Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen satelliet ontvangst

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Geen satelliet ontvangst

Berichtdoor fredfokke » 7 nov 2010 13:45

Ik heb sinds kort geen ontvangst meer op mijn Zumo 550. Er is eigenlijk niets gebeurd. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn en wat ik er aan kan doen? Toestel al gereset maar dat maakt niets uit.
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor HaWee » 7 nov 2010 14:50

welke reset heb je gedaan?
een soft reset verhelpt dit probleem niet, een harde reset misschien maar daarna de gps een half uurtje buiten leggen omdat hij dan denkt in de US te zijn (Olathe, Kansas) en hij moet weer alle satelietinfo vinden.

Wat je beter eerst kunt doen is in het gps info scherm kijken daar staat ergens de firmware versie en de gps versie , soms gaat er iets fout en staat daar 00 en dan hebt je ook dit effect. In dat geval opnieuw firmware laden evt even kijken op het Zumo Wiki of daar een speciale truc voor is.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor fredfokke » 7 nov 2010 15:15

Ik heb de softreset gedaan met het indrukken van de + en ik heb tijdens het opstarten ook op het scherm gedrukt zodat je alles opnieuw kunt instellen. Momenteel zit hij op de motor en hoop ik dat hij het gaat doen. De firmware heb ik nog niet bekeken. Maar raar als dat zomaar zou veranderen toch?
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor HaWee » 7 nov 2010 15:41

het is een computer en er kan een bitje omvallen zoals ze dat noemen.
je kunt hier http://garminzumo.wikispaces.com/ eens kijken naar zowel de harde reset als hoe de firmware uit te lezen en als dat het probleem is het te verhelpen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor fredfokke » 7 nov 2010 17:59

wat ik ook doe, het mag niet lukken. nog steeds geen ontvangst. Morgen anders maar even naar Notter bellen
Baal er wel van
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor HaWee » 8 nov 2010 07:31

aangezien Notter dacht ik op maandag dicht is kun je beter even op de wiki kijken (of in de gebruiksaanwijzing) hoe de sw versie te checken en als dat inderdaad 00 is dan ofwel via de procedure herstellen of het in Notter laten herstellen.
Als het niet 00 is dan zou ik toch een echte harde reset proberen, ook in de wiki te vinden schat ik.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor fredfokke » 8 nov 2010 08:18

Ik heb de GPS SW versie gecontroleerd en bij mij is dat gewoon 3.0. Staat ook op wiki als laatste versie. Heb ook een harde reset gedaan alles weer ingesteld en wederom het toestel meer dan een uur buiten gehad. Nog steeds geen ontvangst. Je zou eigenlijk "even" een externe antenne moeten hebben, dan zou ik de interne antenne kunnen uitsluiten maar ja. Wel bedankt voor de tips en ik blijf er natuurlijk open voor staan.
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor HaWee » 8 nov 2010 11:37

je zou morgen kunnen bellen of er in de winkel een externe antenne is om te testen, Moordrecht is niet zo ver...
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor fredfokke » 8 nov 2010 19:01

vandaag gebeld maar telefonisch konden ze me ook niet verder helpen. Service was inderdaad gesloten. Morgen even naar Heerhugowaard denk ik, dat is voor mij het dichtst bij. Weet niet of ze er daar wat kunnen of dat ze hem op moeten sturen. Het uitproberen van die externe antenne kan ik misschien daar ook even proberen. Blijft waardeloos en elke keer probeer ik het toch nog een keer, waarschijnlijk tegen beter weten in.
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor RonalT » 8 nov 2010 19:42

HaWee schreef:welke reset heb je gedaan?
een soft reset verhelpt dit probleem niet, een harde reset misschien maar daarna de gps een half uurtje buiten leggen omdat hij dan denkt in de US te zijn (Olathe, Kansas) en hij moet weer alle satelietinfo vinden.


Raar, mijn 550 heeft sinds deze week precies hetzelfde probleem.
Geen ontvangst. Ook niet na 4 uur buiten liggen.

En wat nog vreemder is, na een harde reset (wissen gegevens) denkt hij dat hij in London (UK) is.
Ook in een landenkeuzebalk staat United Kingdom.

Iemand hiervoor een verklaring?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3183
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Berichtdoor fredfokke » 8 nov 2010 20:17

ja dat zal wel het uitgangspunt zijn na het instellen want die van mij zegt inderdaad ook dat hij in Engeland is. Wel raar inderdaad dat jij ook hetzelfde hebt. Je zou bijna denken dat de Amerikanen de schakelaar omgedaan hebben :D
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor ZZR Rider » 8 nov 2010 21:24

Na een harde reset (rechts onder op scherm blijven drukken bij inschakelen) vraagt mijn 550 om het land te kiezen... Daar kan ik dan Nederland ingeven.

Diverse 550's reageren blijkbaar anders op de reset. :?

Ik heb overigens (volgens de webupdater) de laatste firmware: 4.80 zo even uit het hoofd.
ZZR Rider
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 5 okt 2009 17:51

Berichtdoor fredfokke » 10 nov 2010 13:53

Ben bij Waypoint in Heerhugowaard geweest. Ook daar hebben ze de zumo gereset maar ook daar heeft het geen resultaat opgelevert. Wisten me wel te vertellen dat het toestel niet gerepareerd kan worden en dat er na opsturen een omruil voorstel wordt gedaan. Beetje teleurstellend wel moet ik zeggen ook omdat ze geen moeite nemen om hem sowieso open te maken. Wat wel gezegd werd is dat ik twee jaar garantie heb en mijn toestel is nog geen twee jaar. Dus even terug naar amdparts in Heerhogowaard waar ik hem destijds gehaald heb. Wordt vervolgt.
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Berichtdoor HaWee » 10 nov 2010 13:58

als je hem elders hebt gekocht is het al een goede service dat ze hem resetten om het probleem misschien op te lossen, en dan vind jij het tegenvallen dat ze hem niet openmaken??
Ze hadden ook direct kunnen zeggen ga maar naar je leverancier.
Trouwens, de medewerker in de winkel mag hem niet openmaken want dan vervalt de garantie, dat mogen alleen de speciaal gekwalificeerde service technici in Notter, die mogen ook namens Garmin een toestel dood verklaren en een nieuwe laten geven. (maar dat doen ze natuurlijk alleen voor bij Waypoint gekochte toestellen)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor fredfokke » 10 nov 2010 14:06

Nee zo bedoel ik het niet. Over de service heb ik niets te klagen, ik ben prima geholpen. Er is overleg geweest met Notter en die hebben aangegeven dat het toestel niet gerepareerd kan worden en dus ook niet daarvoor opgestuurd hoeft te worden. Het zal misschien hun ervaring zijn bij dit soort problemen maar toch. Over Notter heb ik overigens ook over de service niet te klagen hoor maar heerhugowaard is een stukje dichterbij en ten tijde van aanschaf was dit filiaal er nog niet en kwam ik over internet bij de garmin dealer amdparts uit.
fredfokke
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 7 nov 2010 13:22
Woonplaats: Purmerend

Volgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten