Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hoe kaarten van Tomtom verwijderen ?

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

Hoe kaarten van Tomtom verwijderen ?

Berichtdoor karine » 25 apr 2011 00:10

Ik heb een Tomtom one met 1GB ingebouwd geheugen.
Hier staat Western Europe 1GB op.
Nu wou ik de landen Belgie, Nederland en Duitsland te updaten maar er is er nog maar 38MB vrij.

Ik dacht van eerst enkele Europese landen van de tomtom te verwijderen om
zo plaats te maken voor mijn 3 nieuwe bestanden.

Nu wou ik deze landen via Tomtom home te verwijderen maar merk nu dat de landen 1 bestand vormen op mijn tomtom van 879MB.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen ?

P.S : Kan ik eventueel dit bestand van 879MB wissen en gewoon vervangen door een bestand dat de Benelux bevat + eventueel Duitsland ?
karine
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 17 jul 2008 22:35

Berichtdoor HaWee » 25 apr 2011 00:31

als je niet verder in Europa gaat :roll:

Ik weet niet hoe TT het doet maar als je Benelux en Duitsland nieuw hebt heb je dan de rest van europa niet nieuw?
Kun je dan niet beter bv heel West Europa nieuw er naar toe sturen ipv alleen Benelux en Duitsland?
Bij Garmin is het zo dat als je update je automatisch het vorige bestand overschrijft en ik vermoed dat dat bij TT ook wel zal zijn dus ik denk niet dat je hoeft te wissen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor karine » 25 apr 2011 00:39

Probeem met heel West Europa is dat het bestand meer dan 1GB is en dus niet op mijn tt gaat.
karine
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 17 jul 2008 22:35

Berichtdoor magnamaniac » 26 apr 2011 18:45

Ik weet niet hoe het bij jouw TT gaat, maar bij mijn urban laat TT-home me gewoon uit verschillende mogelijke kaartensets kiezen, zodat het wel past. bv west-Europa of centraal Europa
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.
Avatar gebruiker
magnamaniac
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 6 aug 2006 11:58
Woonplaats: Helmond

Berichtdoor Meneer Zwijn » 26 apr 2011 19:45

Bij TomtomOne(V3?) gaat het net hetzelfde. Als je de kaart update, in dit geval oorspronkelijk Europa geheten, krijg je de melding dat het bestand groter is dan 1 GB en dan kan je kiezen tussen Europa zonder Engeland, Europa zonder Portugal en Spanje, en zo verder...
Je kan ook steeds wisselen tussen deze mogelijkheden, zonder extra te betalen, vanuit Tomtom Home weer dezelfde update herhalen, en dan je keuze weer ingeven.
Je hoeft enkel maar voor je vertrekt te beslissen wat je naar je Tomtom stuurt 8) .
Dus voor alle duidelijkheid: Op voorhand moet er NIETS gewist worden!
Zumo 220 en Etrex Touch 35 (v3.80)
Avatar gebruiker
Meneer Zwijn
 
Berichten: 264
Geregistreerd: 12 maart 2011 21:44
Woonplaats: België-Leuven

Berichtdoor karine » 26 apr 2011 20:50

Ok, bedankt voor de reacties.
karine
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 17 jul 2008 22:35


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten