Nuvi 2699 schakelt uit bij route op OSM kaart

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.
Plaats reactie
knightrider
Berichten: 1
Lid geworden op: 8 jul 2016 17:19

Nuvi 2699 schakelt uit bij route op OSM kaart

Bericht door knightrider »

Sinds een week heb ik een Nüvi 2699 (en al jaren een oregon 450). Ik zit te twijfelen of ik voor Noord Amerika de CN kaart zal kopen of een Openstreetmap zal gebruiken. Om dit eens te testen heb ik een OSM voor Nederland gedownload (via http://garmin.openstreetmap.nl) en zowel een keer met Basecamp voor Mac als JAVAWA geïnstalleerd op de Nüvi. De CN Europa heb ik uitgezet. De kaart wordt netjes herkend en bij 'bekijk kaart' kan ik alles prima bekijken, inzoomen, etc. Echter, als ik een bestemming kies en 'Ga' zeg schakelt de Garmin zich na een paar seconden nadat ik de eerste route aanwijzing heb gekregen spontaan uit. Ik moet hem dan echt handmatig weer aanzetten. Ik heb naast de OSM via de genoemde weblink ook nog een andere OSM voor Nederland geprobeerd, maar met hetzelfde resultaat. Iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Naast de basiskaart is de OSM de enige ingeschakelde kaart op de Garmin. De kaart staat op een SD kaart geformatteerd met SDFormatter. Ik wil natuurlijk niet het risico lopen dat als ik OSM van Noord Amerika gebruik, ik in America dit probleem hou. Dezelfde bestemming laten navigeren op de CN Europa gaat zonder problemen. Alvast bedankt voor jullie hulp!

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21753
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Nuvi 2699 schakelt uit bij route op OSM kaart

Bericht door HaWee »

JaVaWa is een persoon, die kun je niet gebruiken om je kaarten te installeren, wel een van zijn vele programma's maar dan aub vertellen welk programma.

als je de JaVaWa site al hebt gevonden en je hebt kennelijk een Mac gebruik je dan ook cleaneject om je Nuvi te ontdoen van "rommel" als je hem loskoppelt van de Mac?

Maak eens een online rapport met JDM en plak de link hier misschien zien we dan wat er aan de hand is.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Drive en Nuvi serie”