Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

CN op Onroute sd zetten lukt niet

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Pietpietpiet » 3 mei 2019 17:08

Ik heb voor mijn zumo 660 de onroute kaart op sd aangeschaft. Nu wil ik de CN kaart er bij plaatsen maar krijg dan een melding dat er voorgeïnstalleerde kaarten aanwrzig zijn die dan verloren gaan. Nu durf ik de naam van het onroute bestand niet te wijzigen want wil niet het risico lopen een e.o.a. hash te vernachelen.

Wie weet de oplossing want telkens sd verwisselen is geen optie natuurlijk
Pietpietpiet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 mei 2019 16:51

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor HaWee » 3 mei 2019 17:30

Mits er genoeg ruimte op de sd is is het waarschijnlijk wel mogelijk
maar waarom CN op sd ? CN kan toch gewoon intern staan?

Je moet niet de naam van de onroute kaart veranderen of de andere bestanden die daar bij horen.

Je kunt waarschijnlijk wel de naam van het extra kaartbestand wijzigen mits je ook de daarbij horende unlock en authorisatie bestanden naar dezelfde naam aanpast.

Ik zou de kaart eerst naar een andere sd sturen, dan daar de naam veranderen van gmapsupp naar gmapsup1 en ook de andere bestanden van die naam aanpassen.
Als je dan deze bestanden overzet naar de OnRoute sd ook in de map \Garmin dan zal het hoogstwaarschijnlijk goed werken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Pietpietpiet » 3 mei 2019 18:47

Hawee,

Intern geheugen is bij lange na niet groot genoeg voor CN.

Bovendien kan ik als ik een gebied selecteer (mapsource) geen exportnaam meegeven. Die wordt automatisch gmapsupp.

Maar je idee van een extra kaart gebruiken en dan kopieren zou kunnen werken. Ik ga dat proberen. Hartelijk dank
Pietpietpiet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 mei 2019 16:51

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Pietpietpiet » 3 mei 2019 21:30

Ben CN opnieuw aan het installeren op een aparte sd. Ga hem daarna hernoemen naar gmapsuppCD.

Maar nu heb ik een vervolgvraag.

Updaten van onroute zal geen probleem zijn omdat deze de originele naam (gmapsupp.img) heeft. Als ik echter een update ga doen van de CN kaart, zal het programma dan niet mijn onroute kaart vernachelen.

Blijf het vreemd vinden dat je geen uitvoernaam kan opgeven als je een kaart installeerd. Dat kan toch programatisch geen probleem zijn lijkt me

Weet iemand of dit gewoon goed gaat?
Pietpietpiet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 mei 2019 16:51

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor HaWee » 3 mei 2019 21:48

Pietpietpiet schreef:Ben CN opnieuw aan het installeren op een aparte sd. Ga hem daarna hernoemen naar gmapsuppCD.

waarom een afwijkende naam?
ik weet niet of de Z660 willekeurige bestandsnamen aan kan, waarschijnlijk kan hij wel gmapsup1 aan (dus een p minder en een 1 er achter)

Nee je kunt niet CN updaten en verwachten dat hij die naam aan houdt, dat werkt niet.

Normaliter maakt Express een bestand gmapprom aan en een extra bestand met een moeilijke naam omdat CN europa te groot is geworden voor 1 bestand.

Als deze truc met gmapsup1 werkt moet je dat elke keer handmatig doen, dus alleen de computer updaten en dan de kaart oversturen naar een aparte sd , hernoemen en dan overzetten.

Je zou ook een lege sd er in kunnen zetten en dan met Express de CN kaart updaten en dan naderhand de bestanden op de sd overzetten naar de OMK sd (mits de naam niet gmapsupp is, anders renamen)

opmerking: ik heb geen motorgps dus van mijn kant is het theorie, misschien komt er iemand langs die het uit ervaring weet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor JaVaWa » 3 mei 2019 22:08

HaWee schreef:ik weet niet of de Z660 willekeurige bestandsnamen aan kan

nee, kan die niet
HaWee schreef:waarschijnlijk kan hij wel gmapsup1 aan (dus een p minder en een 1 er achter)

ja, die wel
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Pietpietpiet » 3 mei 2019 23:47

Ok, hij is nu nog bezig om de CN op de sd te zetten. Zal het met gmapsup1 proberen.

Vind het overigens wel vreemd allemaal. Er konden toch altijd meerdere kaarten op de 660 worden geplaatst. Lukte in elk geval wel met onroute op sd en een kleine selectie van CN intern.

Bovendien heeft de software toch de optie om een kaart te kiezen?

Ik hou jullie hier op de hoogte.

Bedankt. voor de tips tot zover
Pietpietpiet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 mei 2019 16:51

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Pietpietpiet » 5 mei 2019 21:26

Als beloofd mijn bevindingen.

Heb de CN map op een 2e sd gezet. Probleem was dat de zumo vervolgens blijft hangen bij het 'laden kaarten' tijdens het opstarten. Kun je dus een kaart die niet in de zumo past wel op een sd zetten maar vervolgens is die alsnog onbruikbaar.

Uiteindelijk dus maar een gedeelte er op gezet.

Toen de 'truc' met het hernoemen naar gmapsup1 toegepast en vervolgens deze gekopieerd naar de onroute sd.

Werkt nu zoals het moet. Zelfs nog iets beter want overal wordt gezegd dat na het wisselen je de zumo opnieuw moet opstarten maar dat is helemaal niet nodig. Gewoon dezelfde bestemming kiezen en de route wordt berekend op de gekozen kaart.

Helaas dus wel omslachtig als ik wil updaten maar ok.

Alle reageerders hartelijk dank voor de input.

groet en veel tourplezier.
Pietpietpiet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 mei 2019 16:51

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor HaWee » 5 mei 2019 21:48

Pietpietpiet schreef:
Vind het overigens wel vreemd allemaal. Er konden toch altijd meerdere kaarten op de 660 worden geplaatst. Lukte in elk geval wel met onroute op sd en een kleine selectie van CN intern.

Bovendien heeft de software toch de optie om een kaart te kiezen?


wat achtergrond info over dit onderwerp.

Ja , er kunnen meerdere kaarten op, maar slechts een bepaald aantal kaartbestanden en bepaalde namen.
Hoeveel en welke is afhankelijk van het type gps, elke gps met kaart heeft een grove basiskaart intern met naam ik dacht gmapbmap
Verder als ze worden geleverd met een kaart zoals CN (zoals je Zumo 660) dan zit die intern in gmapprom
Als ze dan nog ruimte hebben en je extra kaarten kunt toevoegen is dat in gmapsupp , dat kan intern of op sd
Maar in die gmapsupp kunnen wel meerdere kaarten zitten.

Mijn oude trouwe gpsMap60CSx heeft intern alleen de basiskaart en op sd kan maar 1 bestand staan nl gmapsupp.img maar dat bestand kan 4GB groot (max afmeting voor een bestand onder FAT32) zijn en daar kunnen veel kaarten in zitten die een voor een aan en uit gezet kunnen worden (om precies te zijn zelfs per kaartdeel) .

In jouw Z660 kan in de gmapsupp of de gmapsup1 ook veel kaartbestanden zitten, met Mapsource kun je die kaarten tegelijk versturen naar een bestand gmapsupp .
Als je de de motorkaart had gekocht op DVD dan kon je die installeren op de computer en dan bv zowel CN Benelux als Motorkaart Benelux en evt nog een paar kaarten in dat ene bestand gmapsupp op de sd zetten en het zou werken en je kon de kaarten apart aan en uitzetten.

De latere generaties gps kunnen meer bestanden met willekeurige namen aan, daar kun je dus aparte bestanden cnurope en ormotor en openfietsmap etc etc naar toe sturen.

In alle gevallen ben je begrensd door max formaat van het bestand van 4GB en verder door een max aan het aantal kaartdelen totaal intern en op sd maar dat totaal is verschillend voor verschillende modellen.
om een idee te geven van dit soort limieten http://www.javawa.nl/limieten.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Ruud Woudstra » 6 mei 2019 18:24

Hallo,

Even een aanvullende vraag over het herbenoemen van de gmapsupp bestanden. Werkt dit ook op de Z550?? Ik wil daar naast de CN kaart ook een OSM of OFM kaart bij op zetten. Lukt dat??

Alvast dank.

Mvgrt, Ruud.
GPS-en: Honda-Navi, Zumo 396LMT-S, Edge-1030, Virb camera, Vivo-active-3.Zumo-400(test) Kaarten: CN-lifetime. OMK 2019 v5.15 W-Europa. OFM D-BNL.
Honda GL1800, VW-EOS
Leef vandaag, morgen kan alles anders zijn.....
Avatar gebruiker
Ruud Woudstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 943
Geregistreerd: 23 aug 2010 18:15
Woonplaats: Zwolle

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Grenslandbiker » 6 mei 2019 19:04

Ja dat kan, ik heb er OSM en OFM bij opstaan op SD.
Groet,
Grenslandbiker
Grenslandbiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 24 mei 2016 20:14

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor JaVaWa » 6 mei 2019 19:39

Nee, dat kan niet. Dat truukje met die bestandsnaam werkt bij de zumo 660, maar NIET bij de zumo 550.

@Grenslandbiker: jij hebt waarschijnlijk modernere toestellen dan deze genoemde. Daar kan het inderdaad wel.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Ruud Woudstra » 6 mei 2019 19:52

Ok, duidelijk. Het is jammer was een mooie oplossing geweest voor het kleine geheugen.

Bedankt.

Ruud.
GPS-en: Honda-Navi, Zumo 396LMT-S, Edge-1030, Virb camera, Vivo-active-3.Zumo-400(test) Kaarten: CN-lifetime. OMK 2019 v5.15 W-Europa. OFM D-BNL.
Honda GL1800, VW-EOS
Leef vandaag, morgen kan alles anders zijn.....
Avatar gebruiker
Ruud Woudstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 943
Geregistreerd: 23 aug 2010 18:15
Woonplaats: Zwolle

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Grenslandbiker » 6 mei 2019 20:46

Sorry, foutje gemaakt.
Ik dacht dat ik OSM en OFM op SD had, maar het is alleen OSM.
Kan mij nu weer herinneren dat alle 2 niet wou.
De SD zit in een Zumo 550 met CN Europa NT 19.20 Central.

Groet,
Grenslandbiker
Grenslandbiker
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 24 mei 2016 20:14

Re: CN op Onroute sd zetten lukt niet

Berichtdoor Pietpietpiet » 7 mei 2019 00:35

Hawee,

heel erg bedankt voor de extra informatie. Jammer dat ik dus de onroute niet op dvd heb gekocht maar de oplossing zoals ik die nu heb werkt voor mij. Ik moet er alleen wel heel goed op letten niet een update van CN te doen naar de onroute sd want ik vrees dat ik dan de onroute overschrijf. Dus even koppie er bij houden

Denk niet dat ik meer kaarten nodig heb maar deze kunnen natuurlijk altijd samen met CN in de gmapsup1 worden gezet (Dat heb ik tenminste geleerd uit jouw beschrijving, waarvoor dank)

groet Victorvalk (kon ik niet meer mee inloggen vandaar Pietpietpiet)
Pietpietpiet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 mei 2019 16:51


Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast