Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Installeren Europe NT 2010.1 op 278C

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Installeren Europe NT 2010.1 op 278C

Berichtdoor Grebun » 26 aug 2009 15:42

Ik heb de map update Europe NT 2010.1 aangeschaft.
Via mijn Mac de kaarten gedownload.
Installeren op de 278C lukt niet, krijg steeds (4x) de melding:

"There was a problem transferring the map data to your device. Ensure that the device is plugged in and turned on, and try again"

Na deze melding is ook mijn Europe NT v9 niet meer zichtbaar op de 278.
In RoadTrip is de kaart wel geinstalleerd.
Wat gaat er fout??
Grebun
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 25 aug 2009 14:12

Berichtdoor Scheurneus » 26 aug 2009 16:29

Je kunt proberen je Mac te rebooten en het installatie proces helemaal te herhalen.

Met Mac versie MapInstall de kaarten installeren op de 278, dat werkt/lukt niet. Dan werkt alleen deze procedure nog op een Windows machine:

Kaart update naar 278 gaat fout, en nu?

Zorg wel dat de optionele extra datacard uit de 278 is verwijderd voordat je aan de slag gaat in alle gevallen.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor Grebun » 26 aug 2009 16:49

Marco,
Dank voor je snelle antwoord.
Ik gebruik het door Garmin meegeleverde programma Map Update.
Ik ga het nog eens proberen zonder de geheugenkaart in de 278
Roel
Grebun
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 25 aug 2009 14:12

Berichtdoor Grebun » 26 aug 2009 21:25

Opnieuw installeren met GarminMapUpdate en zonder DataCard in de 278 maakt geen verschil.

Heb inmiddels wel ontdekt dat als ik alleen de Benelux kaarten laadt, een en ander wel functioneert. Alleen de kaarten van West-Europa lukt ook niet.
Het lijkt wel of een stuk geheugen van de 278 niet vrijgegeven is.

Het kan toch niet zo zijn dat Benelux even veel ruimte inneemt als de vroegere versie van heel Europa...

Betekent dit dat ik toch de installatie procedure via Windows moet volgen via een SD memory card?...

Ik heb een Windows XP versie op mijn Mac (Virtual machine), maar nog geen software van Garmin geinstalleerd.

Wie heeft hier ervaring mee?
Grebun
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 25 aug 2009 14:12


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast