Pagina 1 van 2

Tyre route op TomTom

Geplaatst: 31 mar 2017 00:25
door xs650
Juist via Tyre een route gemaakt en gekopieerd naar mijn UrbanRider, was snel gebeurt.
Echter vind ik de route niet terug op mijn toestel ... iemand een idee waar het fout zou zijn gelopen?

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 31 mar 2017 13:55
door Hervelt
Wel als ITN opgeslagen ? (En niet GPX)
Heb je hem met de verkenner gekopieerd, en wel naar de juiste map ?

Ik veronderstel dat je dit in het geleden al meer gedaan hebt ?
(Anders maak je op het toestel zelf een testroute met de reisplanner en zoek die daarna op met de verkenner als je Urban aan de computer hangt. Heb je gelijk de juiste map waar routes horen te staan)

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 31 mar 2017 14:34
door xs650
Nog nooit eerder een route gemaakt, snap er maar weinig van.
In Windows verkenner vind ik TomTom (E) en zie ik o.a. een itn bestand.
Wannneer ik daarop klik zie ik tsi , txf, iti. bestanden.
Weet niet hoe het nu verder moet om de route te kunnen zien / rijden via mijn Urban Rider ...

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 31 mar 2017 15:27
door Frank
Als je de route via Tyre naar je TomTom hebt overgebracht, hoef je in Verkenner in principe niets meer te doen. Je TT aanzetten en dan daar de route opzoeken.

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 31 mar 2017 15:38
door xs650
Frank schreef:Als je de route via Tyre naar je TomTom hebt overgebracht, hoef je in Verkenner in principe niets meer te doen. Je TT aanzetten en dan daar de route opzoeken.
Tsja, dat is nu net het probleem zoals ik in m'n eerste post aangeef, ik vind ze daar niet.

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 31 mar 2017 16:57
door Frank
Excuus, door je laatste post dacht ik dat je via Windows Verkenner aan het zoeken was. Ik heb geen ervaring met TomTom Rider en Tyre. Het is dan wachten op een 'echte' deskundige....

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 3 apr 2017 16:20
door Mr. M
xs650 schreef:Nog nooit eerder een route gemaakt, snap er maar weinig van.
In Windows verkenner vind ik TomTom (E) en zie ik o.a. een itn bestand.
Wannneer ik daarop klik zie ik tsi , txf, iti. bestanden.
Weet niet hoe het nu verder moet om de route te kunnen zien / rijden via mijn Urban Rider ...
Ik hoop dat als je op TomTom E klikt je geen itn bestand ziet, maar een itn folder.

In die folder plaats je je itn files (routes).
Op de Urban rijder ga je naar Routeplanner, open Route, etc.... (Even uit mijn hoofd, kan net iets anders heten)

Als je dat nog niet onder de knie hebt, manual effe downloaden bij TomTom.nl en binnen een kwartiertje weet je van de hoed en de rand.

gr M

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 3 apr 2017 16:22
door xs650
Ondanks alles wat ik probeer ... kom er niet uit.
Daarom hier nog maar eens proberen.
Misschien moet ik hier iets mee ? ? ?

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 3 apr 2017 16:23
door Mr. M
Je hebt geen 400, maar een Urban Rider toch??

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 3 apr 2017 16:24
door Mr. M

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 3 apr 2017 18:07
door xs650
Alhoewel de route niet correct word weergegeven zoals ik ze heb gemaakt kan ik deze nu wel benaderen via de TomTom.
Dank voor de link... had ik in het verleden wel eens gelezen maar niet zorgvuldig genoeg.

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 3 apr 2017 19:19
door Mr. M
You're welcome.

Goed inzoomen op de kaart in Tyre en kijken of de puntjes ok staan.
En tevens of je genoeg punten plaatst om de route daar te laten lopen waar je wilt.

De Urban kan 48 punten aan. Soms is het nodig de route te splitsen in meerdere delen, vanwege dant maximum van 48.

gr M

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 4 apr 2017 14:32
door xs650
Mr. M schreef:You're welcome.
Goed inzoomen op de kaart in Tyre en kijken of de puntjes ok staan.
En tevens of je genoeg punten plaatst om de route daar te laten lopen waar je wilt.
De Urban kan 48 punten aan. Soms is het nodig de route te splitsen in meerdere delen, vanwege dant maximum van 48.
gr M
Dank voor tip / hulp.
Heb minder dan 48 punten gebruikt, maar vermoedelijk niet helemaal correct geplaatst (te weinig ingezoomd).
Ga Mydrive misschien nog wel eens proberen, iemand al eens een vergelijk gedaan tussen Tyre en Mydrive?

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 4 apr 2017 19:41
door Mr. M
MyDrive is echt voor de nieuwe TomTom's die GPX routes en Tracks aankunnen.
Tyre kun je dan beter vergelijken met MyRouteapp.com

Tyre is een vrij zwaar programma, ik gebruik dan liever itnconverter

gr M

Re: Tyre route op TomTom

Geplaatst: 22 mei 2017 09:42
door Skywriter
Ik heb na twee Garmins nu de TTR 450 en worstel met de conversie (zelf als de bestanden). Net een gpx route gemaakt in basecamp ingeladen in Tyre en merk dat er punten zijn die "routepunt" of "bestemming" zijn geworden. Wat is het effect van dit verschil, hoe anders reageert de TTR op een "routepunt" dan op een "bestemming"? Kortom, moet ik de "bestemmingen" om gaan zetten naar "routepunten"? Bedankt voor het advies.