Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

gpx wandeltrack naar tt rider 410 lukt maar niet correct

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.

gpx wandeltrack naar tt rider 410 lukt maar niet correct

Berichtdoor frans belgie » 7 aug 2016 22:46

Na 12 jaar Garmingebruik (2610 en gpsmap 278) verleden week toch overgestapt naar Tomtom rider 410. Ik leer ermee werken en waarschijnlijk doe ik van alles verkeerd.
Ik heb mydrive, mydrive connect en my route gold aangeschaft en/of gedownload, kwestie van volledigheid.
Vandaag kom ik niet uit aan het volgende:
Ik heb ooit een wandelroute gemaakt in mapsource, als track en opgeslagen als gpx.
Ik wou vandaag die route herwandelen met mijn tomtom, maar kreeg de track er niet 1 op 1 in.

In my route heb ik tab 'te voet', onder tab 'toolkit' heb ik 'off road'.
Na import vergelijk ik de verschillende versies (Tomtom,Here, Maps) en zet ik de routepunten conform de oorspronkelijke track.
Dit doet hij allemaal heel netjes, en ik krijg een track die 1 op 1 loopt met de originele. De track telt 24 punten, dus niet krankzinnig veel.

Bij export als gpx naar tot tom 400/40 vanuit my route loopt het fout.

Het toestel, dat ik onder instellingen routeplanning, onder 'wandelroute' zet (voor alle zekerheid, zou denkelijk niet hoeven vermits toch een TRACK geexporteerd wordt), toont na export dat er een gpx track is en of ik die wil importeren.
Ik zeg ja, en dan maakt hij een route aan en een track .
Hier in dit geval route "Beverhout" en track "Beverhout".

Vooreerst staat hij waanzinnig lang te importeren, zodat je na x minuten er maar een eind aan maakt, om te constateren dat hij toch een route én een (nieuwe?) track heeft aangemaakt.

Noch de route, noch de track komen echter in de verste verte met de originele track overeen, het wordt een zootje van richtingen die alle kanten uitschieten.

Ik heb altijd begrepen dat een track 1 op 1 wordt overgenomen mits aan de juiste voorwaarden voldaan. Dus doe ik ofwel iets verkeerd, of heb ik verkeerd gedacht. Na een paar uur heb ik het opgegeven.
Gelukkig heb ik mijn Garmin 278 gehouden voor wandelen en fietsen. Niet alleen is de batterijduur ongeveer maal vier, maar hij accepteert ook OSM kaarten, wat de TomTom blijkbaar niet doet. En hij neemt wel off road tracks 1 op 1, die ik netjes kan affietsen of -wandelen op het osm kaartje op het (Russische) geheugenkaartje.

Ik begin stilaan het gevoel te krijgen dat ik toch maar beter de 595 had gekocht....De functies spannende of kronkelroute, kantelfunctie (gyroscoop), cloudgebruik en nog een paar gimmicks van de Rider wegen echt niet op tegen al de nadelen die ik nog maar aan het ondervinden ben en hier niet allemaal ga opnoemen. Mijn idee....
Laatst bijgewerkt door frans belgie op 8 aug 2016 07:13, in totaal 3 keer bewerkt.
Voorbije 16 jaar Guzzi met Garmin, 3 jaar Bmw met Tom Tom en nu terug Guzzi met Garmin én TT.
frans belgie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 18 nov 2004 11:19
Woonplaats: Belgie

Re: gpx track naar tt rider 410 lukt maar niet

Berichtdoor tencats » 7 aug 2016 23:42

Dat het importeren een eeuwigheid duurt met het alsmaar draaiende wieltje, daar ben ik inmiddels ook mee geconfronteerd. Gebeurt niet alleen met een GPX bestand maar ook met ITN bestanden. Op het engelstalige forum is er een topic over gestart en dat heb ik, samen met mijn klacht, nog eens onder de aandacht van TomTom Support gebracht. En dat is hier te vinden. Afwachten.

Voor wat betreft het "verminkte" wandeltrack denk ik dat je iets is voorgespiegeld wat niet kan. Een TomTom Rider 40/400/410 heeft niets met offroad en zal bij een geladen track altijd de wegen erbij zoeken. En geen paden. Voor alles wat offroad gaat zit je met een Rider dus fout.
Erik
Onderweg met BMW R1250RS, een BMW Nav VI, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550, 660 & 592,5, en BMW nog een Navigator VI, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1065
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: gpx wandeltrack naar tt rider 410 lukt maar niet correct

Berichtdoor frans belgie » 8 aug 2016 07:19

Bedankt Erik, duidelijke taal en wat ik al gevreesd had.
En hopelijk doet TT iets aan dat immer draaiende wieltje bij import. Is waarschijnlijk in een paar seconden ok, maar het systeem vertikt het gewoon om dit te vermelden. Je bent dus nooit zeker .... Detail maar irritant.
Voorbije 16 jaar Guzzi met Garmin, 3 jaar Bmw met Tom Tom en nu terug Guzzi met Garmin én TT.
frans belgie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 18 nov 2004 11:19
Woonplaats: Belgie


Keer terug naar TomTom Rider en autonavigatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast