Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

geen satellietontvangst

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Re: geen satellietontvangst

Berichtdoor JosVaessen » 8 jun 2014 21:06

>>Er staan altijd satellieten 'hoog' dus worden ze bij jou afgeschermd om wat voor reden dan ook (als je op een motor zit scherm je met je lichaam af). <<
Nou dus niet want met grote regelmaat zie ik alle beschikbare satellieten met een krachtig signaal dus ook achter mij.
Blijft nog steeds het probleem dat 3 verschillende en verder goed werkende GPS-systemen er een aantal dagen geleden wel heel erg lang over deden om voor de rest van de dag goed te werken. Deze fout was er op dag 2 ook nog maar minder en is daarna niet meer aanwezig.
Maar we blijven positief: het probleem is voor €0,00 opgelost..........
Alleen jammer dat je niet meer zelf mag nadenken.
JosVaessen
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 jun 2014 09:35

Re: geen satellietontvangst

Berichtdoor HaWee » 8 jun 2014 21:10

zelf nadenken is altijd goed , maar soms is er een duidelijke verklaring voor en al gegeven en dan is het niet nodig/nuttig om een andere verklaring te verzinnen.

nadenken is goed, proberen te begrijpen ook , maar een verklaring van iemand anders kan ook goed zijn :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21534
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: geen satellietontvangst

Berichtdoor Hans Vaessen » 9 jun 2014 11:56

JosVaessen schreef:Alleen jammer dat je niet meer zelf mag nadenken.


Als gezegd: het is prima om zelf te onderzoeken, maar probeer daarbij ook echt na te denken, niet alleen maar iets te 'roepen' in de overtuiging dat daarmee vervolgens de verklaring gegeven is. Daarmee loop je jezelf alleen maar voor de voeten.

Ik realiseer me echter dat ik hierboven vergat toelichting op je quote te geven. Je schrijft bijvoorbeeld:
Hans Vaessen schreef:De GPS begint niet met een schone lei maar onthoudt zijn laatste positie


Je bent in de veronderstelling dat dat een nadeel is en mede veroorzaker van het probleem. Maar dat is echt volslagen onzin. In dat kader: lees wat er eerder geschreven is over die interne batterij: als die niet goed zou functioneren zou je echt met een schone lei beginnen. Met als resultaat dat het toestel meestal sowieso minimaal 10 tot 15 minuten nodig heeft om een fix te krijgen.

Het uitgaan van de laatst bekende positie werkt juist enorm versnellend in het krijgen van een fix. Maar heeft die positieve invloed alleen als het toestel relatief kort ervoor nog ingeschakeld was en niet intussen over grote afstand verplaatst is.
Het is ook beslist niet zo dat het toestel, als hij op deze manier eenmaal een fix heeft gekregen, vervolgens alsnog opnieuw gaat zoeken om het 'beter te doen'. Zou ook volslagen onlogisch zijn: een fix is een fix.

Als dat bij jou consequent anders is kan ik slechts het vermoeden herhalen dat je kennelijk te maken hebt met een bron die het gps-signaal verstoort. Dat verklaart tevens dat je het probleem met verschillende toestellen hebt.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: geen satellietontvangst

Berichtdoor splashy » 9 jun 2014 12:32

Niemand hier zegt dat je niet mag nadenken, alleen je trekt de verkeerde conclusies en in dit geval zou ik dat tunnelvisie noemen en mogelijk test je verkeerd.

Neem een gps en ga naar een open vlakte type voetbalveld, doe de gps aan en zorg dat er NIETS tussen de gps en de hemel is, je zal hoge en lage satellieten zien.

Zit je voorovergebogen op een motor zal de gps satellieten voor en zijwaards zien en tussen je armen door schuin achter je, de rest van je lichaam schermt de rest af.

En zoals eerder geschreven je hebt mogelijk een storingsbron bij je, in de auto of in de buurt die eea in de war brengt.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: geen satellietontvangst

Berichtdoor JosVaessen » 19 jul 2014 11:26

Nog wat nagekomen testen doen vermoeden dat er iets niet helemaal klopt met de betrouwbaarheid van de satellieten. Ik heb nu elke dag zo'n beetje dezelfde route in vlak land zonder zichtbare storingsbronnen (de nieuwe gele oormerken van de koeien daargelaten).
De ene keer heb ik meer ontvangststoring dan de andere keer. De meest betrouwbare signalen komen van de zijkant. Staan de satellieten op een lijn is de betrouwbaarheid minimaal. Zo heb ik zelfs op 124 meter hoogte gereden waar ik de volgende dag op de te verwachte -1 meter zat achter de dijk. Het op een willekeurige plaats aanzetten bij stilstand of bij hoge snelheid op de autoweg heeft geen invloed op de snelheid waarop de satellieten betrouwbaar binnenkomen. Dat is meer afhankelijk van het tijdstip en daarmee van de satelliet posities. Met grote regelmaat zijn alle satellieten balken zwart. Opvallend is wel dat op een rechte weg door het boerenland sommige satellieten uitgaan en zelfs weer tot hoog betrouwbaar aangaan.
Ik neem aan dat de huidige apparaten slimmer geprogrammeerd zijn. Ik ga er ook nog mee dat de huidige antennes beter zijn. Ook kan ik nu redelijk voorspellen hoe de bebouwing en rijrichting signalen verstoren.
Maar ik blijf het een vreemde zaak vinden dat de signalen van de satellieten met regelmaat onbetrouwbaar uitgelezen worden. Ik ben er nu zeker van dat niet mijn Garmin maar tijdstip en locatie oorzaak zijn van slechte ontvangst onder verder optimale omstandigheden.
JosVaessen
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 jun 2014 09:35

Re: geen satellietontvangst

Berichtdoor RonalT » 20 jul 2014 21:53

Het kan natuurlijk, maar ik sla al jaren op onregelmatig tijdstippen de positie van een vast punt op. Dit geeft wel verschillende coördinaten, maar de afwijking is nooit groter dan enkele meters.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3207
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Vorige

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron