Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes aanmaken op 276C zelf

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Routes aanmaken op 276C zelf

Berichtdoor Saffie » 10 jul 2004 13:18

Voor het aanmaken van nieuwe route's op de gps zelf, ipv op de computer, voor als de vakantie plannen onderweg wijzigen ofzo, gebruik ik de volgende methode;

- Lokatie instellen op beginpunt route (anders gaat hij vanaf huidige lokatie rekenen)
- Waypoints invoegen / route points via map invoeren
- activate en optie follow road kiezen.
- laten rekenen met vooraf ingestelde optie's / voorkeuren
- simulatie kies nee
- in het aanwijzingen scherm knop "menu" en de optie save route
- nu heb je route met een auto icoontje ervoor net als of je hem vanaf de pc hebt geladen
- route zonder icoontje kan je nu wegooien.

Mijn vraag is nu is dit te bewerkelijk, kan dit simpeler.
Ik heb mijn 176 ingeruild voor een 276 omdat ik onderweg nogal eens van plan wijzig, ivm het weer, mooie terrasjes :) etc. Ik wil dus onderweg zonder laptop (ga ook wel eens offroad) maar met een goede kaart een nieuw plan en route's kunnen maken.

Wat me wel opvalt is dat routes vanuit de 276 ingeladen in mapsource geen directions/aanwijzingen geven alleen na herberekening ?? Andersom lukt dit uiteraard wel !

Mvgr
Saf-arie
Avatar gebruiker
Saffie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 328
Geregistreerd: 26 mei 2004 15:47
Woonplaats: Gasselternijveen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 10 jul 2004 14:20

Wat gebeurt er als je bij het aanmaken van een nieuwe route (dus niet via de FIND-toets) de lokatie niet op het beginpunt instelt, maar het beginpunt als eerste routepunt invoert? De GPS V rekent dan een route vanaf dat eerste punt uit. De StreetPilot vraagt als eerste naar het beginpunt, maar dat doet de 276C kennelijk niet.
Deze methode is wat minder werk dan eerst je lokatie wijzigen.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor yzf1kr » 10 jul 2004 14:59

Volgens mij is dit veel te ingewikkelt.

Gewoon zoals Lex zegt het startpunt als 1e waypoint invoeren.
De 276 vraagt niet naar het startpunt, hij neemt gewoon aan dat de het eeste waypoint hat startpunt is.

Met alleen regel 2 en 3 uit je lijst (en daarna de quit knop) maak je al de hele route, de rest is volstrekt overbodig.

Ik snap ook niet precies waarom je een route met een auto-coontje er voor wilt hebben?

Routes met autoicoontje zijn routes die al berekend(op autostand)zijn, zonder icoontje zijn alleen de waypoints in de juiste volgorde. (lijkt mij)

Het nut van door de GPS berekende routes opslaan is naar mijn mening nihil als je hem op de zelfde GPS wil behouden om na te rijden. De enige reden waarom je ze zou willen opslaan is om ze in je PC te bekijken of te copieeren naar een ander GPS.
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Berichtdoor Saffie » 10 jul 2004 15:26

Met alleen stap 2 en 3 is lokatie wijzigen niet nodig.
Echter ik wil graag een compleet berekende route zodat ik hem kan nalopen en eventueel wijzigen. Dus niet pas op het moment dat ik bij het beginpunt ben te laten (be)rekenen en dan maar beginnen met rijden.

Hierdoor moet je dus het beginpunt als huidige lokatie invullen omdat de 276 bij het berekenen van een route altijd vanuit de huidige lokatie begint.

Saf-arie
Avatar gebruiker
Saffie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 328
Geregistreerd: 26 mei 2004 15:47
Woonplaats: Gasselternijveen

Berichtdoor yzf1kr » 10 jul 2004 16:20

Klopt, maar dat doet niet alleen de 276.

Volgens mij beginnen alle Garmins de routebereking vanaf de huidige locatie.
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 10 jul 2004 18:00

yzf1kr schreef:Volgens mij beginnen alle Garmins de routebereking vanaf de huidige locatie.
Bij zowel de V als de SP 26xx maakt het verschil of je eenvoudig een einddoel opgeeft of dat je een route opbouwt uit een aantal punten. In het eerste geval begint de route op je huidige locatie, in het tweede geval bij het eerste opgegeven punt.
Als de GPSr op 'Gebruik binnenshuis' (simulatie) staat, wat toch wel het geval zal zijn bij deze exercitie, wordt je lokatie automatisch verplaatst naar het beginpunt van de route. Zou het op de 276C nu anders zijn?
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor yzf1kr » 10 jul 2004 18:06

:twisted:

Tijd voor de volgende actie naar Garmin

[Edit] Om de modjes gerust te stellen, en zodat mensen dit niet verkeerd begrijpen: Het bovenstaande was sarcastisch bedoelt
Laatst bijgewerkt door yzf1kr op 11 jul 2004 09:46, in totaal 1 keer bewerkt.
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Berichtdoor Hans Vaessen » 10 jul 2004 19:30

Ik bespeur een opvallende actiebereidheid jegens Garmin; alsog bovenstaande dispuut te maken heeft met tekortkomingen in de apparatuur of software.

Terwijl er in de praktijk vooral sprake is van 'het apparaat leren te gebruiken', in combinatie met spraakverwarringen.

Late we wel zijn: het is vooral van belang dat het apparaat in de PRAKTIJK doet wat het doen moet. Het nut van gesimuleerd rijden is me, behoudens demonstratie in de winkel en tijdens verjaardagsfeesten altijd ontgaan. Leuk dat het kan, maar da's alles. Wie gaat er nu een route van 300 km. gesimuleerd rijden om te zien of er fouten in zitten?? Je kunt veeeel beter je energie richten op voldoende nauwkeurig werken in mapsource. Werkelijke fouten zul je in mapsource zelf eerder zien dan op het toestel.

Praktijk-gebruik betekent dat het toestel je naar de route leidt alvorens de route-aanwijzingen te geven. Elke variant daarop zou potsierlijke effecten opleveren. Bij gesimuleerd rijden is er verschil tussen een route die je in het toestel maakt en een route vanuit mapsource.In het ene geval wordt meteen de route gevolgd, in het andere geval rij je er eerst gesimuleerd naartoe. Als dat ongewenst is kun je het toestel een andere startlocatie opgeven (m.a.w.: simuleer je een andere startlocatie).

Het is een kwestie van doen en proberen. Een :evil: actie richting Garmin is volstrekt misplaatst. RTFM.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor yzf1kr » 10 jul 2004 19:35

Oh ik dacht dat het normaal begon te worden om acties in de richting van Garmin op te straten als er ergens een fuctie ontbreekt, of niet helemaal het zelfde is als bij andere toetellen. :wink:

Wat wel weer erg jammer is, is dat ik nog geen manier heb gevonden om de simulatie te versnellen.
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Berichtdoor Hans Vaessen » 10 jul 2004 19:50

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ik miste je kwinkslag.........
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daarnaast:
Het versnellen van een simulatie KAN officieel bij geen enkel toestel; is een 'verborgen code' bedoeld voor de-buggen.

Als je ervaring hebt met dat versnellen weet je meteen waarom het geen officiele functie is: laat te wensen over, na elke afslag moet je opnieuw versnellen. Versnel je vlak voor de afslag dan vliegt ie uit de bocht en gaat ie keurig 'van route-herberekenen'. En dan krijgt Garmin weer actievoerders op haar dak ;) ;)

Maar desalniettemin: het zal vast niet lang duren voor iemand de benodigde toetscombinatie ontdekt.... Het schijnt dat er internetfora zijn waarop dat soort zaken snel gaan.....
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor ++ Lex ++ » 11 jul 2004 00:14

Hans Vaessen schreef:Wie gaat er nu een route van 300 km. gesimuleerd rijden om te zien of er fouten in zitten??
Hans, ik ben het geheel met je verhaal eens, alleen niet met deze zin. In dit draadje staat nergens dat de route gesimuleerd nagereden zou moeten worden. Het gaat er steeds om dat de route op het scherm getoond moet worden om te kunnen kijken of hij bevalt. Nu blijkt dat dat op de 276C iets minder handig gaat dan bij de V en de 2610. Valt m.i. mee te leven, maar aanpassing zou op prijs worden gesteld.
En 'Tijd voor de volgende actie naar Garmin' klinkt ook in mijn ogen (oren?) wat heftiger dan hier op zijn plaats zou zijn, al is het wellicht niet zo bedoeld.
Laatst bijgewerkt door ++ Lex ++ op 11 jul 2004 09:49, in totaal 2 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Hans Vaessen » 11 jul 2004 09:28

right. thks.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Saffie » 11 jul 2004 12:00

Tjonge jonge,

als proffesioneel actievoerder............ :twisted:
Goeie actie.................. :wink:

Even serieus, ik heb helaas niet zoveel tijd en geld om alles in de praktijk uit te vogelen :lol: Vind het thuisfront waarschijnlijk ook minder geslaagd. :wink:

De 276 blijft in GPS-simulatie mode op de laatst bekende lokatie staan en zal dit bij het bereken van een route altijd als begin punt nemen, is op zich niks mis mee maar zou handiger zijn als hij dit vroeg, bij de V schijnt dit dus wel te kunnen :!:

Gesimuleerd rijden gebruik ik nauwelijks, ik wilde alleen weten of mijn "misbruik als laptop" misschien wat simpeler kon.

@hans : om "het apparaat te leren gebruiken" zal je sommige situaties eerst eens moeten simuleren :wink:

Saf-arie
Avatar gebruiker
Saffie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 328
Geregistreerd: 26 mei 2004 15:47
Woonplaats: Gasselternijveen

Re: Routes aanmaken op 276C zelf

Berichtdoor yzf1kr » 2 aug 2004 17:42

Saffie schreef:- nu heb je route met een auto icoontje ervoor net als of je hem vanaf de pc hebt geladen
- route zonder icoontje kan je nu wegooien.


Vogens mij kan je e route zonder icoontje juist beter niet weggooien.
Maar juist beter de route met icoontje weggooien.

Zie dit topic: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=1434&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Let wel op, routes met icoontje die je uit de PC hebt geladen, zullen 100% het zelfde zijn als in Mapsource.
Zou je routes zonder icoontje uit mapsource laden (instelling "direct route" in Mapsource) dan moet de 276c de route nog berekenen en krijg je waarschijnlijk "60c verschijnselen".
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast