Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen satelietontvangst 276C

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Berichtdoor Fred Burgmans » 21 mei 2008 21:57

Wellicht de interne batterij die vervangen moet worden ... lees dit even
Gr. Fred.

R1200GSA triple black met GPSMap 278
en voor in het bos GPSMap 60CSx
Avatar gebruiker
Fred Burgmans
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 14 feb 2005 15:20
Woonplaats: Montfoort

Berichtdoor XRV rider » 21 mei 2008 23:47

Max Kool schreef:Welke firmware draai je op je 276C Erik? De meest recente is van jan 2008, versie 5.20.


Ja, die heb ik er ook op maar ik heb vorige week een harde reset gegeven, en toen een nieuwe kaartset geladen. Daarna geen probleemen meer gehad.

Wat ik wel gedaan heb is de geheugenkaart (512mB) deze keer niet stampvol gezet maar iets minder dan 500mB erop gezet, misschien dat dat iets uitmaakt :roll:

Wel heel raar, de problemen (nouja, zo erg is het ook weer niet..) zijn eiegenlijk pas vorig jaar begonnen met de update vóór de 5.20 van januari.
XRV rider
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 17 jun 2005 23:28
Woonplaats: sommelsdijk

Berichtdoor XRV rider » 21 mei 2008 23:52

Fred Burgmans schreef:Wellicht de interne batterij die vervangen moet worden ... lees dit even
Wel mooie info Fred!

Maar de tijdsweergave enzo blijft prima werken :|

Wel een goeie tip voor de toekomst want ondanks de kleine probleempjes zal de 276 voor mij nog wel een tijdje dienst blijven doen :)
XRV rider
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 17 jun 2005 23:28
Woonplaats: sommelsdijk

Berichtdoor White » 22 mei 2008 10:46

Bij mij ligt het duidelijk aan de nieuwe originele externe antenne van Garmin.
Na het terugzetten van de originele Quadlock antenne is het probleem opgelost.
De volgende keer dat mijn motor opengaat word de externe dus gedemonteerd.
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor CroCo » 10 jun 2008 10:19

Sommige draadjes klinken mij bekent in de oren. Ook mijn 276 heeft moeite met het vinden van satelieten als hij enige tijd heeft uitgestaan.

De 276 rustig op eigen houtje laten zoeken is geen oplossing. Hij gaat niets vinden! Wat ik dus altijd doe is "nieuwe positie"selecteren en vervolgen de keuze "automatisch" Dit werkt redelijk tot goed, alleen duurt het iets langer. Waarom redelijk; Bij zwakke ontvangst (onder bomen of in grote steden) Wordt het een probleem. Vorig jaar nog kilometers door Barcelona gereden voor ik ontvangst had.

Ik zat zelf ook te denken aan een intern batterijtje daar de klok na een nachtje ook compleet verkeert staat. Dat had ik voorheen alleen als ik de 276 ienkele weken niet gebruikt had. Blij te lezen dat de 276 inderdaad een intern batterijtje heeft, die je als het moet zelf kan vervangen. Nu op zoek naar het goede batterijtje (Varta MC621).

ps 2x gehad dat de 276 helemaal vast stond. Dit opgelost door de batterij aan de achterzijde even los te halen. Daarna werkte alles weer.
CroCo
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 mei 2004 14:39
Woonplaats: N51 50.235 E5 20.310

Berichtdoor CroCo » 13 jun 2008 14:46

Het is allemaal niet zo makelijk als het lijkt. De Varta MC621 is via de handel niet of zeer moeilijk te verkrijgen. De tussenhandel (batterij imprteur) heeft ze niet en heeft geen behoefte om ze vanuit Amerika te bestellen, daar de min.afname 100 stuks is waar hij er 1 van verkoopt en dan met 99 stuks blijft zitten.

Mijn hoop is nu waypoint, dus die maar even gebeld. Ik moet nog even geduld hebben, want de 276 specialist is op een wel verdiende vakantie en komt de 1e week van juli weer terug. Hopelijk kunnen zij aan de juiste batterij komen, maar ik zie het eerlijk gezegt somber in.

Toch nog even gesurft op het internet en bij een bedrijf in de UK terecht gekomen. http://www.smallbattery.company.org.uk/sbc_mc621.htm Ik heb 2 batterijen besteld, dus afwachten maar. Als alles volgens wens verloopt heb ik dus 1 batterijtje over voor de liefhebber.
CroCo
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 mei 2004 14:39
Woonplaats: N51 50.235 E5 20.310

Berichtdoor CroCo » 18 jun 2008 21:20

Vandaag de batterij-tjes al binnen gehad, dus beginnen maar.
De eerste hindermis is de rubber seal welke achteraf enkel iets plakte, maar in eerste instantie zat de 276 na het verwijderen van de schroefjes nog muurvast.
De tweede hindernis het verwijdeen van de 4 schorfjes van de printplaat. Deze schroefjes zijn zo klein dat ik geen passende kruiskop in huis het, dus even snel naar de doe-het-zelver en dat probleem is opgelost.

Oeps :shock: een flatkabel schiet los. Dit blijkt de externe verbindingen te zijn. Kapot?? Bij montage de flatkabel weer terug geschoven en alles werkte gelukkig nog. Het kan best dat dit een normale verbinding is, maar het was wel even schrikken. Ik zat al aan een 278 te denken. :lol:

Dan bij het batterijtje aangekomen blijkt deze op de printplaat gesoldeerd te zijn. Voor mij einde verhaal omdat;
a) ik niet beschikt over het juiste gereedschap om op een printplaat te solderen.
b) omdat ik op dit gebied volkomen onervaren ben, waardoor het risico voor onherselbare schade te groot is.

Eind van het verhaal: De Garmin weer inelkaar gezet en alles werkt nog als voorheen.
Gelukkig.....

Advies voor anderen: Weet waar je aan begin. Het is niet zo makkelijk als de beschrijving. Je moet aan electronica kunnen en durven te solderen.
CroCo
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 mei 2004 14:39
Woonplaats: N51 50.235 E5 20.310

Berichtdoor XRV rider » 24 sep 2008 20:21

CroCo schreef:Wat ik dus altijd doe is "nieuwe positie"selecteren en vervolgen de keuze "automatisch" Dit werkt redelijk tot goed, alleen duurt het iets langer.


Hij gaat lekker.. vandaag de 276 weer 's aan gehad, dit ivm met het narijden van een Roadbook komend weekend.

Wat bleek, weer geen ontvangst.. :(

Deze keer dus niet gereset ofzo maar ook "nieuwe postitie" geselecteert. Duurt idd wel een eeuwigheid voor er ontvangst was maar het werkt wel.
Aan de andere kant is dit natuurlijk geen oplossing.

ik wil nu wel eens voorgoed weten waar het probleem ligt! Moet er een nieuw batterijtje in of is er toch iets anders aan de hand?

Ik gebruik nu vaak van ellende in de auto m'n TomTom op m'n GSM, werkt ook goed, nadeel is die muts die er steeds doorheen zit te kwekken en het megabeeldscherm van +/- 1,5"... :roll:
XRV rider
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 17 jun 2005 23:28
Woonplaats: sommelsdijk

Berichtdoor ++ Lex ++ » 25 sep 2008 00:03

Als een lege batterij de oorzaak is moet dat te zien zijn.
De tijd en/of de huidige positie moeten dan afwijken.

Theoretisch zou de almanak van slag kunnen zijn terwijl deze beide wel goed zijn, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor XRV rider » 6 okt 2008 00:05

Ik begin nu toch ook te denken dat het de batterij is. De tijd staat inderdaad niet meer goed als ik 'm aanzet..
Mijn 276 is nu 3,5 jaar oud, ik vind het wel raar dat dan een batterijtje die je eigenlijk officieel niet zelf kan vervangen al leeg is :roll:

Vraagtje aan CroCo: Hoe oud is jouw 276?

Edit; even de topic over het vervangen van de batterij gelezen en ik denk dat ik dat toch maar's ga wagen. het lijkt erop dat er genoeg ruimte is voor het batterijtje dus als ie 3 volt is en niet klem komt te zitten zou het goed moeten zijn toch?
XRV rider
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 17 jun 2005 23:28
Woonplaats: sommelsdijk

geheugenverlies door batterij

Berichtdoor sting 1 » 16 nov 2008 14:56

Hey,
ook ik heb hetzelfde probleem. Is ook ontstaan na upgraden naar versie 5.20 . Misschien is dit toeval maar wel erg vervelend . Ik wacht nog even af om er een ander batterijtje in te solderen want ik vraag me af of je niet enkel een 3V batterijte nodig hebt maar ook de juiste ampère sterkte of is dit geen probleem ?Voorlopig los ik het probleem op door in te geven dat hij opgeborgen is zonder batterij . Zo zoekt hij sneller de satelieten (lijkt me). Hopelijk volgt er hier nog nieuws die het mogelijk maakt het probleem eens definitief! op te lossen.
Oh ja, wanneer ik op schaal 300meter rij bvb. dan gebeurt het ook regelmatig dat de gps op schaal 12 km!! springt . Heeeel vervelend natuurlijk , misschien omdat het geheugen te vol zit ? Of omdat er ook een topografische kaart inzit(maritiem geheugen).

Groeten! :roll:
sting 1
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 21 mei 2006 10:39

Berichtdoor VFRaffles » 22 jan 2009 21:20

Vandaag hetzelfde probleem gehad. Sinds de kerst de gps in de la gehad. Kon vandaag geen enkele sateliet meer vinden. Ook met de externe antenne lukte het niet. De gemelde truc met zoom out indrukken tijdens opstarten werkte. Heeft iemand nog een update over het batterijtje. Mijn gps is ook ruim 3 jaar oud.

Zulke grappen schaden wel mijn vertrouwen in het apparaat. Ga in het voorjaar weer zo'n 5000 km toeren in het buitenland. Wil dan wel op mijn apparaat kunnen vertrouwen.. Gelukkig had ik hier het forum bij de hand. Bedankt!
VFRaffles
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 1 apr 2006 12:25

Re: geheugenverlies door batterij

Berichtdoor Fritser » 22 jan 2009 23:26

sting 1 schreef:Hey,
ook ik heb hetzelfde probleem. Is ook ontstaan na upgraden naar versie 5.20 . ....


Als ik dit zo lees, dan is er toch een relatie met het upgraden?
Momenteel staat mijn 276 op versie 5.30 en heb ik hiermee geen probleem.

Heeft al iemand (wel met problemen) al geüpgraded naar 5.30??
Of desnoods gedowngrade?
Of het batterijtje vervangen??

Ben toch benieuwd hoe dit opgelost kan/gaat worden....
Digitaal bevalt wel :)
Fritser
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 11 mei 2007 00:43
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

Re: geheugenverlies door batterij

Berichtdoor VFRaffles » 23 jan 2009 10:21

Fritser schreef:Als ik dit zo lees, dan is er toch een relatie met het upgraden?
Momenteel staat mijn 276 op versie 5.30 en heb ik hiermee geen probleem.
Ben toch benieuwd hoe dit opgelost kan/gaat worden....


Ik draai al lang met 5.10. Dit probleem nog niet eerder dan gisteren gehad, of er moet een relatie zijn met het wegvallen van ontvangst in oktober. Reed vanaf wegrestaurant de Lucht naar het zuiden. Kreeg geen satelieten meer. Dit duurde ruim 15 minuten. Weet dit toen aan de zware bewolking/regen/mist.

Daarvoor heb ik nog nooit enig probleem gehad met de 276C. Integendeel zelfs.
Ontvangst is altijd prima, zelfs in bosachtige omgeving.

Ben ook benieuwd naar oplossing van dit probleem. Het wordt hier te vaak gemeld om toeval te kunnen zijn.
VFRaffles
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 1 apr 2006 12:25

Vorige

Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast