Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Veel te lange route.

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Veel te lange route.

Berichtdoor White » 19 jul 2009 11:00

Ik meen dit hier al eens gelezen te hebben, en heb dan ook gezocht op het forum.
Helaas vind ik het niet meer terug, dus dan toch maar de vraag.

Gisteren zat ik onder parijs en wilde gewoon via de snelste weg naar huis.
Dus 2* find gedrukt, naar huis gekozen, snelste weg.
Ik moest dus van Parijs naar Heerlen (bij Maastricht).
Gaat ie via Nancy, Strasbourg, Ludwigshafen, Koblenz, Keulen naar Heerlen.....
Een route van ruim 900 km, die dus feitelijk via Luik maar de helft zou zijn.

Ik heb me gek gezocht of er ergens viapunten in staan, of er een instelling verkeerd staat of iets anders maar kan dus niets vinden.
Ik had dus gekozen voor de snelste route en niet mijn eigen voorkeuren gebruikt.

Ik zit nu thuis op de bank, als ik ingeef "nieuwe route" naar Parijs geeft hij weer de route via Duitsland, ruim 900 km dus :roll:

Ik zou natuurlijk ook een harde reset kunnen geven die het waarschijnlijk oplost, maar dat is m.i. niet de oplossing.
Gebeurd het weer weet ik nog steeds niet waarom, en heb ik dus hetzelfde probleem....

Overigens heb ik natuurlijk nogal wat zitten scrollen met het beeld tijdens het rijden, omdat ik dus geen route had.
Veelvuldig kreeg ik direct als ik begon met scrollen een raster van grijze blokjes op het scherm die pas na een paar minuten verdwenen.
Ook "Quit" ed dergelijke hielpen niet.
Iemand dit al eens aan de hand gehad?
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor FM » 19 jul 2009 14:48

Kaarten van België geladen ?

Tis maar een idee.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4502
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Berichtdoor White » 19 jul 2009 15:34

Alle suggesties zijn welkom :lol:

Mijn 278 is voorzien van:

-City Navigator Europe NT 2008 ALL.
-Atlantic Routable Highway Basemap v3.


Dat zou dus gewoon moeten werken volgens mij.
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor Ed Kats » 19 jul 2009 19:21

Hier wel goed Heerlen <> Parijs (met CN 2010.1) 417km

Met de CN uitgeschakeld (en dus alleen via de Basemap) 419km
Hoe doet ie dat bij jouw ?

Ik heb btw Firmware 3.30

Nog een aantal tips die van invloed zijn:
- Berekeningswijze: Betere route (is vaak de beste keuze)
- Bereken route voor: Auto/Motorfiets
- Vermijd: in ieder geval Snelwegen en Tolwegen niet aanvinken
- Eigen te vermijden: staat hier wat in ?

En anders toch een harde reset . . .

Gr, Ed
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor White » 19 jul 2009 22:02

Hoi Ed.

Interessant, met de CN uitgeschakeld gaat het wel goed...
Heerlen -> Parijs 445 km. (het verschil zit erin dat ik iets onder Parijs heb ingegeven, mijn bestemming van gisteren)

- Berekeningswijze: Betere route / Had ik staan.
- Bereken route voor: Auto/Motorfiets / Idem
- Vermijd: Alleen onverhard ingegeven.
- Eigen te vermijden: staat hier wat in ? / Staat niets in.

In ieder geval weet ik nu hoe ik dit probleem kan omzeilen, al is het dan provisorisch.

Blijft de vraag, waardoor heeft de kaart van CN zo'n invloed op lengte van de route?
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor FM » 19 jul 2009 23:06

Vermits ie het op de basemap wel goed doet, lijkt het me toch een probleem met kaarten ?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4502
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Berichtdoor White » 19 jul 2009 23:11

Daar lijkt het wel op ja...

Zojuist het toestel een reset gegeven, helaas zonder resultaat.
Kan ik de kaarten gewoon opnieuw laden, of accepteerd hij dat niet omdat het geen nieuwere versie is?
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor Ed Kats » 20 jul 2009 19:43

Tip:
Als je er een data-kaartje in heb zitten dan . . . .
. . . kan je hierop een aantal kaarten laden en kijken wat ie dan doet
(dan wel je interne set NT 2008 ALL uitschakelen)

Gr, Ed
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor White » 20 jul 2009 20:19

Helaas Ed.

Ik heb eigenlijk nog nooit een datakaart nodig gehad. (zou ook niet weten waarvoor die te gebruiken is :oops: )
Die truc gaat dus niet lukken....

Het vervelende is dat ik dit probleem al eens gelezen heb van iemand die een route krijgt van 1600 km ipv een normale waarde.
Ik kan het alleen nergens terug vinden.

Misschien moet ik de ovestap maar wagen naar NT 2009.
Zit er veel verschil in 2008 -> 2009?
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor Ed Kats » 20 jul 2009 21:12

White schreef:Zit er veel verschil in 2008 -> 2009?

1 jaar :lol:

:wink: wat kleine stukjes weg; rotondes enz.
De één vind het wel belangrijk; de ander koopt om de 3 jaar kaarten . . . is erg persoonlijk vind ik

We zitten al op 2010 NT trouwens

Voordat je overstapt zou ik dan toch eerst het opnieuw laden v/d kaarten proberen . . .

Gr, Ed
GPSmap 278, CityNavigator NT2011.1, OnRoute 2010, Dakota 20, Metroguide V9, Topo NL - B - D - F - A - CH - GB
Avatar gebruiker
Ed Kats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 715
Geregistreerd: 8 mei 2004 11:59
Woonplaats: Vlaardingen

Berichtdoor White » 20 jul 2009 22:01

Ik ga proberen de kaarten opnieuw te laden.
Probleem is dat ik voor een verhuizing zit en inmiddels alles heb ingepakt.
Word dus zoeken.............

Eenieder bedankt voor zijn inbreng!
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor White » 31 jul 2009 14:42

Door omstandigheden toch vertrokken voor een rondje zuid europa zonder de kaarten opnieuw te installeren.

Uiteraard met hetzelfde probleem...
Met de CN uitgeschakeld ging het wel goed, met dat verschil dat er een constante afwijking in mijn postie zat van ongeveer 500 mtr.

Bij de terugweg binnendoor vanaf Menton (met CN weer aan) ging het gewoon goed.
Totdat opeens het raster weer het beeld in kwam geschoven.
Direct was ook mijn positie weer ongeveer 500 mtr naast de weg en stonden er alleen nog maar de wegen van de Basemap op de kaart.

Er blijkt dus toch ergens iets mis te zijn gegaan met het laden van de kaarten.
Er zit in midden Europa een "blind spot" waar hij dus geen wegen kent.
Daardoor bepaald hij zijn route natuurlijk hieromheen.

Leek me goed om het alsnog even te melden.
Voor mijn volgende trip naar kroatie zal ik dus gewoon de kaarten nieuw moeten laden...
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor White » 21 sep 2009 14:09

Als ik alleen de kaart van CN NT 2008 activeer zie ik dit:

Afbeelding

Ik zal dus de kaart opnieuw moeten installeren.

Maar: hoe ga ik dat doen?
Als ik de dvd gebruik update hij alleen de firmware van de 278.
Moet ik eerst de kaart van de 278 verwijderen?
En zoja, hoe doe ik dat?

Gr Rene
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf

Berichtdoor garmientje » 21 sep 2009 18:22

Ben zelf in het gelkukkig bezit van een 276 er!!!!!! maar wat is nu CN??? Waar kan ik dat vinden (in mapsource of inde garmin 276 ?????

White schreef:Door omstandigheden toch vertrokken voor een rondje zuid europa zonder de kaarten opnieuw te installeren.

Uiteraard met hetzelfde probleem...
Met de CN uitgeschakeld ging het wel goed, met dat verschil dat er een constante afwijking in mijn postie zat van ongeveer 500 mtr.

Bij de terugweg binnendoor vanaf Menton (met CN weer aan) ging het gewoon goed.
Totdat opeens het raster weer het beeld in kwam geschoven.
Direct was ook mijn positie weer ongeveer 500 mtr naast de weg en stonden er alleen nog maar de wegen van de Basemap op de kaart.

Er blijkt dus toch ergens iets mis te zijn gegaan met het laden van de kaarten.
Er zit in midden Europa een "blind spot" waar hij dus geen wegen kent.
Daardoor bepaald hij zijn route natuurlijk hieromheen.

Leek me goed om het alsnog even te melden.
Voor mijn volgende trip naar kroatie zal ik dus gewoon de kaarten nieuw moeten laden...
:oops:
garmientje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 20 aug 2006 14:15
Woonplaats: Leusden

Berichtdoor HaWee » 21 sep 2009 18:35

CN is de hier gangbare afkorting voor City Navigator de wegenkaart van Garmin voor in de gps en die kun je kopen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21466
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten