POI's laden met de nieuwe POI Loader 2.7.x Handleiding

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.
Gebruikersavatar
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 2134
Lid geworden op: 28 apr 2006 08:54
Locatie: De Goorn
Contacteer:

Bericht door mboelis »

Dat is verheugend nieuws. Ik zal binnenkort de handleiding hierop aanpassen. Met de beschrijving hierboven moet het echter wel lukken om de transparante plaatjes in de juiste mappen te plaatsen en het downloaden (van de niet-transparante plaatjes) uit te zetten.

Bedankt voor deze tip!

Grt. Marco.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243

Redfish
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 apr 2007 22:19

Bericht door Redfish »

Bij mij kreeg ik om de een of andere reden met de standaard POI Loader alleen de inhoud van de map zelf te zien en niet de rest van het menu om up te loaden. Toen ik de beta probeerde, ging het daarmee wel goed.

Texan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 49
Lid geworden op: 18 apr 2007 10:15
Locatie: Nijmegen

Bericht door Texan »

Marco,

duidelijk verhaal en weer wat geleerd (redlight en .gpi bestanden).
Echter, poiloader valt bij mij erover dat er meer dan 32 .csv's staan in 1 directory. Tuurlijk kan ik meer (sub)directories maken, maar toch....
Zumo 660 en Scala Rider G9

GSus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 215
Lid geworden op: 16 mar 2007 20:41
Locatie: Smithan
Contacteer:

Bericht door GSus »

Ik heb nog het eea te vragen en te beuzelen over PoiEdit. Hopelijk heeft er iemand even tijd? (tis toch geen tuinlig_weer :wink: )

* In de handleiding bij punt 3.1 staat: "... Moet je in de naam van de MAP" etc. / 1e regel. Dat moet volgens mij de naam van het BESTAND zijn toch? Ik heb zelf 1 map flitspalen met daarin alle bnl_flitspalen en bnl_rlc bestanden en het werkt goed zo.

* Bij starten van PoiEdit krijg je het programmascherm met daaroverheen een klein schermpje "PoiEdit opstartscherm". Dit kan ik wegklikken maar hoe kom ik dan via het normale scherm naar de manager? (moet nu steeds opnieuw starten en manager kiezen vanuit het kleine schermpje)

* In de manager heb ik van flitspaal.nl uit de selectie "standaard flitspaal installatie" alle bestanden in het rechterscherm met "lokaal" een pad opgegeven. Nu ga ik naar autoupdate wizard en moet daar opnieuw het pad ingeven voor deze site. Hierin komen dan natuurlijk OOK de trajectcontroles. Die moeten in hun eigen map want die map moet de naam redlight hebben.
Hetzelfde geldt voor elke site waarvan je diverse categoriën download die je elk in hun eigen map wilt hebben.
Hoe los ik dit op?

Alvast weer bedankt voor het leermoment (huh? motorpak? leer? leermoment? duh! :roll: )

Gebruikersavatar
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 2134
Lid geworden op: 28 apr 2006 08:54
Locatie: De Goorn
Contacteer:

Bericht door mboelis »

GSus schreef:Ik heb nog het eea te vragen en te beuzelen over PoiEdit. Hopelijk heeft er iemand even tijd? (tis toch geen tuinlig_weer :wink: )

* In de handleiding bij punt 3.1 staat: "... Moet je in de naam van de MAP" etc. / 1e regel. Dat moet volgens mij de naam van het BESTAND zijn toch? Ik heb zelf 1 map flitspalen met daarin alle bnl_flitspalen en bnl_rlc bestanden en het werkt goed zo.

* Bij starten van PoiEdit krijg je het programmascherm met daaroverheen een klein schermpje "PoiEdit opstartscherm". Dit kan ik wegklikken maar hoe kom ik dan via het normale scherm naar de manager? (moet nu steeds opnieuw starten en manager kiezen vanuit het kleine schermpje)

* In de manager heb ik van flitspaal.nl uit de selectie "standaard flitspaal installatie" alle bestanden in het rechterscherm met "lokaal" een pad opgegeven. Nu ga ik naar autoupdate wizard en moet daar opnieuw het pad ingeven voor deze site. Hierin komen dan natuurlijk OOK de trajectcontroles. Die moeten in hun eigen map want die map moet de naam redlight hebben.
Hetzelfde geldt voor elke site waarvan je diverse categoriën download die je elk in hun eigen map wilt hebben.
Hoe los ik dit op?

Alvast weer bedankt voor het leermoment (huh? motorpak? leer? leermoment? duh! :roll: )
1. Juist, volgt bij volgende versie v.d. handleiding
2. F8 toets = manager, F9 = updaten
3. Ik heb de wizard niet beschreven en ken het probleem ook niet. De tijd ontbreekt mij om dit te testen

Grt. marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243

Gebruikersavatar
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 4871
Lid geworden op: 30 jul 2006 13:54
Locatie: Op en langs de A12
Contacteer:

Bericht door ECM »

Is de handleiding van pagina 1 nog up do date?? Beta waarschuwing nog van toepassing ??
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:

Gebruikersavatar
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 2134
Lid geworden op: 28 apr 2006 08:54
Locatie: De Goorn
Contacteer:

Bericht door mboelis »

Een nieuwe Zumo schept verplichtingen :lol:

Versie 3.3 geplaatst per 21-09-2007

Aanpassingen:

Beta waarschuwing verwijderd.
6.3 Transparante POI plaatjes toegevoegd
8.3 Afbeeldingen van Zumo toegevoegd

Verbeter suggesties zijn altijd welkom

Grt. marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243

DeFons
Berichten: 8
Lid geworden op: 27 jul 2007 07:05
Locatie: Antwerpen

Bericht door DeFons »

Ik krijg het scherm om de oude POI's te verwijderen niet.Na het detecteren van de gps,komt direct het scherm om de POI's te installeren... express modus of handmatig

Gebruikersavatar
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2050
Lid geworden op: 19 sep 2006 21:07
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door pheufk »

DeFons schreef:Ik krijg het scherm om de oude POI's te verwijderen niet.Na het detecteren van de gps,komt direct het scherm om de POI's te installeren... express modus of handmatig
Installeer Poiloader is opnieuw :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2020.20
Zumo 660 CN2020.20 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.20 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2021.10 NTU Sena SRL-2
Afbeelding

DeFons
Berichten: 8
Lid geworden op: 27 jul 2007 07:05
Locatie: Antwerpen

Bericht door DeFons »

Piet,dat was het.... Thanks Fons

Gebruikersavatar
WhiteRab
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 nov 2006 22:30
Locatie: Drenthe

Bericht door WhiteRab »

ik heb al wat rondgekeken en waarschijnlijk over het hoofd gezien :oops:

Maar ehhh.... is er ergens een verzameling transparate POI-icoontjes te downloaden? :)
Zumo-bezitter :wink:

Gebruikersavatar
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 2134
Lid geworden op: 28 apr 2006 08:54
Locatie: De Goorn
Contacteer:

Bericht door mboelis »

Kijk eens op de site van Elsinga
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243

Gebruikersavatar
WhiteRab
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 nov 2006 22:30
Locatie: Drenthe

Bericht door WhiteRab »

mboelis schreef:Kijk eens op de site van Elsinga
Gevonden! :D

Elders op het forum staat nog e.e.a. te lezen over het feit dat de zelf toegevoegde icoontjes niet meer werken onder Mapsource 6.15.3
Zie: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=22797&start=39

Toch nog een aanvullende vraag....

Als ik in Mapsource zo'n eigengemaakt (of "gejat") icoontje koppel aan een Waypoint... wordt dit plaatje dan met het uploaden van een route en waypoints automatisch meegenomen naar mijn Zumo? Of moet dit elke keer weer opnieuw met PoiLoader o.i.d.? :roll:
Zumo-bezitter :wink:

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 14992
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Bericht door JaVaWa »

Nee, dat kan niet. Alleen bij POI's kun je aangepaste pictogrammen gebruiken.
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Gebruikersavatar
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 6899
Lid geworden op: 7 mei 2006 15:48
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Jacob_Bax »

Kan je met xImage geen eigen icoontjes voor waypoints uploaden naar de Zumo?
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.

Plaats reactie

Terug naar “Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth”