Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

drie korte vraagjes:

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

drie korte vraagjes:

Berichtdoor struner » 10 jun 2005 11:22

Ik overweeg de aanschaf van een C320 naast mijn 60CS. Ik heb nu een aantal korte vraagjes over de C320:

- "spreekt" de C320 Nederlands? op deze vraag heb ik inmiddels het antwoord via een andere weg gekregen; de volgende talen worden ondersteund: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Zweeds, Deens, Noors, Portugees, Nederlands, Fins, Pools, Tsjechisch, Hongaars en Grieks;
- werkt de C320 alleen via de sigarettenplug in de auto of ook op oplaadbare batterijen?
- past heel Europa op de versie met 1 GB geheugen?
GPS: ver dwalen zonder verdwalen
struner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 4 mei 2004 13:37
Woonplaats: Zuidhorn

Berichtdoor wildor » 10 jun 2005 12:57

Struner,

Ik heb nu bijna een week een C330 in mijn bezit, fantastisch!

1. De C320 en C330 - Spreekt vloeiend Nederlands - Alleen vrouwenstem
2. Werkt d.m.v. de Sigarettenplug en/of de ingebouwde Li-Ion Accu
3. Bijna heel Europa kun je op 1GB kwijt

De ingebouwde accu moet je even 'opbouwen' - Volledig laden, volledig opgebruiken, Volledig laden, Volledig opgebruiken. Hiermee haal ik inmiddels 6,5 tot 7 uur bedrijf op de ingebouwde accu.

Zie tevens mijn andere post over de accu en opladen in de auto op de volgende link: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=4405&highlight=

Succes met je keuze!

wildor
wildor
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 5 jun 2005 10:18

Berichtdoor CARO » 10 jun 2005 19:37

Ik "werk" sinds enkele maanden met de C320. Het was even wennen.
Maar ik wil nu alvast niet meer terug naar mijn oude StreetPilot lll De luxe! :twisted:
En Hans, "onze erkenning" is er dan toch gekomen. BEDANKT. :D :D
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

Berichtdoor Oetzi » 11 jun 2005 12:48

Pas wel op met " Europa past bijna op 1GB" . Het is nu al BIJNA en naarmate de kaarten gedetailleerder worden of meer landen toegevoegd worden, wordt het steeds minder van "geheel Europa" dat er op past !
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor CARO » 11 jun 2005 15:15

Nee,je hebt gelijk. Heel Europa past op geen stukken na. Dat komt volgens mij ook wel een beetje omdat de delen die je invoert bij City Select nogal grof zijn Anders dan bij City Navigator. Als je dan b.v. Zeeland of een andere kustprovincie kiest,dan heb je er gelijk een stuk Noordzee bij waar je met de auto niet gemakkelijk gaat rond toeren. Zo verlies je hier en daar wel wat Bytes aan niet bedoelde details. :!:
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

vraagje C320/330

Berichtdoor sandeaa » 11 jun 2005 16:10

Hallo,

Wat kan de C320/330 niet wat de spIII wel kan.
Kun je routes inladen, Tracks in- en uitlezen.
Staan ergens op de site de verschillen?
Moet het percee de 330 worden of is de 320 goed genoeg?
Kun je deze als 2e toestel aanmelden voor een toekomstige kaartupdate?
Alvast bedankt
Ton
Avatar gebruiker
sandeaa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 6 maart 2004 21:14
Woonplaats: Lelystad

Berichtdoor Zwager » 11 jun 2005 17:59

CARO schreef: Als je dan b.v. Zeeland of een andere kustprovincie kiest,dan heb je er gelijk een stuk Noordzee bij waar je met de auto niet gemakkelijk gaat rond toeren. Zo verlies je hier en daar wel wat Bytes aan niet bedoelde details. :!:

Valt wel mee hoor. De kaarten zijn vierkanten, als er net een hoekje van bvb Nederland buiten valt dan krijgt dit zijn eigen kaartvierkant toegewezen. Maar aan de grote (Mb's) hiervan kun je zien dat dit veel minder groot is dan een volledig gevuld kaartvierkant. De kaartvierkanten zijn alleen even groot.
Avatar gebruiker
Zwager
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1051
Geregistreerd: 29 apr 2004 18:50
Woonplaats: Rotterdam

Re: vraagje C320/330

Berichtdoor Stephan Haas » 13 jun 2005 16:36

Ton,

De C320 is veeeeeeeeeeeeeeeeeel sneller dan de SPIII.

De C320 kan géén routes inlezen of tracks uitlezen. Je route moet je dus steeds on the fly maken. Omdat de C320 zo snel rekent is dat eigenlijk geen probleem.

Waypoints aanmaken kan wel (is een beetje een trucje, maar het werkt wel). Als je nog een Mapsource op je PC hebt kun je de waypoints daarin aanmaken en naar de C320 overzetten.

De C320 kent geen 'via' routes. Ik vind dat wel een nadeel en heb daarover met Garmin gemaild.
Hun reactie: "At the moment the c320 is brand new out and this is the way it has been designed to just jump in and go, it has been made so it is very easy to use. I will how ever pass your comments on for you." De eerste versies van de SPIII hadden ook geen (of beperkte, dat weet ik niet meer) 'via' mogelijkheden, dus ik gok erop dat ze nog met een update komen.

De C320 kent niet de mogelijkheid om een routeblokkade aan te geven zoals dat bij de nieuwe TomTom's wel zou kunnen. Dat kan wel eens een gemis zijn.

Het voordeel van een C330 is dat je altijd alles aan boord hebt. Omdat mijn rijdgedrag redelijk voorspelbaar is (Nederland/Frankrijk en soms een stukje Noorwegen) kan ik met een C320 en een 1gb kaartje goed uit de voeten. En anders is het een kwestie om tevoren de kaarten in te lezen. Dat inlezen gaat wel een beetje langzaam, jammer dat Garmin USB 2.0 niet ondersteunt.

Aanmelden als 2e toestel: geen idee.

Ik gebruik de C320 nu een tijdje en ben er erg tevreden over. Ben nog wel benieuwd naar de TomTom 700 als die straks uitkomt.

groeten,
Stephan Haas



sandeaa schreef:Wat kan de C320/330 niet wat de spIII wel kan.
Kun je routes inladen, Tracks in- en uitlezen.
Staan ergens op de site de verschillen?
Moet het percee de 330 worden of is de 320 goed genoeg?
Kun je deze als 2e toestel aanmelden voor een toekomstige kaartupdate?
Alvast bedankt
Ton
Stephan Haas
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 13 jun 2005 16:24

Berichtdoor CARO » 14 jun 2005 16:24

Yep, qua gebruiksgemak en snelheid is het een heerlijk apparaat. :D
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

Berichtdoor Hans Vaessen » 14 jun 2005 19:46

Het is een keuze tussen mogelijkheden en gebruiksgemak. Op een menukaart met zes opties is het makkelijker een keuze maken dan op een met 100 pizza's. Zo werkt dat nu eenmaal ook met een GPS.

Heb je geen behoefte aan andere opties dan primair A naar B, dan is de 320/330 veel makkelijker. Wil je meer mogelijkheden, dan is de bediening automatisch complexer.

Overigens het beschikbare kaartmateriaal als geheel zo'n 1,8 GB; zeker niet heel europa dus. Maar ook met 1Gb zul je zelden tegen 'tekort' aanlopen; wel zul je voor vertrek moeten bedenken of je liever richting Noordkaap danwel Gibraltar gaat..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor yzf1kr » 14 jun 2005 22:01

Hans Vaessen schreef: wel zul je voor vertrek moeten bedenken of je liever richting Noordkaap danwel Gibraltar gaat..


Ach je kan ook beide doen, en nog 850 MB aan ruimte overhouden om een beetje om te rijden. :lol:
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Berichtdoor sandeaa » 15 jun 2005 19:57

Mannen,

Bedankt voor de antwoorden.
Gebruikersgemak speelt een grote rol.
Ik kom er wel uit.
Groeten
Ton
Avatar gebruiker
sandeaa
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 6 maart 2004 21:14
Woonplaats: Lelystad

Berichtdoor roland_vb » 21 jun 2005 23:04

Klopt het dat er met deze Garmins 320 & 330 niet altijd op huisnummerniveau kan genavigeerd worden. Dat wordt hier in de buurt terloops verteld.
Het zou mij verbazen maar je weet nooit
Avatar gebruiker
roland_vb
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 3 feb 2005 17:02
Woonplaats: Hasselt

Berichtdoor CARO » 22 jun 2005 05:57

Vertel de buurt maar dat ze over iets praten waar ze geen b...... verstand van hebben. Van deur tot deur van huisnummer naar huisnummer. De C320 doet dat feilloos. :D
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.
CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 235
Geregistreerd: 23 feb 2005 10:10

Berichtdoor yzf1kr » 22 jun 2005 09:20

roland_vb schreef:Klopt het dat er met deze Garmins 320 & 330 niet altijd op huisnummerniveau kan genavigeerd worden.


Klopt, bij jullie in de buurt navigeren ze tot op Frietkotniveau......

:lol:
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."
Avatar gebruiker
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1600
Geregistreerd: 2 jun 2004 07:06
Woonplaats: Heerlen

Volgende

Keer terug naar Garmin Drive en Nuvi serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten