Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

276c doet vreemd

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

276c doet vreemd

Berichtdoor Goost » 1 mei 2009 17:45

Woensdag routes gemaakt op de pc.
Alleen als ik die geladen had leek er weinig meer van te kloppen. Het toestel liet een andere lengte in kmts zien dan ik gemaakt had en de routelijn liep kriskras dor het scherm.

Ik heb 2 weken terug een reset gedaan omdat de ontvangst niet lekker was. En heb van alles de laatste firmware versie.

Waardoor komt dit :?:

Greetzz,
Geert
R1200GS LCA
Avatar gebruiker
Goost
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 27 nov 2005 14:39
Woonplaats: Terneuzen (Zeeuwsch-Vlaanderen)

Berichtdoor Mr. M » 1 mei 2009 19:26

MapSource wel op de laatste versie? Daar wordt dit mee in verband gebracht.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2683
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor Goost » 1 mei 2009 22:28

Nou deed ook vreemd met de voorlaatste versie daarom had ik de nieuwste geïnstalleerd.

Het vreemde is, als ik de routes maak in MS alles netjes is, en het word pas een zootje op het scherm.
Echter als ik de route ga rijden geeft deze alles na een korte periode alles goed weer.
In de beschrijving staat alles altijd goed vanaf het begin.

Wat is dan de beste versie voor de 276C :?: Toch niet de versie met de oude grafische weergave :?:
Greetzz,
Geert
R1200GS LCA
Avatar gebruiker
Goost
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 27 nov 2005 14:39
Woonplaats: Terneuzen (Zeeuwsch-Vlaanderen)

Berichtdoor VFROOD » 2 mei 2009 09:06

Dit doet me enigszins denken aan dat Marokko verhaal... Als je niet herberekend als je een route hebt gekregen.

Route gaat eerst naar Marokko, dan naar de Noordpool etc. Garmin HEEFT ergens weer iets gedaan aan de bestanden. Check ook even of je alles nog exact gelijk hebt en of je oude bestanden nog moet herrekenen.
garmin 2610 op RODE vfr vtec en zumo 660 op dezelfde motor.
Op het rechte stuk kan iedereen te hard. Het gaat om de bochten!
VFROOD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 672
Geregistreerd: 11 jun 2005 00:46
Woonplaats: Prov. Groningen

Berichtdoor Goost » 2 mei 2009 19:38

VFROOD schreef:Dit doet me enigszins denken aan dat Marokko verhaal... Als je niet herberekend als je een route hebt gekregen.

Route gaat eerst naar Marokko, dan naar de Noordpool etc. Garmin HEEFT ergens weer iets gedaan aan de bestanden. Check ook even of je alles nog exact gelijk hebt en of je oude bestanden nog moet herrekenen.


Herberekenen doet niks het blijft hetzelfde helaas. Het komt pas goed als ik ga rijden.

Greetzz,
Geert
R1200GS LCA
Avatar gebruiker
Goost
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 27 nov 2005 14:39
Woonplaats: Terneuzen (Zeeuwsch-Vlaanderen)

Berichtdoor Goost » 4 mei 2009 10:41

K`heb hier een foto van hoe het er uit ziet op m`n 276

Afbeelding
Zoals ik al zei in MapSource ziet alles er normaal uit.

Greetzz,
Geert
R1200GS LCA
Avatar gebruiker
Goost
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 27 nov 2005 14:39
Woonplaats: Terneuzen (Zeeuwsch-Vlaanderen)

Berichtdoor BlackstromNL » 6 mei 2009 22:06

Geert,
Enige tijd geleden heb ik een paar keer het zelfde probleem gehad. Aangezien het om het laatste stuk van de route ging, vlak bij huis heb ik er verder geen aandacht aan besteed. Was wel vreemd, ben je vlak bij huis stuurt de gps je weer weg :? .
De route was destijds met MS versie 6.13.7 gemaakt en Unit firmware 5.3

Heb je deze route zelf gemaakt of is het een copy?
Indien je dit probleem blijft houden stuur de route dan even per e-mail, kunnen we kijken of het exemplarisch is of niet :!:
Groet, Robert
Afbeelding GPS276C® fw5.6, NT2012.1 MS6.16.3

BlackstromNL idm onder user RvGS due to sys prob.
Avatar gebruiker
BlackstromNL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 256
Geregistreerd: 8 jun 2006 10:04
Woonplaats: N51 56.455 E6 04.925

Berichtdoor Hans Vaessen » 6 mei 2009 22:08

Goost schreef:Nou deed ook vreemd met de voorlaatste versie daarom had ik de nieuwste geïnstalleerd.


Ik vermoed inderdaad de oorzaak in MS:
- probeer de route in de nieuwe MS te herberekenen voor overzetten (doe maar 2 x voor alle zekerheid)
- helpt dat niet: teken de route dan opnieuw. nèt andere tussenpunten gebruikend.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Goost » 7 mei 2009 08:27

Hoi Hans en Robert,

Sorry ik had dit moeten posten :!: Het probleem is ondertussen opgelost, ik heb de nieuwste versie( 6.15.6) van MS geïnstalleerd op de laptop en netbook, daarna laten herberekenen en het euvel was gelukkig verdwenen. Ook de FW van m`n 276 geüpdatet hij kan er weer tegenaan :wink:

@Robert, de eerste route was een geïmporteerde met een prachtig stuk Heuvelandenroute richting(uiteraard met wat bochtenwerk ertussen :wink:) Lutzerath in hotel Maas en das een echte aanrader :!:
Oh, en m`n GSA zit momenteel binnen bij RayZ om het zadel te laten customizen :!: En dan bedoel ik niet op z`n Harley`s met spijkers ed :mrgreen:

@Hans, Kan de NT versie van MS nou definitief op de 276c :?:

Bedankt voor het meedenken :!:

Greetzz,
Geert
R1200GS LCA
Avatar gebruiker
Goost
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 27 nov 2005 14:39
Woonplaats: Terneuzen (Zeeuwsch-Vlaanderen)

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 mei 2009 12:11

Goost schreef:
@Hans, Kan de NT versie van MS nou definitief op de 276c :?:


Ja. Je zult daartoe dan wel een nieuwe licentie a 125 euro moeten aanschaffen helaas.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Goost » 7 mei 2009 12:25

Hans Vaessen schreef:
Goost schreef:
@Hans, Kan de NT versie van MS nou definitief op de 276c :?:


Ja. Je zult daartoe dan wel een nieuwe licentie a 125 euro moeten aanschaffen helaas.


Ok dank je, dat zal voor volgend jaar zijn dan :wink:

Greetzz,
Geert
R1200GS LCA
Avatar gebruiker
Goost
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 27 nov 2005 14:39
Woonplaats: Terneuzen (Zeeuwsch-Vlaanderen)


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast