Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route komt niet overeen met de beschikbare kaarten

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Route komt niet overeen met de beschikbare kaarten

Berichtdoor garmientje » 15 sep 2008 17:12

Enkele weken geleden diverse routes klaar gemaakt, en overgefloten naar mijn 276 C, dit alles voor onze korte vakantie trip door Belgie, Luxemburg en Duitsland.
Firmware 276C = 5.3
Mapsource = City Navigator Europa 2008 , gegevens versie 10.00.

:oops: Bij mij 1e rit gaat het helemaal fout. :oops:

Krijg de melding """" ROUTE KOMT NIET OVEREEN MET DE BESCHIKBARE KAARTEN """".
Daar sta je dan met 280 voor de boeg.


http://www.mijnalbum.nl/Foto-ID8AOOGR.jpg

:lol: Het gekke is dat alle overige geplande en dus gereden routes, GEEN enkele probleem gaven. :lol:

Heeft iemand een idee :?: :?: :?: [/b][/u]

Garmientje[/u][/b]
Laatst bijgewerkt door garmientje op 22 sep 2008 16:47, in totaal 1 keer bewerkt.
garmientje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 20 aug 2006 14:15
Woonplaats: Leusden

Berichtdoor ABRI » 15 sep 2008 17:19

Weet je zeker dat je alle benodigde kaarten hebt geladen en dat je niet een heel erg klein stukje kaart mist? Door in te zoomen op je route kun je die misser herstellen.
ABRI
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 19 jun 2004 14:51
Woonplaats: Zoetermeer

Berichtdoor KARST » 15 sep 2008 18:12

Weet je 100% zeker dat de route is gemaakt in hetzelfde
kaarmateriaal als wat op je toestel staat ???
Het is mij ook al overkomen . Wanneer je 2 versies (of meer)
kaartmateriaal op je pc hebt staan (bijvoorbeeld zoals in mijn geval :
versie 8 en 9 ) is de fout snel gemaakt .
groeten ,

Karst

TomTom rider 400 + Zumo 660 LM
Op een XT1200Z Explorer

Wees jezelf, er zijn anderen genoeg !!
Avatar gebruiker
KARST
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1279
Geregistreerd: 28 apr 2006 20:33
Woonplaats: Genemuiden

Berichtdoor geej » 17 sep 2008 00:10

Ja het overkomt mij ook regelmatig. Soms omdat ik inderdaad een stukje kaart ben vergeten in te laden, maar soms ook terwijl de kaarten er goed inzitten.
Ik heb ontdekt, dat indien je de 276c dan even goed laat plaatsbepalen, dus je huis uit, het daarna allemaal wel werkt. Proberen zou ik zeggen.
Succes
Avatar gebruiker
geej
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 21 maart 2007 20:20

Berichtdoor Mr. M » 17 sep 2008 10:32

Heeft dit niet iets te maken met deze versie: versie 10.00.
Er is al veel geschreven hier over 10.00 en 10.01
Aan te raden is versie 10.01
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2683
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

bedankt voor reactie & meedenken

Berichtdoor garmientje » 20 sep 2008 09:46

Beste Abri en Karst,

sory voor het late reageren, maar bedankt voor jullie reactie.
Ja, ik heb alle benodigde kaarten geladen.
Ja, 100 % zeker de route gemaakt met het zelfde kaartmateriaal.

Het gekke blijft dat de andere gemaakte en gereden route's GEEN nekel probleem hebben gegeven.
garmientje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 20 aug 2006 14:15
Woonplaats: Leusden

Berichtdoor Anne » 20 sep 2008 11:20

weet je zeker dat alle waypoints op de weg liggen...
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor Ed Kats » 20 sep 2008 16:27

Nog een andere (fout) mogelijkheid: (als je meer dan 1 kaart in Mapsource heb staan)
Je gebruikt 'Recent gezochte plaatsen' in Mapsource
Is de plaats gevonden en klik je op OK . . . . dan verandert je kaartmateriaal mee!!!!


Groetjes, Ed
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

probleem gevonden

Berichtdoor garmientje » 23 sep 2008 13:02

De reactie van Anne, heeft mij aan het denken en werken gezet.
Heb de hele route ± 340 km in detail nagelopen. Kwam op de hele route een weg tegen van ± 300 meter die ik zowel heen als terug ging rijden. (zie foto)
Heb correctie gemaakt en route dus lichtelijk aangepast en vervolgens opnieuw in mijn 276C geladen.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-XVNVWL4O.jpg

En zie daar geen melding / probleem meer.

allen bedankt voor het meedenken. Zo'n foutje maak ik nooit meer.

:D Peter :D
garmientje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 20 aug 2006 14:15
Woonplaats: Leusden


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten