Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Welke regio codes zijn er?

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Welke regio codes zijn er?

Berichtdoor Scheurneus » 4 jul 2008 12:50

C:\Garmin\WebUpdater\WebUpdater.exe /upload_file rgn=49 path=C:\MIJNFOLDER\gmapprom.img -autorun usb /unlock_check fid=284 pid=1 /i


Naar aanleiding van bovenstaande rege ben ik vooral geïnteresseerd in welke codes er bestaan voor de variable RGN

Hier staat een getal van 49 en ik heb daarmee geprobeerd te experimenteren om een andere regio code te kiezen, maar om ze allemaal af te lopen kost nogal wat tijd.

De rest van de codes is me duidelijk, maar die Regio code intrigeert me. Ik heb nog geen 2de gevonden.

Ik heb het vermoeden dat 49 de detailkaarten zijn en dat er een andere is voor de basiskaart en het zou mooi zijn als er nog een 2de en 3de code zijn voor detail of topokaarten.
Als ik de codes weet zou het daarmee ook mogelijk zijn om in bv een 278 meerdere kaarten intern te laden. En die dan ook in het menu uit/aan te kunnen zetten.

Iemand die het toevallig weet? Google leverde mij niet direct wat op.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Welke regio codes zijn er?

Berichtdoor Ed Kats » 5 jul 2008 09:40

Scheurneus schreef:Als ik de codes weet zou het daarmee ook mogelijk zijn om in bv een 278 meerdere kaarten intern te laden. En die dan ook in het menu uit/aan te kunnen zetten..

Dat zou idd mooi zijn ....

.... alleen stel dat je de code's weet dan zie ik nog niet hoe je dat wil toepassen dan ??
Er wordt nu 1 groot bestand gemaakt .... en een volgend bestand met een andere code overschrijft weer de eerste
Of kan je ze ergens anders weer samenvoegen :?:

Groetjes, Ed
ps heb btw voor de scandinavie-reis alle Topo-kaarten intern geladen en de City Navigator op het kaartje gezet (omgekeerde wereld dus)
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor Scheurneus » 5 jul 2008 11:54

Beetje de hoop dat er 4 codes zijn:

?? Basis kaart(of te wel de gmapbmap.img)
?? preloaded kaarten(of te wel de gmapprom.img)
49 Extra geladen kaarten (of te wel de gmapsupp.img)
?? Oem kaart (of te wel de gmapoem.img)

Tis zomaar een idee, of het daadwerkelijk kan, daar heb ik de codes voor nodig :)


Zal ook eens spelen met de gmaptool enzo.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Tallguy » 5 jul 2008 14:45

Marco, ik had toch al ergens op het forum gelezen dat iemand meerdere kaarten in één uitvoerbestand gepletterd had en deze met de procedure naar de 278 had gezonden waardoor er meerdere (dus ook Topo) kaarten in het interne geheugen terecht kwamen?

Hoe dat zit met de basemap en zo weet ik helaas ook niet, maar ik kan me zo voorstellen dat je op die manier inderdaad ook basemaps zou kunnen wijzigen.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Berichtdoor Scheurneus » 5 jul 2008 15:37

Tallguy schreef:Marco, ik had toch al ergens op het forum gelezen dat iemand meerdere kaarten in één uitvoerbestand gepletterd had en deze met de procedure naar de 278 had gezonden waardoor er meerdere (dus ook Topo) kaarten in het interne geheugen terecht kwamen?



Dat heb ik ook al gedaan, maar ik wil graag kaarten uit/aan kunnen schakelen en dat kan schijnbaar alleen als totaal.

Als ik deze zelfde gegenereerde kaart bestand nl naar een zumo stuur, dan kan ik wel kaarten uit/aan schakelen.

Zo heb ik nu EU NT v9, Topo NL en Marokko geladen, maar Topo NL is niet te zien (moet dus transparant worden gemaakt of laag volgorde gaan veranderen). En zou die topo dan uit/aan willen kunnen schakelen.
Kan vast wel, maar dan dien ik de topo op een aparte kaart te zetten volgens mij.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast