Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Grenzenloos navigeren

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

Grenzenloos navigeren

Berichtdoor nicci » 6 sep 2005 01:51

Ik ben mij aan het orienteren voor de Garmin C320/330 of de TomTomGo serie.
Als ik het goed begrijp krijg je bij de C320 de zelfde kaarten megeleverd op cd dan die bij de C330 reeds zijn geinstalleerd. ( geheel europa gedetaileerd op huisnummerniveau )
Mijn vraag is nu; als je de kaarten vanaf de cd's installeerd op bijv. een 1 gig kaartje kun je dan grenzenloos navigeren van nederland naar frankrijk zonder van "kaart" te wisselen ? Bij bv. de TTG 300 moet je na zo'n installatie nog altijd handmatig van kaartmap verwisselen zodat je dus niet in een keer je route naar frankrijk kunt uitstippelen. :evil:

Kan mij ook iemand aangeven waarom ik voor garmin zou moeten kiezen boven TTG, kwaliteitsverschil misschien ??? ik vind dit nu nog altijd een moeilijke keuze. :?

Alvast bedankt voor jullie reacties :)
Avatar gebruiker
nicci
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 6 sep 2005 01:34
Woonplaats: Bunde

Berichtdoor vmax » 6 sep 2005 10:45

Als bij Garmin de kaarten in de GPS staan (dus bij de 320 als je op het kaartje kaarten van verschillende landen hebt staan) is er geen enkel probleem met grenzen.
Je hoeft zelfs niet alle detail kaarten van onderweg te hebben, de start locatie en eind locatie volstaan, onderweg word je dan wel met een zeer weinig gedetailleerde "basiskaart" geleid die enkel grote wegen heeft, wanneer je dan op je bestemming aankomt toont hij automatisch de gedetailleerde kaarten en leid je naar je bestemming.
Ik heb nooit begrepen waarom er zo'n gedoe is bij TomTom over de grenzen, de wegen stoppen toch ook niet aan de grens.

Het waarom is persoonlijk en moet je zelf ontdekken, voor sommigen heeft dat niets te maken met de technische prestaties, voor anderen dan weer wel ...
Avatar gebruiker
vmax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 563
Geregistreerd: 10 maart 2004 08:38
Woonplaats: N50 49 E4 53 (Kumtich, B)

Berichtdoor nicci » 6 sep 2005 11:49

vmax schreef:Als bij Garmin de kaarten in de GPS staan (dus bij de 320 als je op het kaartje kaarten van verschillende landen hebt staan) is er geen enkel probleem met grenzen.
Je hoeft zelfs niet alle detail kaarten van onderweg te hebben, de start locatie en eind locatie volstaan, onderweg word je dan wel met een zeer weinig gedetailleerde "basiskaart" geleid die enkel grote wegen heeft, wanneer je dan op je bestemming aankomt toont hij automatisch de gedetailleerde kaarten en leid je naar je bestemming.
Ik heb nooit begrepen waarom er zo'n gedoe is bij TomTom over de grenzen, de wegen stoppen toch ook niet aan de grens.

Het waarom is persoonlijk en moet je zelf ontdekken, voor sommigen heeft dat niets te maken met de technische prestaties, voor anderen dan weer wel ...


Zoals je dit beschrijft, probleemloos navigeren zonder kaartwissel, kan voor mij een goede reden zijn om voor garmin te kiezen. Ik woon namelijk in zuid-limburg en daardoor kom je regelmatig in belgie en duitsland. Uiteraard ga ik eerst nog eens de C320 / 330 in het echt bekijken voordat ik een keuze maak. De aanbieding op de site van 600 euro inclusief externe antenne voor de C320 is natuurlijk ook erg aantrekkelijk.

Hoe groot moet het Sd kaartje zijn om bijvoorbeeld de benelux, frankrijk en duitsland volledig te installeren. Een groter gebied is niet van belang voor mijn gebruik.
Avatar gebruiker
nicci
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 6 sep 2005 01:34
Woonplaats: Bunde

Berichtdoor vmax » 6 sep 2005 16:42

nicci schreef:Uiteraard ga ik eerst nog eens de C320 / 330 in het echt bekijken voordat ik een keuze maak.


Zeker doen :)

nicci schreef:Hoe groot moet het Sd kaartje zijn om bijvoorbeeld de benelux, frankrijk en duitsland volledig te installeren. Een groter gebied is niet van belang voor mijn gebruik.

Wel dat is toch al een hele regio hoor :)
Die allemaal volledig komen zo rond de 750MB, zelf heb ik een kaartje van 512MB in m'n 2610 GPS zitten en daarin heb ik Benelux, Frankrijk tot juist achter Parijs en Duitsland tot bijna Berlijn, voor dagdagelijks gebruik is dat meer dan voldoende.
'k ben voor de zomer naar Oost Europa gereden en heb dus Frankrijk eruit gegooid en bijna volledig Duitsland, Tsjechie en Oostenrijk erin gestoken. Daarvoor ging het riching Portugal, toen heb ik Belgie, Frankrijk, Spanje en Portugal erin geladen.
Die kaarten laden is echt niet moeilijk en met 512MB moet ik dat zelfs maar 1 keer in het jaar doen.
Avatar gebruiker
vmax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 563
Geregistreerd: 10 maart 2004 08:38
Woonplaats: N50 49 E4 53 (Kumtich, B)

Berichtdoor Oetzi » 6 sep 2005 19:46

Hebben we het over CN 7 ?? Want met CN 6 heb je vrijwel geheel "Europa" (op bijv Gr. Brittannie na) op 1 Gig.
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS
Avatar gebruiker
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1129
Geregistreerd: 15 maart 2004 19:42
Woonplaats: Doesburg

Berichtdoor Jose » 6 sep 2005 20:02

Houd er wel rekening mee dat je voor de C320 wel meer geheugen nodig hebt, heel Europa is met deze software meer dan 2GB (ik dacht 2,4), terwijl met de City Select V7 zoals die geleverd wordt bij de waterdichte toestellen van Garmin heel Europa minder dan 1,8 Gb is.

Bovendien is het selecteren van een gebied met de C320-software lastiger, doordat de kaartdelen er heel groot zijn, je kunt dus niet gemakkelijk een smalle strook inladen.
Groeten uit Notter,
Jose.
Avatar gebruiker
Jose
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 131
Geregistreerd: 16 sep 2004 19:43
Woonplaats: Notter

Berichtdoor vmax » 7 sep 2005 08:35

Oetzi schreef:Hebben we het over CN 7 ?? Want met CN 6 heb je vrijwel geheel "Europa" (op bijv Gr. Brittannie na) op 1 Gig.


CN7, juist nog es gekeken, heel EU (met UK, die zitten toch in Europa dacht ik :twisted: ) is 1768MB
Zonder UK en Ierland (met Scandinavie) is een beetje meer dan 1500MB
Avatar gebruiker
vmax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 563
Geregistreerd: 10 maart 2004 08:38
Woonplaats: N50 49 E4 53 (Kumtich, B)

Berichtdoor nicci » 7 sep 2005 12:49

vmax schreef:
Oetzi schreef:Hebben we het over CN 7 ?? Want met CN 6 heb je vrijwel geheel "Europa" (op bijv Gr. Brittannie na) op 1 Gig.


CN7, juist nog es gekeken, heel EU (met UK, die zitten toch in Europa dacht ik :twisted: ) is 1768MB
Zonder UK en Ierland (met Scandinavie) is een beetje meer dan 1500MB


Voor mij geldt alleen frankrijk en duitsland naast de benelux, dus als ik spanje, italie, scandinavie enz weglaat dan zou het zoals ik dit kan inschatten makkelijk moeten kunnen op een kaartje van 1 gig.

Om nog even terug te komen op mijn eerste vraag omtrend de C320 of de TTGo, ik ben op zoek naar een no nonsens systeem dat met name ook mijn vrouw zonder problemen kan gebruiken, het moet ons naar de gewenste bestemming brengen en eventueel ter plaatse kunnen laten zien waar zich POI bevinden, komplete tochten plannen hoeft niet, bellen via de navigator hoeft niet, wat ik verlang van ons toekomstig systeem is dat het meerdere jaren doet wat ervan gevraagd wordt zonder noemenswaardige problemen.

Ik denk dan ook dat Garmin meer in ons straatje past dan de Go. ( je leest nog al vaak op de forums dat de Go niet altijd zo probleemloos werkt, maar van de andere kant waar veel van verkocht wordt zal ook meer mankementen laten zien). Helaas heb ik niet de mogelijkheid om beide systemen uit te proberen, daarom dat ik via deze weg een juiste keuze probeer te maken.

Daarom wil ik ook nog vragen of de sandaard POI van de garmin vergelijkbaar zijn met die van de Go.
Avatar gebruiker
nicci
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 6 sep 2005 01:34
Woonplaats: Bunde

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 sep 2005 19:44

nicci schreef:
Daarom wil ik ook nog vragen of de sandaard POI van de garmin vergelijkbaar zijn met die van de Go.


Ze zijn vergelijkbaar, maar niet gelijk. Garmin gebruikt Navteq, TomTom Teleatlas. Grosso modo vinden wij (vooral buiten benelux) Navteq beter dan Teleatlas, vooral waar het gaat om de volledigheid van wegen-informatie.
Voor alternatieve routes als 'vermijd snelwegen' is Navteq met zekerheid beter.

Voordeel van TeleatlasPOI's is dat daar, meen ik, ook campings instaan.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor nicci » 14 sep 2005 12:14

Hans Vaessen schreef:
nicci schreef:

Ze zijn vergelijkbaar, maar niet gelijk. Garmin gebruikt Navteq, TomTom Teleatlas. Grosso modo vinden wij (vooral buiten benelux) Navteq beter dan Teleatlas, vooral waar het gaat om de volledigheid van wegen-informatie.
Voor alternatieve routes als 'vermijd snelwegen' is Navteq met zekerheid beter.

Voordeel van TeleatlasPOI's is dat daar, meen ik, ook campings instaan.


Ik ben het vorig jaar in frankrijk op vakantie geweest en heb me daar heel goed geholpen met Microsoft Autoroute 2005 op de laptop ( is alleen lastig te hanteren in de auto ). Nu zag ik dat deze ook met Navteq kaarten werkt. Dit zou dus betekenen dat de kaarten op de C320 minimaal gelijk en vermoedelijk nog kompleter zijn dan bij autoroute als ik alles op een rijtje zet ( bij garmin nieuwere versie). Ik denk dan dat ik de keuze voor Garmin kan gaan omzetten in het kopen van de C320 want dan weet ik ook hoe gedetailleerd de kaarten zijn zowel in mijn woonomgeving en tijdens gebruik op vakantie
Avatar gebruiker
nicci
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 6 sep 2005 01:34
Woonplaats: Bunde


Keer terug naar Garmin Drive en Nuvi serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron