's een hele boterham :shock:
Maar erg interessant. Ik ga het in alle geval uitproberen en als het lukt ben je goed voor een pint Hoegaarden als je hier eens in de buurt komt :D
Alvast erg bedankt!
Het is gratis heen
en weer weer
sp 2610, Nuvi 750T en 765T + Lifetime op beide
Avatar gebruiker
Veerdienst
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 17 sep 2004 22:02
Woonplaats: Tielrode.Be

Berichtdoor maarten1951 » 23 nov 2004 22:39

Een uitstekende uitleg Robert, maar in principe gewoon overgenomen uit de handleiding. Als iedereen met vragen nou eerst eens de handleiding raadpleegt of dit forum doorspit (wordt wel steeds lastiger met zoveel berichten) dan zijn de meeste antwoorden te vinden. Men zou ook zelf eens wat kunnen uit proberen voordat men hier een vraag stelt. Door zelf wat te experimenteren kun je heel wat wijzer worden.

maarten1951
jan janssen impress/batavus florence/voordeelurenkaart/ov chipkaart/niets ontziend bestelbusje/mazda mx5
Avatar gebruiker
maarten1951
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 367
Geregistreerd: 21 maart 2004 11:42
Woonplaats: leiderdorp

Berichtdoor ++ Lex ++ » 23 nov 2004 22:58

Op de 2610 is het niet exact hetzelfde als op de Quest.
De menu keuze 'Te vermijden' vindt je hier op de Routeringtab van instellingen. Hierna kies je voor 'Ingestelde te vermijden', daarna kun je kiezen voor 'Voeg te vermijden toe'.

De 2610 kent geen einddatum, dat gedeelte in Roberts beschrijving kun je dus overslaan.

Overigens lijkt de 'Vermijd gebied'-optie me in dit geval niet zo'n slechte keus. Als je niet precies weet welke wegen opgebroken zijn gaat het misschien toch mis. En een heel gebied vermijden is zeer eenvoudig, je hoeft alleen twee hoekpunten van een rechthoek aan te wijzen, en alle wegen binnen die rechthoek zullen vermeden worden.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 nov 2004 23:53

Een andere manier om een route te 'dwingen' een andere snelweg te nemen is het toevoegen van een via-punt. Voeg dan echter niet sec een plaatsnaam in, want dan brengt hij je naar het midden van die stad.
Juist daarbij wordt het zoek-kruispunten interessant en kun je bijvoorbeeld een kruising van twee snelwegen opzoeken; en daarbij bovendien zorgen dat de juiste zijde van de snelweg gekozen wordt.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Guido748 » 26 nov 2004 15:12

Heeej Luitjes ik ben weer terug in het land :wink:

Vrijwel alles kunnen vinden deze week op dat Z.A Permignan na dan maar dat is een industrieterrein en dat ziet de 2610 jammer genoeg niet .
Gisteren in Hamm geweest probleemloos erheen gereden Ohwja dat is Duitsland :lol:

Vandaag maar even gelijk 18 euri over gemaakt voor een ander plakvoetje ik krijg namelijk een nwe Truck 8)
Guido748
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 12 okt 2004 20:28
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Guido748 » 10 dec 2004 19:27

En weer iets wijzer geworden makkelijk op Duitsland en Frankrijk .
Gewoon de postcode invoeren :lol:
Ik kom steeds meer te weten over de 2610 .

Bij deze iedereen bedankt voor de hulp

EN

Alvast PRETTIGE FEESTDAGEN allemaal :wink:
Guido748
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 12 okt 2004 20:28
Woonplaats: Den Haag

Vorige

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast