Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Is de zumo of de mount stuk?

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Is de zumo of de mount stuk?

Berichtdoor Konrad » 21 jul 2012 20:48

Gisteren gaf m'n Zumo 550 opeens de fout 'Accesoire wordt niet ondersteund'. Hierover staat het nodige op dit forum, maar daarbij gaat het altijd om problemen in/met de mount. Ik gebruikte de Zumo op dat moment los in de auto. Dus zonder wat dan ook eraan gekoppeld. Waarom dan die foutmelding?

Maar vandaag tijdens het rijden (met de motor en de Zumo dus in de mount) ook opeens dezelfde fout. En na de derde keer vraagt de Zumo of hij op de batterij verder moet gaan. Sinds dien ziet de Zumo de mount niet meer, en laadt dus ook niet op. Ook niet na alles (vooral: de contacten) nog eens schoon te maken.

Heeft iemand tips om erachter te komen wat er nu aan de hand is? Ik vrees een beetje voor de Zumo :( , omdat hij helemaal los gebruikt werd toen de melding kwam. Heb gecheckt dat de mount voeding krijgt, en ik spuit de contacten regelmatig in met WD40.

Nog een dingetje: het rubber rond de contacten aan de onderzijde van de Zumo is ongeveer voor 3/4 losgegaan (door de WD40 misschien?). Dat is niet ok, maar heeft geen invloed op los gebruik!

De firmware is up to date (vandaag nog geupdate).
Konrad
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 62
Geregistreerd: 9 mei 2008 15:43

De oplossing

Berichtdoor Konrad » 24 jul 2012 17:49

Vandaag was Waypoint West weer open, dus maar even langs. Mijn Zumo daar in een houder geprobeerd: OK. Een andere Zumo van Waypoint in mijn houder: noppes. Dus mijn houder is stuk... :( . Duur, maar goedkoper dan een nieuwe 660 :).

Bedankt voor de hulp!

De melding over niet ondersteunde accesoires die ik had bij los gebruik van de Zumo zal ik nooit kunnen verklaren. Maar de melding dat er iets niet goed is met de USB-aansluiting die ik kreeg als ik het contact van de motor uitzette is weg. Die houder is dus nooit koosjer geweest :(.
Konrad
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 62
Geregistreerd: 9 mei 2008 15:43


Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast