Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Installatie kaart op GPS via MAC lukt niet

Er zijn, vooral voor de Garmin's op internet kaarten, Waypoints en Points of Interest te vinden van allerlei landen en zaken over de hele wereld. Dit thema is bedoeld om tips daarover uit te wisselen.

Installatie kaart op GPS via MAC lukt niet

Berichtdoor johnnywalker » 24 aug 2018 15:11

Hallo,

Zojuist OFM 2018 GPS Zip-bestand Benelux gedownload op de MAC en hernoemd. Nu probeer ik dat naar de GPS te kopiëren, maar dan krijg ik de volgende melding: Het onderdeel 'BeNeLux NFra 2018.img' kan niet worden gekopieerd, omdat het te groot is voor de structuur van het volume.
Op het SD-kaartje is nog ruimte genoeg; sterker nog: heb net 2 kaarten 2016 verwijderd om meer plaats te krijgen... (en hoop niet dat ik daar spijt van krijg!!)
De info van het SD-kaartje zegt: MS Dos structuur Fat32. Heeft het dan toch te maken met het niet communiceren tussen Windows-Mac? En is hier een oplossing voor??
Tips welkom!
Grt
Johnnywalker
johnnywalker
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 8 jun 2013 22:11

Re: Installatie kaart op GPS via MAC lukt niet

Berichtdoor HaWee » 24 aug 2018 15:33

paar opmerkingen:

je schrijft: "Zojuist OFM 2018 GPS Zip-bestand Benelux gedownload op de MAC en hernoemd. " ik hoop dat je bedoeld : het zip bestand uitgepakt en daarna hernoemd (waarschijnlijk wel gezien de foutmelding)


het bestand mag niet groter zijn de 4 GB (vanwege de begrenzing van FAT32) maar daar houd openfietsmap rekening mee bij het maken van de bestanden.


hoe heb je de vorige kaarten verwijderd van de sd ? wissen met Mac zet ze in de prullebak op de sd en de ruimte komt niet vrij gezien vanuit de gps. Hiervoor moet je cleaneject of JDM en dan Mac prullebak uitzetten gebruiken.

Installeer zowel cleaneject http://www.javawa.nl/cleaneject.html als JDM http://www.javawa.nl/jdm.html lees de info goed door en zorg dat de sd een keer wordt uitgeworpen met cleaneject en probeer het dan nog eens.

Verder kan Mac goed schrijven op een FAT32 sd maar de Mac kan hem niet goed formatteren (althans niet voor gebruik in de gps) ofwel de sd direct uit de verpakking gebruiken ofwel formateren met dedicatedtool https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/index.html

succes
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21541
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Installatie kaart op GPS via MAC lukt niet

Berichtdoor johnnywalker » 24 aug 2018 17:28

Probleem opgelost! Het lag denk ik inderdaad aan de volle prullenbak. Dank voor de snelle reactie en de goede tips!!
Grt
Johnnywalker
johnnywalker
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 8 jun 2013 22:11


Keer terug naar Kaarten, waypointbestanden en Points of Interest, Google Earth

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten