Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Huisnummer probleem bij adres-ingeven

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

Huisnummer probleem bij adres-ingeven

Berichtdoor jepe » 12 sep 2005 19:01

Hallo.

Ik heb sinds enige weken een 320, en de laatste tijd merk ik wat raars, het haalt je op den duur zelfs het bloed onder de nagels vandaan:

Zoals bekend moet je bij ingave van het doel-adres eerst het huisnummer ingeven, en daarna kom je pas bij het "straatnaam-scherm", zal ik maar zeggen. Het nare is nu dat als ik dat helemaal doorlopen heb, het ding uiteindelijk met een aantal suggesties komt met huisnummers in de straat die ik heb opgegeven, die ik niet hebben moet. En het huisnummer wat ik nota bene wél heb ingegeven noemt hij niet. Zwaar pet, vind ik dan. Want, nu moet ik een huisnummer ingeven waarvan ik denk dat het in de buurt ligt van waar ik moet zijn, en dan kom ik er ook wel, maarreh, dat is het niet hè. Hebben meer mensen dit probleem?

Groet, Jan.
jepe
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 12 sep 2005 18:53

Berichtdoor elsinga » 13 sep 2005 07:10

In het kaartmateriaal staan niet alle huisnummers genoemd. Je zult het dus moeten doen met wat er wel is, helaas. Is overigens met elke GPS het geval.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor FJeRik » 13 sep 2005 17:56

Is overigens met elke GPS het geval.

Ben ik niet met je eens Robert.
Ik heb VDO navigatie in mijn auto en daar kan ik op huisnummer op selecteren hoor (en hij (zij :wink: ) vindt het ook hoor) :D
Erik
BMW R 1200 RT, Zumo 550, Oregon 450
Avatar gebruiker
FJeRik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 85
Geregistreerd: 11 apr 2005 13:30
Woonplaats: Amersfoort

Berichtdoor Hans Vaessen » 13 sep 2005 18:06

VDO werkt (veelal) met hetzelfde kaartmateriaal. Genoemd probleem zal zich met name in een nieuwbouwwijk voordoen. Soms zijn de straatnamen wel bekend, de huisnummers niet, soms alleen een deel van de huisnummers. Wat nieuwbouw betekent verschilt per gemeente; de een is sneller dan de ander.

Ik meen dat er Enschede een stuk wijk is waarvan de nummers al bekend zijn op plekken waar nu nog de koeien grazen. Wel lastig al je door de route daarlangs geleid wordt (ergo: de kaart zal altijd of te vroeg of te laat aangepast zijn... te vroeg is ook niet goed.)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor elsinga » 13 sep 2005 19:15

En ook bij VDO worden niet de exacte plekken van de nummers aangegeven, maar wordt tussen nummerblokken geinterpoleerd. En ook daar kloppen soms de nummers niet.

Mijn huis wordt bijvoorbeeld een behoorlijk stuk verderop in de straat aangegeven, terwijl de weg waar mijn huis aan staat "weg" heet. ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Re: Huisnummer probleem bij adres-ingeven

Berichtdoor ErikW » 14 sep 2005 06:33

jepe schreef:Zoals bekend moet je bij ingave van het doel-adres eerst het huisnummer ingeven, en daarna kom je pas bij het "straatnaam-scherm", zal ik maar zeggen.


Als je de firmware upgrade naar versie 4.60 is dit probleem verholpen.
Gek genoeg duurde het even tot het bij me doordrong, maar na de upgrade werd het 'natuurlijk', eerst straatnaam en dan huisnummer invoeren.

Groet,
Erik
ErikW
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 22 jun 2005 13:19


Keer terug naar Garmin Drive en Nuvi serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast