Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route loopt niet goed in zumo 550

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor Jacques011 » 1 okt 2012 11:07

Hallo, Ik ben sinds kort in bezit van een Zumo 550. Als ik een bepaalde route die ik krijg in GDB bestand eerst laadt in mapsource en daarna weg schrijf naar Zumo staat er keurig dat de route bv. 110 km is. In mapsource is de route mooi te zien en ook onder de knop richtingen staan heel veel geschreven aanwijzingen. Maar bij de tekst aanwijzingen in de zumo staan maar 3 of 4 regels en dan is het al einde route.
Wie kan mij zeggen wat er fout gaat of wat ik fout doe?
Jacques011
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 okt 2012 10:43

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor ++ Lex ++ » 1 okt 2012 11:15

Is de CityNavigatorkaart actief in de Zumo? Of althans dezelfde die je ook in MS gebruikt.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor Jacques011 » 1 okt 2012 11:19

++ Lex ++ schreef:Is de CityNavigatorkaart actief in de Zumo? Of althans dezelfde die je ook in MS gebruikt.

Jac kaart is actief, Routes die ik download van GPS Tracks doen het wel goed. Ik zie op kaart overzicht in de Zumo ook de hele route staan.
Jacques011
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 okt 2012 10:43

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor pheufk » 1 okt 2012 11:22

Lex ,vraagt ook of CityNavigatorkaart ook hetzelfde is als in mapsource en de zumo
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 660 CN2020.10 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.10 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2020.20 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1998
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor Jacques011 » 1 okt 2012 13:19

Hallo, Ik heb echt dezelfde kaart op PC en op Zumo. Als ik de route heb geimporteerd naar zumo zie ik dat de route 12 via punten heeft en de afstand 110 km tijd 1:39. ik kijk op de kaart preview ziek ik hem helemaal afgebeeld . Als ik dan door de route wil stappen door rechts onder op km aanduiding te tikken maakt hij maar een heel klein rondje van die route.
Jacques011
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 okt 2012 10:43

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor pheufk » 1 okt 2012 14:04

Je moet de route die je krijgt,eerst op de jou pc dupliceren in mapsource en dan de kopie herberekenen,kijk of de route gelijk is,is de route niet gelijk dan gelijkmaken met de orginele route .bekijk dit filmpje klik klik
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 660 CN2020.10 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.10 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2020.20 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1998
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor Jacques011 » 1 okt 2012 16:08

Hallo Piet, bedankt voor je hulp. Ik heb dit nu allemaal gedaan maar de fout blijft. Het gaat om een wieler Koers die ik begeleid met de motor. Op het einde wordt enkele keren het zelfde rondje wordt gefietst. In het begin gaat het al fout waar ik eigenlijk rechts moet wijst hij me links naar de finish waar ik pas terug zou moeten komen na ongeveer 100 km.
Ik wil je graag de route toesturen zodat je het zelf kan zien en wellicht kan ontdekken wat de fout is. Ik heb al jaren een tomtom en heb de zumo extra aangeschaft voor deze wieler routes.
Groeten Jac
Jacques011
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 okt 2012 10:43

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor Scheurneus » 1 okt 2012 16:16

rondritbug. je bent dichter bij het eindpunt dan bij het beginpunt, dus zegt de zumo: U bent thuis!

Of te wel als begin en eindpunt op dezelfde plaats staan, gaat het ook mis. Verplaats het eindpunt wat van de finish af (bv 100m en dan zou het goed moeten gaan).

Laatste mogelijkheid is met WinGDB3 of in BaseCamp de route om te zetten naar een track en die in de zumo te laden en te importeren als een route. Maar dan nog steeds begin en eindpunt verder uit elkaar leggen (en herberekenen bij foutrijden uitzetten in de zumo).
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor ++ Lex ++ » 1 okt 2012 16:38

Dit lijkt me toch niet de rondritbug.

Uit de laatste beschrijving begrijp ik dat de route bestaat uit een lus van 100 km, gevolgd door een kleine lus die een aantal malen wordt doorlopen.
Als je de route begint volg je ook een stukje de kleine lus. Dan wordt de route daar opgepikt, en dat heeft met samenvallen van de routedelen te maken, niet met samenvallend begin- en eindpunt.
De route wordt dus in de laatste kleine lus opgepikt, en daar is niets aan te doen. Je zult de route ergens in de grote lus moeten doorknippen. Doe dit op twee plaatsen, dan kun je een overlappend stuk in de routes zetten, zodat het niet nauw luistert waar je omschakelt naar het tweede deel.
Voor de kleine lus moet je hetzelfde doen, als je tenminste tijdens alle rondjes behoefte hebt aan aanwijzingen. Maak ook de kleine lus enkelvoudig, maar in twee delen met twee overlappende gedeeltes.

Dus:
a: deel 1 grote lus.
b: deel 2 grote lus + deel 1 kleine lus.
c: deel 2 kleine lus.
(met steeds een overlap tussen de opeenvolgende routes).

activeer route a, b, c, b, c .....
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor Scheurneus » 1 okt 2012 18:41

Als je het beginpunt buiten de lus legt, hoe je niets aan te passen, anders dan bij het beginpunt te starten.
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor Jacques011 » 3 okt 2012 08:31

Hallo Lex, Je hebt inderdaad goed samengevat om wat voor probleem het gaat. Ik heb al van alles geprobeerd met begin en eindpunt verleggen maar dat hielp niet. De oplossing die jij aandraagt lijkt mij de juiste te zijn. Alleen weet ik nog niet hoe makkelijk het knippen van de route gaat en of ik dan handmatig onderweg over moet schakelen van deel a naar b, en c.
Alvast heel hartelijk dank voor de hulp en ik ga weer aan het stoeien. Ik heb jaren tomtom gebruikt hiervan ken ik de nukken inmiddels. Bij Garmin moet ik op nul beginnen en wellicht nog vaker een ervaringsdeskundige raad plegen.

Alle tipgevers hartelijk dank Groeten Jac
Jacques011
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 okt 2012 10:43

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor ++ Lex ++ » 3 okt 2012 09:23

Mijn oplossing betekent wel extra werk, ook onderweg.
Scheurneus schrijft dat het zou moeten werken als de route eerst goed opgepikt is. Het is in ieder geval wel de bedoeling, maar voorwaarde is in ieder geval dat het toestel het spoor niet bijster raakt. Als dat wel even het geval is zal hij waarschijnlijk weer oppikken bij het laatste rondje.

Het is in ieder geval zo dat het startpunt niet dicht bij het laatste rondje moet liggen. Als dat zo is moet je de route aan de voorkant wat verlengen zodat je al navigerend aan de start verschijnt. Het is zeker de moeite waard om ook dit te proberen, want als het zo werkt is dat veel makkelijker.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Route loopt niet goed in zumo 550

Berichtdoor STXrider » 12 okt 2012 00:42

Jacques011 schreef:Hallo Piet, bedankt voor je hulp. Ik heb dit nu allemaal gedaan maar de fout blijft. Het gaat om een wieler Koers die ik begeleid met de motor. Op het einde wordt enkele keren het zelfde rondje wordt gefietst. In het begin gaat het al fout waar ik eigenlijk rechts moet wijst hij me links naar de finish waar ik pas terug zou moeten komen na ongeveer 100 km.
Ik wil je graag de route toesturen zodat je het zelf kan zien en wellicht kan ontdekken wat de fout is. Ik heb al jaren een tomtom en heb de zumo extra aangeschaft voor deze wieler routes.

Ik begeleid ook wielerronders, maar als de ronde hetzelfde is dan hoef je de ronde toch niet 3x te hebben. Ik neem aan dat ze aan het einde hetzelfde rondje rijden?

Wat ook wel eens voorkomt is, dat organisatoren een ronde plannen door straten die je normaal niet in mag. De GPS houd zich natuurlijk wel aan de normale rijrichting die dan niet geld, en dan kan je veranderen wat je wel :wink:
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v4.6 - CN 2020.10 ~ Roadbookhouder A4 ~TomTom 6200
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1038
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland


Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten