Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Status NT2008 update op GPSMap 278

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Status NT2008 update op GPSMap 278

Berichtdoor Mike Schenk » 20 jun 2008 13:12

Na 4 maanden en tussenkomst van Garmin NL heb ik dan eindelijk de N2008 update DVD binnen. Prima service overigens van Garmin NL, één mailtje richting hen was genoeg dat zij de DVD opstuurden en een dag later was die binnen.

Maar dan nu de hamvraag: is het inmiddels al een goed idee de update te installeren op een GPSMap 278. Of is het nog steeds een drama met vastlopende apparaten?
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 340
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Berichtdoor Mike Schenk » 25 jun 2008 22:59

Afgelopen weekend met een stel vrienden met de motor op pad geweest en dus maar niet met de GPSMap lopen klungelen. Nu weer terug en vanmorgen heb ik de update geprobeerd.

Het leek goed te gaan, het kaartmateriaal werd netjes overgezet, maar nu geeft de Garmin steeds een foutmelding dat de kaart niet geopend kan worden. Alleen het basiskaartmateriaal is zichtbaar.

Een telefoontje naar Notter gaf als enige mogelijkheid het apparaat inleveren zodat deze naar Garmin kan worden gestuurd. Omdat ik daarna weg moest dat vandaag nog niet gedaan.

Als het dan toch niet zelf is op te lossen wilde ik het nog wel even verder proberen en heb een aantal zaken geprobeerd. V9 terugzetten, lukte niet. En ook de truc met de kaarten versturen naar een USB stick en dan via WebUpdater het binaire bestand dan op de Garmin installeren bleek helaas niet te lukken (WebUpdater gaf een foutmelding meteen na opstarten).

Ik geef het dan ook op en lever het apparaat morgenochtend in Moordrecht in en hopelijk weet Garmin het op te lossen.

Kortom, het gaat blijkbaar vaak goed, maar toch ook nog wel eens fout, om onverklaarbare redenen lijkt het wel.

UPDATE (4:11): Het is toch gelukt. Doordat ik geen USB stick groter dan 512Mb had, heb ik in de eerste poging maar een deel van de kaarten geprobeerd over te zetten. Blijkbaar was dat de reden dat het niet werkte, want in een heldere bui heb ik later nog mijn iPod gebruikt om een image te creëren met alle data erop.

Vervolgens de webupdater gebruikt. Na een aantal foutmeldingen dat de Garmin niet gevonden kon worden is die uiteindelijk toch aan het updaten geslagen en ben ik in mijn bed gedoken. Zonet wakker geworden en kon het niet laten toch te gaan kijken en de Garmin keek me met een maagdelijk scherm zonder foutmeldingen aan. Zo te zien is het prima gelukt en zitten alle kaarten er goed in. Morgen voor de zekerheid nog even checken en nu weer verder slapen :roll:
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 340
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast