Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Speciale USB kabel voor de 276C ?

Ideaal voor auto/motor/boot (276C/278) of auto/motor/vliegtuig (296C). Ook geschikt voor off-road.

Speciale USB kabel voor de 276C ?

Berichtdoor Henk Havelaar » 13 jun 2004 11:16

Sinds donderdag 10 juni heb ik een GPSmap 276C, prachtig apparaat met veel meer functies dan de ingeruilde SPIII.
Aangezien ik vrij veel onderweg ben gebruik ik ook een laptop dus ik denk een USB kabeltje er bij kan geen kwaad. Bij de computerboer een USB kabel opgehaald met aan de andere zijde een mini USB stekker maar helaas met deze kabel wordt de GPS niet herkend. De PC geeft dan aan dat er een "Human interface device" (Windows XP prof) is aangesloten.

Notter, is de kabel speciaal voor een Garmin GPS :?:

Iemand een idee :?: :?:
GPSmap 276C met 512 MB'tjes op de quad en een Zumo 550 op de RT1150.
Index Scale voor de gezondheid.
Edge 1030 voor de fiets. ( opvolger van de Edge explorer 1000)
Avatar gebruiker
Henk Havelaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 11 apr 2004 07:53
Woonplaats: Emmen

Berichtdoor Eric GS » 13 jun 2004 12:19

Henk,
Begrijp het niet goed. Bij het pakket zit toch een USB-kabel bijgeleverd :?:



Afbeelding

Groet,
Eric
Avatar gebruiker
Eric GS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 17 maart 2004 20:41
Woonplaats: SweetLakeCity

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2004 13:54

:?: :?: :?: :?: RAADSELTJE:

Weet iemand waar het voorwerp in de linkeronderhoek van de foto precies voor dient?

TIP: Ik ben waarschijnlijk de enige op dit forum die het bijna dagelijks gebruikt. Maar of deze tip veel helpt..... :lol:
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor brammes » 13 jun 2004 13:57

Adapter voor de stroom adapter... :)
Avatar gebruiker
brammes
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 29 mei 2004 19:31
Woonplaats: Nieuwe Tonge

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2004 14:02

brammes schreef:Adapter voor de stroom adapter... :)

Dat reken ik HALF GOED. :lol:
Ik vroeg PRECIES, daar hoort volgens mij bij voor welk gebied. Maar troost je, de verkoper (in Notter) die in mijn ogen verbazend veel van GPSsen af weet wist het ook niet.....
Laatst bijgewerkt door ++ Lex ++ op 13 jun 2004 14:05, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor brammes » 13 jun 2004 14:04

Volgens mij USA, maar da week nie zeker.. :oops:
Avatar gebruiker
brammes
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 29 mei 2004 19:31
Woonplaats: Nieuwe Tonge

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2004 14:07

brammes schreef:Volgens mij USA, maar da week nie zeker.. :oops:
FOUT, dat dacht de verkoper ook, maar daarvoor moet je de pootjes die op de adapter zelf zitten uitklappen.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor brammes » 13 jun 2004 14:08

Malta? :P :mrgreen:

Maar volgens mij gaat het erg offtopic zo.. ;) Straks wordt Hans boos.. :D
Avatar gebruiker
brammes
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 29 mei 2004 19:31
Woonplaats: Nieuwe Tonge

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2004 14:16

brammes schreef:Malta? :P :mrgreen:

Maar volgens mij gaat het erg offtopic zo.. ;) Straks wordt Hans boos.. :D
INDERDAAD, maar ook, en dat is belangrijker, Engeland.

En och, off-topic moet ook wel eens kunnen, zeker in een draadje met alleen 1 (beantwoorde) vraag.

Sorry, de vraag is misschien toch niet helemaal beantwoord.

ON TOPIC: :D
Bij Henk Havelaar werkt het niet en hij vraagt zich af of het aan zijn kabeltje ligt. Er is eigenlijk impliciet geantwoord 'je hebt een origineel kabeltje meegeleverd gekregen, probeer dat eens'.
Blijft over dat het andere kabeltje niet werkt. En volgens mij is zo'n kabeltje toch wel behoorlijk standaard; ik gebruik niet de Garmin-kabel, maar een Sony-kabel van een fototoestel, dat zat toch al aan mijn computer en het is wat dunner, gaat uitstekend.....
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Henk Havelaar » 13 jun 2004 15:33

Sorry heren dat het even antwoord even wat langer duurt, maar ja, bij een nieuwe GPS :D hoort een nieuwe kabel voor voeding etc. Aangezien het toch hopeloos weer is maar even aardig wat schroefjes van de 1150RT losgedraaid om de nieuwe kabel erin te knopen. Ik heb gelijk met de nieuwe GPS maar een MIP 200 setje uit Notter meegenomen en daar zitten ook een hóóp kabeltjes aan.

Maar ter zake, met de orginele kabel werkt de 276C en Mapsource prima maar met het nieuwe kabeltje niet. Waarschijnlijk is het kabeltje niet goed want als ik mijn camera aansluit krijg ik het zelfde gebrabbel. Maandag maar even terug.
Iedereen bedankt voor de suggesties en dat ding in de linkerhoek van de foto is inderdaad een opzetstuk voor de netadapter, ook dat zie je steeds meer, bij de iPOD zit er ook zo een.
GPSmap 276C met 512 MB'tjes op de quad en een Zumo 550 op de RT1150.
Index Scale voor de gezondheid.
Edge 1030 voor de fiets. ( opvolger van de Edge explorer 1000)
Avatar gebruiker
Henk Havelaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 11 apr 2004 07:53
Woonplaats: Emmen

Berichtdoor Eric GS » 13 jun 2004 16:06

Een MIP 200 setje :?: Wat is dat :roll:
Eric
Avatar gebruiker
Eric GS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 73
Geregistreerd: 17 maart 2004 20:41
Woonplaats: SweetLakeCity

Berichtdoor Henk Havelaar » 13 jun 2004 16:23

Een MIP-200 is een motorintercom met geïntergreerde PMR (portofoon 500 mW) en een aansluiting voor muziek en GSM, zie de Notter site onder motorintercom -> motor naar motor.
GPSmap 276C met 512 MB'tjes op de quad en een Zumo 550 op de RT1150.
Index Scale voor de gezondheid.
Edge 1030 voor de fiets. ( opvolger van de Edge explorer 1000)
Avatar gebruiker
Henk Havelaar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 11 apr 2004 07:53
Woonplaats: Emmen

Berichtdoor wurtel » 13 jun 2004 18:15

++ Lex ++ schreef:Maar troost je, de verkoper (in Notter) die in mijn ogen verbazend veel van GPSsen af weet wist het ook niet.....

Tssk, was Eric er niet? Die had het toch wel moeten herkennen, we hebben weleens in een hotelkamer zitten te knoeien om een NLse stekker in zo'n engelse stopkontakt te krijgen (wil best, je moet alleen met een schroevendraaier of zo in de bovenste (middelste) gat zitten om aldus de klepjes voor de gaten van de andere 2 aansluitingen weg te drukken, waarna de NLse stekker prima past... uiteraard op eigen risico :roll: )

Overigens wordt dit stekkersoort in veel voormalige engelse kolonies gebruikt, w.o. Maleisie en Singapore. Australie gebruikt een variatie met ronde poten... (hoezo off-topic, als GPS bezitter kom je nog eens ergens :wink: )
Avatar gebruiker
wurtel
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 442
Geregistreerd: 12 feb 2004 10:59
Woonplaats: Almelooo

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 jun 2004 19:36

wurtel schreef:Overigens wordt dit stekkersoort in veel voormalige engelse kolonies gebruikt, w.o. Maleisie en Singapore. Australie gebruikt een variatie met ronde poten... (hoezo off-topic, als GPS bezitter kom je nog eens ergens :wink: )
Het grappige is dat deze kontaktstop pas is ingevoerd na de onafhankelijkheid van al die kolonies.
Een bijzonderheid is nog dat niet alleen vast ligt wat de aardaansluiting is (dat is natuurlijk altijd zo), maar ook wat fase en wat nul is, en dat ken ik van geen andere. De Schuko (NL) steker kan er ook andersom in, daar is het technisch onmogelijk, maar bij andere, zoals de franse en zwitserse, die er ook maar op 1 manier in kunnen, ligt dat toch niet vast. Zal er wel mee te maken hebben dat die een uitbreiding zijn van de ongeaarde versies, die wel omkeerbaar zijn. De engelse is geheel afwijkend van de oude ongeaarde steker.
Bovengenoemde afsluitplaatjes vormen een automatische kontaktafscherming (kinderbeveiliging). Normaliter is de steker ook nog gezekerd. Kortom, hij is wat lomp. maar technisch is het de mooiste. Hij is dan ook de jongste.
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta


Keer terug naar Garmin GPSMAP 276C/278/296C

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast