Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Mapsource route in 278 bewerken?

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Mapsource route in 278 bewerken?

Berichtdoor Scheurneus » 28 jul 2008 12:12

Ik ben nieuwsgierig:

Ik maak een route in de 278. Dit wordt dan een directe route, die nog niet de weg volgt. Gewoon wat punten op de kaart selecteren (owh, dit lukt niet), maar wel steden, waypoints en pois enzo.

Dan heb ik een route en als ik kies voor navigeren vraagt de 278: Volgen wegen?
Ja = Vragen hoe: Kort/Snel en rijden
Nee = Directe route / Offline route

Dit werkt prima en ik kan altijd een extra viapunt in de route plaatsen of een routepunt verwijderen uit de route en weer opnieuw de aangepaste route navigeren.

Maar, als ik een Maposurce route (geen directer route) naar de 278 stuur, kan ik deze route alleen activeren en niet bewerken. navigeren gaat prima, maar ik kan niet de route bewerken en er een viapunt in toevoegen.

Klopt dit? Of was dit vroegen anders?


In een poging om het anders te proberen, eerst een gewone gerouteerde route gemaakt en voldoende viapunten geplaatst in de route. Toen in Mapsource de routering op Direct gezet en de route nogmaals berekend (punten en rechte lijnen dus). Nu de route naar de 278 sturen. En ja, nu kan ik wel de route bewerken en punten toevoegen??

Ik heb dit ook nog geprobeerd met andere kaartversie in de PC tov 278 en ook dat gaat goed. Terwijl bij een gerouteerde route dat helemaal de mist ingaat. Kaart komt niet overeen, herberekenen, ja, poef, route er is niet meer (start en finish waren zelfde punt).


Ik heb versie 3.20 in de 278 en heb getest met Mapsource 6.13.6 en NT v9 en NT v2008 (10.01) (ook in toestel)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor corbin » 28 jul 2008 15:00

Via find heb ik wel eens een gevonden poi in route ingevoegd. Kan je een waypoint maken met mob en dat via iets ook invoegen. Heb hem nu niet bij de hand. Ga het ook eens uitzoeken.
De mens lijdt het meest, door het verkeerd rijden, dat hij vreest.
Avatar gebruiker
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1557
Geregistreerd: 5 maart 2004 17:05
Woonplaats: Heiloo

Berichtdoor Asobig » 28 jul 2008 17:46

Hé Marco,

Het gaat wel.
Route maken in Mapsource en oversturen.
Dan de route activeren via Nav toets > Navigeer Route.
Als de route geladen is kun je via de Nav toets kiezen voor Wijzig via-punten. In dat scherm druk je op Voeg via toe. je kunt nu kiezen voor Gebruik kaart of Gebruik zoekmenu. Gebruik je de eerste dan kan je een weg aanwijzen op de kaart en op Enter drukken. Nu kies je voor de knop Klr (raar dat ze dat niet voluit geschreven hebben). Nu wordt de route opnieuw berekend met dat tussenpunt wat je hebt gekozen.

groet,

Gerard
eMap > TT6 > GPSmap 278 > Montana 650t > BMW Navigator V
Asobig
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 23 jan 2007 20:17
Woonplaats: Almere

Berichtdoor Scheurneus » 28 jul 2008 20:03

Ja, ik heb het gevonden.

Inderdaad beschrijft de bovenstaand het aanpassen van een reeds geactiveerde route.

Het aanpassen van een passieve auto route kan dus niet.
Het aanpassen van een passieve directe/offroad/marine route kan dus wel. Zelfs als er een andere route actief is!
En in het mutatie scherm zie ik nu ook dat ik per route 300 via-punten mag hebben (directe route).

Verschil tussen een directe of auto route word getoond in de 278 door een autotje weer te geven voor de routenaam.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Mapsource route in 278 bewerken?

Berichtdoor Ed Kats » 28 jul 2008 20:16

Scheurneus schreef:Gewoon wat punten op de kaart selecteren (owh, dit lukt niet), maar wel steden, waypoints en pois enzo.

Punten op de kaart aanwijzen lukt ook hoor . . . .
Nieuwe route
menu
Wijzig op kaart
punten aanwijzen (max 300)
quit
activeer route enz.

Gr, Ed
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor Scheurneus » 28 jul 2008 20:18

Ja, ook gevonden, suf is alleen dat je dat verwacht in de lijst bij alle andere punten en niet als apart menu item, dus kijkt scheurtje daaroverheen :)

Me neus zat vast in de weg 8)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast