Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Software Garmin SP i3

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.

Software Garmin SP i3

Berichtdoor A.Wetzelaer » 11 jan 2006 19:27

Laatst de Garmin Street Pilot i3 gekocht en ik ben er qua gebruiksgemak tevreden mee (wel heeft het "wieltje" wel eens de neiging om net dan door te draaien als ik mijn keuze wil vastleggen, maar dat is een geval van oefenen). Wat ik wel hinderlijk en storend vind, is dat adressen en huisnummers verkeerd kunnen zijn en, wat schetst mijn verbazing? Diezelfde fouten zitten ook in de MetroGuide V6 van anderhalf jaar geleden (die ik toevallig gebruik met mijn G76S). Ik heb niets erop tegen een eerlijke prijs voor software te betalen om zodoende ook over de laatste (ten tijde van aankoop) updates te beschikken, maar het schijnt dat Garmin ook intern vrolijk kopietjes maakt.
Even erbij vermelden dat ik de i3 aangeschaft heb om net die laatste straatjes voordat je bij een onbekend adres aankomt, goed te zitten, dit ivm met een trailer waarmee het manouvreren toch aardig lastig kan worden.

Vraag: weet iemand wanneer we op een serieuze update voor Benelux kunnen rekenen? Eigenlijk een beetje zonde om te zien dat technologien zoals WAAS en EGNOS (en in de toekomst Galileo), die je een precisie in de orde van meters of decimeters beloven, eronderuitgehaald worden door een "luk maar raak" programmering :roll:
A.Wetzelaer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 11 jan 2006 19:07
Woonplaats: Kopenhagen-DK/Dwingeloo-NL

Berichtdoor Hans Vaessen » 11 jan 2006 20:07

Het kaartmateriaal wordt jaarlijks geupdate, dus in die zin zouden er wel degelijk fouten moeten verdwijnen.

Wat we nog al een zien is dat een gemeente een nieuwbouwwijk projecteert; naderhand qua stratenplan aanpast, maar die wijzigingen vervolgens niet meer doorgeeft aan de kaartenbouwers. Heeft dus niet zozeer te maken met luk-maar-raak, maar met fouten in de basisinformatie.

Het is daarom altijd zinvol om van fouten melding te doen bij Navteq. Zie in dat verband http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=188

Mocht dit geen antwoord zijn, dan nodig ik je graag uit een concreet voorbeeld te noemen. Het komt nl. ook regelmatig voor dat het te maken heeft met schrijfwijze e.d.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor A.Wetzelaer » 11 jan 2006 20:55

Bedankt voor het antwoord, Hans. Ik heb de test gedaan met ons huisadres en toevallig staat dit huis er al een kleine honderd jaar. Ik denk inderdaad dat het misschien beter is om even contact met Navtec op te nemen. Bedankt voor de link! :D :D :D
A.Wetzelaer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 11 jan 2006 19:07
Woonplaats: Kopenhagen-DK/Dwingeloo-NL

Berichtdoor vmax » 11 jan 2006 21:21

Huisnummers staan meestal niet rechtstreeks in de maps maar worden "verdeeld" over de weg van nr. 1 aan het begin van de weg tot xxx op het einde.
Maar ze kunnen wel goed gezet worden dus melden aan NavTeq maar ;-)
Avatar gebruiker
vmax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 563
Geregistreerd: 10 maart 2004 08:38
Woonplaats: N50 49 E4 53 (Kumtich, B)


Keer terug naar Garmin Drive en Nuvi serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten