nuvi 1690 : vervangen van de batterij.

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.
Plaats reactie
Deylgat Roger
Berichten: 67
Lid geworden op: 9 dec 2009 17:24

nuvi 1690 : vervangen van de batterij.

Bericht door Deylgat Roger »

Allen gegroet.

ik heb, na 2 jaar aarzelen dan toch, met bloed, zweet en tranen, een nieuwe batterij (besteld bij Bol.com) geplaatst in mijn Nuvi 1690. Ik heb daarbij de instructies gevolgd van een YouTube filmpje ("NewProducts.com" of zoiets).
Maar ik vraag me af of ik de kabel van het nieuwe batterijtje correct heb ingeplugd in de circuitboard van mijn GPS. Je kon hem immers op 2 manieren inpluggen (gewoon de plug omdraaien en dan paste hij ook). Op het filmpje waren de kleuren van de 3 kabeltjes (kleuren van de belgische vlag, notabene) niet te herkennen. Dus ik heb gegokt en hem dan maar zo op één van de 2 manieren ingeplugd. Weet iemand of de manier van inpluggen belang heeft of kan je de plug zonder probleem omdraaien en opnieuw inpluggen ??
En zal ik het toestel niet beschadigen door het eens te proberen zoals ik hem nu (willekeurig) ingeplugd heb ??. Ik zie dan wel of hij nu laadt ...

PS. ik vind, na 2 jaar, ook de "cradle" niet meer terug. ik bedoel de houder (met de koperen contactplaatjes) die men op het dashboard lijmt en waar men de GPS in vatsklikt. Maar dit dient waarschijnlijk enkel om de batterij tijdens het rijden op te laden ... klopt dat ?? Want ik heb wel nog de sigaretten-aansteker plug en die kan met de mini-usb plug in de rechter-onderkant van de nuvi gestoken worden. En in mijn nieuwe camper is een apart dashboardje waar ik de nuvi zo, goed zichtbaar, kan inklemmen en hem dan gewoon laten laden, direct via de sigaretten aansteker ...

Weet iemand of deze setup kan werken ??

Ik ben in de voorbije weken gaan parapente-vliegen en heb 3000 km afgelegd met mijn smartphone als gps. Dat werkt, maar ik had 3 batterijen mee en moest, minimum 2 maal per dag, een batterij wisselen (zelfs al werden die altijd gedurende het rijden opgeladen) ...

Hartelijk dank op voorhand voor alle hulp.

Deylgat Roger
Berichten: 67
Lid geworden op: 9 dec 2009 17:24

Re: nuvi 1690 : vervangen van de batterij.

Bericht door Deylgat Roger »

Ik denk dat de nieuwe batterij (bol.com) nu wel opgeladen is. Ik heb continu de naam Garmin (met het blauwe driehoekje op de N) op het scherm, maar verder gebeurt er niets. Hij is redelijk warm geworden na uren aan de auto batterij te liggen.Maar als ik hem aan een USB poort aansluit, verschijnt hij niet in verkenner. Op de JaVaWa device manager krijg ik het bericht : Er zijn geen te beheren Garmin-toestellen of SD-kaarten aangetroffen.
Ik heb geprobeerd op te starten met mijn duim op de rechteronderhoek van het scherm, maar dan verandert er totaal niets..
Als ik een aantal seconden op de start knop duw gaat de naam garmin weg en heb ik een volledig zwart scherm. Maar zodra ik hem aansluit aan batterij of desktop (o fgewoon zo op de start-knop druk) verschijnt de naam Garmin opnieuw, maar verder niets.
Ik had gegokt dat de Nuvi "dood" was wegens lege batterij en de daaruitvolgiende onmogelijkheid om herop te starten of te updaten, maar ik heb dus blijkbaar verkeerd gegokt .... ???
Is er nog iets dat ik kan proberen en ondertussen wachten op de solden begin juli ????
dank op voorhand voor elke hulp.

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Drive en Nuvi serie”