Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

route niet bij start beginnen?

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

route niet bij start beginnen?

Berichtdoor Harro » 17 jul 2004 18:20

Hoi,
Kan iemand mij een antwoord geven op het volgende?
Is het mogelijk om een route die vanuit mapsource in de GPSmap 276C is gezet te rijden zonder eerst naar het startpunt van die route te gaan?
Ik heb geprobeerd om bij waypoint 4 van een bepaalde route die route verder te volgen. Dit is niet gelukt. De GPS wilde me hoe dan ook eerst naar het startpunt hebben.
Wat wel mogelijk bleek is ter plaatse een nieuwe route in te voeren en hiervoor de bestaande waypoints van de oorspronkelijke route te gebruiken.
Probleem is dan dat dit niet helemaal lukt. Dit omdat de in te voeren waypoints die verder weg liggen dan pakweg 20 km niet in de lijst worden weergegeven. Dit is dan gelijk de tweede vraag.
Ik ben erg benieuwd of iemand hiervoor de oplossingen heeft.
Harro
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 jul 2004 19:36
Woonplaats: Almere

Berichtdoor corbin » 17 jul 2004 19:45

Ik heb geen enkel probleem om met de 276c midden in de route te beginnen. Wanneer je ergens op de route bent en deze selecteerd om te navigeren,pakt hij gewoon de route op. Wat de waypoints betreft. Als je het lijstje krijgt van dichtsbijzijnde points, druk je nog een keer op menu en dan kan je ieder point selecteren uit je totale lijst.
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

route niet bij start beginnen?

Berichtdoor Harro » 17 jul 2004 22:01

Corbin,
Ik denk dat op jouw GPS dan toch een paar instellingen anders staan.
Want bij mij ging het echt niet. De vraag blijft wat moet ik veranderen?
Harro
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 jul 2004 19:36
Woonplaats: Almere

Berichtdoor ++ Lex ++ » 17 jul 2004 22:22

Blz 64 van de engelstalige handleiding.
Zet bij Set Up Routes de waypoint transition op 'Auto'.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Harro » 18 jul 2004 06:47

Helaas ++LEX++ de waypoint transition heeft hierop geen invloed.
Ik heb dit op zowel auto als manual geprobeerd. :cry:

Ben er inmiddels wel achter hoe je alle waypoints in beeld krijgt bij het maken van een route: Zet bij het "popup-menu" de voorkeur op zoeken op naam. :D
Harro
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 jul 2004 19:36
Woonplaats: Almere

Berichtdoor corbin » 18 jul 2004 08:56

Als je wilt, kun je me bellen en kunnen we de instellingen één voor één vergelijken. 072-5336193
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

Berichtdoor Harro » 18 jul 2004 09:29

Corbin, heel aardig om je te mogen bellen.
Laat me even per e-mail weten welke tijden jouw het best uitkomen.
(Vandaag is voor mij een beetje lastig.)
PS De route waarbij dit zich voordoet is van GPS tracks.

Route: Motorroute Dijk van een route
Startplaats: Woerden
Afstand: 163 km
Ik weet niet of dit probleem misschien alleen bij deze route zich voordoet?

Harro
Laatst bijgewerkt door Harro op 18 jul 2004 09:36, in totaal 1 keer bewerkt.
Harro
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 jul 2004 19:36
Woonplaats: Almere

Berichtdoor brammes » 18 jul 2004 09:31

corbin schreef:Als je wilt, kun je me bellen en kunnen we de instellingen één voor één vergelijken. 072-*******


Vind ik niet zo handig om je telf. nummer op een forum neer te zetten.. ;)
Avatar gebruiker
brammes
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 29 mei 2004 19:31
Woonplaats: Nieuwe Tonge

Berichtdoor GPStracks » 18 jul 2004 10:01

Route: Motorroute Dijk van een route
Startplaats: Woerden
Afstand: 163 km
Ik weet niet of dit probleem misschien alleen bij deze route zich voordoet?


Ik heb deze route nog eens nagekeken, en nog een klein foutje in de route ontdekt.
Inmiddels staat de aangepaste route weer op GPStracks.nl

Dit foutje is niet de oorzaak van jouw probleem.
Deze route is opgebouwd uit waypoints i.p.v. viapoints, maar ook dat mag geen enkel probleem zijn.

Waarschijnlijk is het toch een instelling van je GPS.
Download al uw Fiets-, Wandel-, Mountainbike- en Motor-routes van http://www.gpstracks.nl
GPStracks
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 7 maart 2004 16:43
Woonplaats: Assen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 18 jul 2004 10:34

Is hier soms sprake van een misverstand, en bedoelt Harro dat hij in simulatie-mode (binnenshuis) bezig is.
Dat middenin oppakken van een route geldt als je er werkelijk bent.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

opgelost

Berichtdoor Harro » 18 jul 2004 20:18

Waarschijnlijk is het hele probleem terug te voeren op het feit dat ik de route niet vooraf door Mapsource heb laten herbereken.
Ik kreeg nl tijdens het activeren van de route op mijn GPS de melding dat het kaartmateriaal niet overeen kwam met de route.
Na het vooraf laten herberekenen door Mapsource is die melding op de GPS verdwenen. Daarmee is denk ik ook het probleem van alleen naar het eerste waypoint te gaan verdwenen.
Bedankt voor je tips Corbin!
Harro
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 jul 2004 19:36
Woonplaats: Almere

Berichtdoor gerard2 » 30 jul 2004 13:30

Route: Motorroute Dijk van een route
Startplaats: Woerden
Afstand: 163 km
Ik weet niet of dit probleem misschien alleen bij deze route zich voordoet?


Ik heb deze route nog eens nagekeken, en nog een klein foutje in de route ontdekt.
Inmiddels staat de aangepaste route weer op GPStracks.nl



Misschien een beetje off-topic en ook achterhaald inmiddels, maar ik heb deze route gereden gisteren en er zitten erg veel fouten in. Wegen die overgaan in fietspaden, wegen verboden voor motorvoertuigen. en zo nog het één en ander.
Wellicht dat dit ook het probleem in de hand werkt.
gerard2
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 26 maart 2004 17:20
Woonplaats: Huizen

Berichtdoor corbin » 30 jul 2004 19:11

Klopt, vele fouten in deze route maar dat had niet te maken met mijn inmiddels opgeloste probleem.
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast