Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

EERST LEZEN!!! regels bij het aanbieden van occasions

Aanbod van gebruikte GPS-toestellen
ATTENTIE:
LOUTER toestellen die oorspronkelijk bij Waypoint werden aangeschaft

EERST LEZEN!!! regels bij het aanbieden van occasions

Berichtdoor www.gps.nl » 5 apr 2006 20:44

Beste GPS-vrienden,

Hieronder eerst in het kort, daarna uitgebreider:

in het kort

- het aanbieden van occasions is ALLEEN toegestaan aan 'Waypoint-relaties' (dus alleen als er 'sterretjes' bij je naam staan). Het aangeboden toestel moet bij Waypoint gekocht zijn.
- vermeld ALTIJD het serienummer van het toestel
- aanbieden van occasions mag ALLEEN binnen dit hoofdstuk
- een hier aangeboden occasion, alsook de aanbieder, mag in de regel als zeer betrouwbaar beschouwd worden.
- Echter: mochten er onverhoopt toch problemen zijn bij de transactie dan is dat louter een zaak tussen koper en verkoper; Waypoint staat daar volstrekt buiten
- een door jezelf geplaatst bericht kun je ook zelf weer verwijderen
- heb je een toestel verkocht? zet dan ook even voor het onderwerp [VERKOCHT]
- klinkt onvriendelijk: het niet volgen van de regels kan leiden tot uitsluiting van dit forum

iets uitgebreider

De GPS-markt groeit sterk. Mede daardoor zie je ook dat er steeds vaker nieuwe toestellen op de markt komen en dat mensen sneller willen 'doorgroeien' naar een toestel met meer mogelijkheden.

Maar wat doe je dan met je oude toestel? Advies: maak een vriend, buurman of familielid (m/v) blij met het toestel. De mooiste manier om kennis te make met de mogelijkheden is als een ervaren iemand nabij z'n enthousiasme weet over te dragen.

Als dat niet lukt kun je kiezen voor inruil bij Waypoint of je toestel te koop zetten bij bijvoorbeeld http://www.marktplaats.nl. En nu dan ook binnen dit forum.

ECHTER:
Uit ervaring weten we dat op websites als http://www.marktplaats.nl nogal eens sprake is van oplichting. Waarbij je dan na betaling een doos met bakpoeder ontvangt. Of gewoon een defect of incompleet toestel. Zogenaamd met de unlockcodes van heel europa, maar dan wel van een ander toestel.
Juist daarom hebben we tot dusver aanbod van occasions buiten dit forum willen houden.

Juist omdat de behoefte aan een betrouwbare marktplaats toeneemt, maar ook omdat er steeds meer mensen willen 'instappen' in de GPS-wereld doen we nu een proef om aanbod van gebruikte toestellen tòch mogelijk te maken.

Daar hangt echter een belangrijke regel aan:
- het aangeboden toestel moet bij Waypoint gekocht zijn, en de aanbieder staat binnen het forum te boek als 'Waypoint-relatie' (te herkennen aan de 'sterretjes' onder de naam). Zie ook viewtopic.php?t=3094
- ook al ben je Waypoint-relatie: dan nog is het vereist om het serienummer van het toestel te vermelden

Ben je géén Waypoint-relatie: bied dan ook géén toestel te koop aan. Binnen enkele dagen is je advertentie verwijderd + krijg je geen toegang meer tot het forum.

Waarom deze beperking?
- ten eerste omdat we denken dat dit forum een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid kent; dat willen we zo houden
- en dat geldt dus ook voor de aangeboden occasions
- waypoint-relaties zijn veelal met naam en toenaam bij ons bekend. Nee: we verschaffen die gegevens nooit, maar bij misbruik bestaat er een extra zekerheid
- op basis van het serienummer kunnen we de herkomst van het toestel vaststellen.
- deze mogelijkheid is bedoeld als extra service aan onze klanten (en dus Waypoint relaties); het is niet bedoeld als 'weer een internet-marktplaats)

We rekenen erop dat aanbieders het toestel goed en compleet omschrijven en eventuele defecten of beschadigingen vermelden (uit ervaring weten we dat de meeste toestellen daadwerkelijk 'als nieuw' zullen zijn.

Ofschoon ook binnen het forum onderhandeld kan worden over de prijzen gaan we er van uit dat dat via 'PB' of email plaatsvindt. We adviseren om een vraagprijs te noemen.

Is het toestel verkocht; meldt dat dat ook even. Voor de lezer van het forum is het bovendien interessant de verkoopprijs te vernemen.

voor de helderheid
Verhandeling van GPS-vraag en aanbod staat volkomen los van Waypoint. Het is puur een zaak van koper en verkoper.
Een koper van een occasion via deze site is daarmee ook géén Waypoint-relatie (het toestel werd immers niet bij ons gekocht). Het feit dat een toestel hier aangeboden wordt is géén garantie dat toestel c.q. verkoper 'helemaal in orde' zijn; het geeft wel een sterke indicatie.

kan ik mijn toestel ook inruilen bij waypoint?
Jazeker: dat kan nog steeds. Biedt als voordeel dat je er zelf geen 'gedoe' mee hebt.
Je zult bij inruil altijd iets minder terugkrijgen dan wat wij er voor vragen. We geven ook bij een occasion immers ook weer advies, service en garantie. Wil je een maximale prijs voor je toestel: verkoop 'm dan rechtstreeks.

heeft Waypoint ook occasions?
Jazeker! Maar weet dat die vaak heel snel weer verdwenen zijn. Zeker als het erg courante toestellen zijn. Altijd even bellen om te reserveren dus. Voor het aanbod zie: http://www.gps.nl/occasions.html

wat is een goede prijs?
Hangt sterk af van het toestel. Een outdoor toestel is veelal aanmerkelijk waardevaster dan bijvoorbeeld een PDA. De waarde hangt ook af van de actuele nieuwprijs van het toestel. In de regel bieden we als Waypoint de helft van wat een nieuw toestel op dat moment kost. De verkoopwaarde ligt daar dan wat boven.
Accessoires zijn qua inruilwaarde amper van invloed, ofschoon ze voor de verkoop wel belangrijk kunnen zijn. Wil je een toestel bijvoorbeeld op de motor gaan gebruiken dan is het fijn als de bevestiging er bij zit, anders moet je die (nieuw) er bij kopen.


Succes met de aan/verkoop!

Groeten uit Notter & Moordrecht,
Het Waypoint-team
Avatar gebruiker
www.gps.nl
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 10 feb 2004 13:48
Woonplaats: Notter

Keer terug naar Occasions

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast