Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Downloaden van garmin website naar STP3

De helpdesk is bedoeld voor ondersteuning bij het gebruik van je toestel.
In 'Algemeen' alleen vragen die in de onderwerpen hieronder geen plek vinden!

Downloaden van garmin website naar STP3

Berichtdoor Stoffels » 9 maart 2004 11:42

Op pagina 48 van de handleiding staat hoe je een andere taal moet downloaden. De site is goed te vinden. De STP3 aan en aangesloten, maar daarna? Autodetect ziet niet op welke COM de STP3 is aangesloten. Bij COM3 krijg ik in ieder geval een reactie, maar met de melding dat ik de Interface naar GARMIN of host moet zetten. Gedaan, maar geen resultaat.
Is er een netvoedingsadaptor beschikbaar voor STP3. Het leren kennen van het apparaat duurt zo lang dat je er een doosje nieuwe batterijen voor nodig hebt.
Benieuwd naar de reactie en groet,
Paul Stoffels
Stoffels
 

Berichtdoor wurtel » 9 maart 2004 14:43

Ik heb geen ervaring met het laden van andere talen... maar COM3 zou wel een vreemde zijn, op de gemiddelde PC. Of maak je gebruik van een USB serieele converter ding?

Er is wel een netvoedingsadapter: http://www.gps-garmin.nl/body_220v_adapter.html . Daar kun je dan gewoon de auto kabel insteken.

Als je deze wilt gebruiken terwijl je ook nog eens het ding aan de PC hebt zitten, dan moet je een andere kabel gebruiken (omdat dezelfde steker op de GPS gebruikt wordt voor datacommunicatie en voeding): http://www.gps-garmin.nl/body_accessoires_sp.html (derde, "Combi PC Interface/voertuigvoedings kabel").
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Berichtdoor vmax » 10 maart 2004 19:47

Op de SPIII kan je eens kijken in de settings of je inderdaad de interface correct op Garmin hebt staan.
Druk op Menu ga naar 'System Setup' en ga dan naar de laatste tab (Interface), daar moet Garmin geselecteerd zijn.
Probeer dan nog es de Autodetect.
Avatar gebruiker
vmax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 563
Geregistreerd: 10 maart 2004 08:38
Woonplaats: N50 49 E4 53 (Kumtich, B)

Berichtdoor Ruud » 14 maart 2004 19:20

Het kan ook wel eens voorkomen dat er andere randapparatuur is aangesloten of aangesloten is geweest op de com-poort een bekend probleem is de palmtops of een nokia communnicator. De computer houdt de com poort "bezet" voor deze apparatuur. Als dit het geval is kan dit vaak uitgeschakeld worden door rechtsonder in de taakbalk het desbetreffende programma uit te schakelen.

De SPIII moet overigens wel aan staan om gedetecteerd te worden (dit zal waarschijnlijk wel het geval zijn geweest maar je weet maar nooit :D
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 825
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam


Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten