Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vinden?

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor HaWee » 23 apr 2013 21:43

als je gewoon doet wat er duidelijk wordt verteld gaat het goed.

Als je zegt "ik heb er geen verstand van en daarom rotzooi ik maar wat aan" moet je niet verbaasd zijn dat het fout gaat en dat ligt dan niet aan Garmin of anderen maar alleen aan jezelf

misschien eerst eens een computercursus volgen en daarna een gps en mapsource of basecamp cursus
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21472
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor pheufk » 23 apr 2013 22:12

herma schreef:Ach het volgende kletsverhaal is dat de zumo nu zegt... je doet het maar lekker zelf en hij gaat niet meer aan.



Haal de batterij is eruit en wacht enkele minuten alvorens je de batterij er weer in doet.
Als hij daarna nog niet opstart(misschien de batterij leeg),leg hem dan aan de lader.
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 660 CN2020.10 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.10 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2020.20 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1998
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor herma » 24 apr 2013 15:46

Nee de batterij eruit halen hielp ook niet. Heel vaag dat het toestel het ene moment goed aan ging en de keren daarna meteen uit sloeg.
Uiteindelijk hebben we alle kaarten verwijderd omdat er daar waarschijnlijk iets mis ging. Op dit moment blijft hij gewoon aan en hoop ik dat het probleem de wereld uit is. Geen idee waar het aan gelegen heeft maar wel bedankt voor jullie adviezen.

oh ja... wie de schoen past.....als je alleen maar commentaar kunt geven kun je beter niets geven
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor Hans Vaessen » 24 apr 2013 16:19

herma schreef:als je alleen maar commentaar kunt geven kun je beter niets geven


Herma,

Je maakt er een zootje van. Zowel van je toestel als van de dialoog binnen dit forum. Je hebt hier enkele reacties gehad die allemaal qua probleem zeeeeeer to-the-point waren. Zowel wat betreft het waypoint probleem als wat betreft de kaarten. En motoport ziet je aankomen met een vraag over het rechtstreeks laden van caches vanuit een site en 'hij doet niets meer'...

Advies: even een paar keer diep adem halen, bij jezelf ctrl alt del indrukken en met een schone lei en enige mate van rust opnieuw beginnen. Eerste stap is het advies het programma jdm te gebruiken en het rapport dat daar uit komt online te zetten.

Doet je toestel niets meer? even niets doen. Accu er uit, accu erin. Toestel enige uren aan de lader en vervolgens naar de stap hierboven.

Mocht dat allemaal niet helpen: je schrijft 'uiteindelijk hebben we alle kaarten verwijderd' - mogelijk heb je meer verwijderd dan de kaarten.. En dan wordt het inderdaad erg moeilijk je op afstand te helpen. Ofschoon: kijk ook even naar de opties van gps-expert.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor herma » 24 apr 2013 18:17

Sorry Hans was niet mijn bedoeling.
Ik heb constant hulp gekregen van een ervaren GPS specialist en mijn grootste vraag was ...waarom schakelt het toestel zichzelf steeds uit.
Ik mocht van hem beslist dat programma wat hierboven staat niet downloaden en heb me daaraan gehouden.
Bij motoport was ook de vraag...waarom schakelt het toestel zichzelf steeds uit en ik heb er zelfs niet over gepiekerd om daar naar de caches te vragen. Was ook helemaal niet belangrijk op dat moment.
De accu was vol en eruit halen had ook geen enkel effect, dat heb ik geprobeerd.
Je ziet dat ik zelf pogingen heb gedaan om het probleem op te lossen gelukkig met hulp van iemand die jullie ook goed kennen. Hij heeft ook beslist niet meer verwijderd dan noodzakelijk was.
Ik maak fouten maar jullie net zo goed. Toen ik in na de check ik meen in februari in Notter van mijn Zumo weer thuis kwam had ik een bijna leeg toestel.
Geen motorkaart meer, geen telefoonlijst en geen topo. Daarna is de ellende begonnen. Gelukkig is dat met hulp uiteindelijk ook weer goed gekomen. Niet iedereen heeft zoveel verstand van apparaten of snapt een uitleg meteen.

Nogmaals sorry
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor RonalT » 24 apr 2013 20:11

'Niet iedereen heeft zoveel verstand van apparaten of snapt een uitleg meteen' is helemaal waar, maar je kan toch wel gewoon lezen wat er aan antwoorden naar je geschreven wordt en op vragen die gesteld worden antwoord op geven?
Als wij vragen stellen en geen (duidelijke) antwoorden krijgen kunnen we geen (goed) advies geven.

En wat je schrijf over: een ervaren GPS specialist

"Ik mocht van hem beslist dat programma wat hierboven staat niet downloaden en heb me daaraan gehouden".


Ik vind dit een raar advies. Als hij het programma niet kent zou hij het eens goed moeten bekijken. Als hij het wel kent zou hij dit advies niet gegeven hebben. Het programma doet niet zo maar iets, je kan er veilig mee in het toestel kijken. Mocht je willen besluiten om iets te verwijderen is dit een van de betere manieren om dat te doen.

Het antwoord zal wel in het boek: Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus :roll: :roll:
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3202
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor herma » 24 apr 2013 20:25

Hoe weet je dat? Heb je dat boek gelezen :)

Misschien kent hij mij goed genoeg om te weten dat ik niet aan ingewikkelde dingen beginnen moet. En ja hij kent het programma wel.

Zo einde berichten.
Krijg nooit spijt van iets wat je niet gedaan hebt!
herma
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 17 jun 2007 09:17
Woonplaats: aalten

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor HaWee » 24 apr 2013 20:51

herma schreef:Misschien kent hij mij goed genoeg om te weten dat ik niet aan ingewikkelde dingen beginnen moet. En ja hij kent het programma wel.



herma schreef:Daarna heb ik Topo Nederland nog geïmporteerd


herma schreef:Sorry sorry dat ik er van baal is niet bedoeld voor mijn hulplijn die ik al had hoor. Ik ben zelfs super blij met hem. Ik baal gewoon dat zijn hulp nu helemaal teniet gedaan is doordat ik Topo er op zette. Nu heb ik voor niets zijn tijd gebruikt.

Ik zal kijken of dat andere me gaat lukken maar zoals ik al zei...ik ben niet echt technisch.


herma schreef:Op dit moment ben ik eerst al mijn kaarten en daarna Topo aan het selecteren. Ze worden nu over gezet. Hoop dat dan alles weer werkt.


herma schreef:Ach het volgende kletsverhaal is dat de zumo nu zegt... je doet het maar lekker zelf en hij gaat niet meer aan.

Morgen naar motoport, dat zie ik eerder zitten dan die manager installeren. Sorry mannen maar als je veel pc verstand hebt lijkt alles makkelijk.

herma schreef:Nee de batterij eruit halen hielp ook niet. Heel vaag dat het toestel het ene moment goed aan ging en de keren daarna meteen uit sloeg.
Uiteindelijk hebben we alle kaarten verwijderd omdat er daar waarschijnlijk iets mis ging. Op dit moment blijft hij gewoon aan en hoop ik dat het probleem de wereld uit is.


dus de specialist weet dat hij geen moeilijke dingen moet doen, jij weet het ook , en toch doe je continu zaken die de boel meer in het honderd schoppen
ipv even eenvoudig een eenvoudig en veilig programma te gebruiken

waarom kom je hier met vragen als je je niets van de vragen of tips aantrekt?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21472
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor frits.danon » 24 apr 2013 21:29

Jongens. Het werkt.

Dank voor al jullie commentaar, maar ik had het voordeel dat ik op Herma's computer kon kijken met teamviewer. Ze woont helaas niet bij me in de buurt anders zou het nog makkelijker gegaan zijn.

Oorzaak lag waarschijnlijk in het feit dat er zowel in de Zumo áls op de SD kaart, overlappende kaarten zaten. Op een zeker moment heb ik daarom maar de kaarten gewist en heb ze opnieuw op een nette manier geladen.

Reden dat ze het JaWaVa (of zoiets) tool niet mocht laden van mij, is het feit dat ik dat niet ken en dan ook geen overzicht zou hebben op wat er allemaal zou gebeuren en dan is het lastig werken zo op afstand dwars over het land heen, als er ogenschijnlijk dingen spontaan onder je vingers kunnen veranderen.

Ik heb Herma hier op het forum enkele jaren geleden ontmoet en we zijn goede vrienden geworden.

Enne O ja, ik weet écht wel wat van GPS-sen af, ik heb jaren op dit forum gepost. Hans en ++ Lex ++ kennen me wel :D

Gegroet.
Frits
Zumo 396 op een BMW, 60CSx op een Qwic fiets én nonchalant op de heup gedragen, TomTom in een VW Eos. En nu de Apple watch bij het spinnen.
Avatar gebruiker
frits.danon
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 1799
Geregistreerd: 29 jun 2004 10:08
Woonplaats: in Zuid Holland

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor ++ Lex ++ » 24 apr 2013 21:52

Frits, leuk je weer eens te zien hier. Ik begreep inderdaad uit de opmerking van Herma dat jij de hulplijn was.

Het probleem zit er in dat je niet meer actief bent op het forum, en daardoor het bestaan van JaVaWa's programma's langs je heen gegaan is.
Een van de functies van JDM is nu juist dat hij precies vertelt welke kaarten er overlappen, en voor iedereen zichtbaar die de link aanklikt. Het probleem kan dan opgelost worden zonder rigoureus eerst alles te verwijderen en daarna opnieuw te laden.
Bovendien wordt de kans dat een ondeskundige de zaak verziekt aanzienlijk verkleind t.o.v. zelf doen.

Blijft wel dat jij schrijft JDM niet te kennen en daarom afraadde, terwijl Herma schreef dat je het wel kende.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor HaWee » 24 apr 2013 21:57

frits.danon schreef:Oorzaak lag waarschijnlijk in het feit dat er zowel in de Zumo áls op de SD kaart, overlappende kaarten zaten. Op een zeker moment heb ik daarom maar de kaarten gewist en heb ze opnieuw op een nette manier geladen.



en dat was er meteen en veilig en in detail uitgekomen als ze JDM had gedraaid :wink: en als ze het rapport had geplaatst had ze die info gisterochtend al gehad

en we kennen je als specialist maar namens ons allemaal : ga eens kijken naar JDM , GMTK en de rest http://www.javawa.nl/jdm.html http://www.javawa.nl/gmtk.html dat maakt je (gps)leven een stuk makkelijker
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21472
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor GPS Expert » 24 apr 2013 22:01

frits.danon schreef:Enne O ja, ik weet écht wel wat van GPS-sen af, ik heb jaren op dit forum gepost. Hans en ++ Lex ++ kennen me wel :D



:lol: geen probleem, maar je loopt wel wat achter ;) :mrgreen: :lol:

Ga maar gauw de GMTK, JDM, RTWtool en meer ontdekken. ;)
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3257
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor Hans Vaessen » 25 apr 2013 08:49

Haha, Frits: welcome back! En mooi dat het opgelost is.

Waar het me in deze dialoog ondermeer om ging is dat, als iemand een vraag stelt op dit forum, er goed aan doet adviezen ook te volgen. Enerzijds leidt dat meestal tot de oplossing; anderzijds is het voor degene die de moeite neemt iemand te proberen te helpen wel zo prettig als dat advies ook gebruikt wordt. Dat geldt uiteraard niet alleen voor mij maar ook voor de anderen die hier zo hun best doen.
Herma had al eerder een dergelijk wat moeizame dialoog omtrent gebruik van de etrex, daar speelde net zo iets..

Van de andere kant kan ik me voorstellen dat er wat onzekerheid meespeelt; zelfs in het al dan niet gebruiken van de javawa tools. Maar ik adviseer je daar inderdaad even in te duiken:

Hans Vaessen schreef:Eerste stap is het advies het programma jdm te gebruiken en het rapport dat daar uit komt online te zetten.


Als bovenstaande gedaan was dan zou de oorzaak van het probleem onmiddellijk aan het licht gekomen zijn. In andere draadjes hebben ook 'absolute beginners' hiermee, eigenlijk zonder echt te begrijpen wat ze deden, de informatie kunnen geven die leidde tot de oplossing. Ergo Frits: zeker als je anderen op afstand helpt (zeer te waarderen!) absoluut advies even in de tools van javawa te verdiepen. Werkt uit de kunst.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor Thingvellir » 25 apr 2013 11:22

Hoi Frits, ook ik dacht al dat jij in het spel was.

Ik had verwacht dat jij het advies van Hans Vaessen en ++ Lex ++ om een bepaald programma te gebruiken wel zou vertrouwen. :wink:

Leuk nog eens iets van je te horen.
Groet, Thingvellir

SP c510 - Nüvi 2445 LM - GPSmap 76S - GPSmap 60CSx -
CN Europa v9 - CN North America 2008 - CN North America NT 2013.2 - OnRoute wandelkaart - diverse topo's van O.S.M.

Ik vind een onderschrift maar onzin.
Avatar gebruiker
Thingvellir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 974
Geregistreerd: 5 jul 2006 13:33
Woonplaats: Aarle Rixtel

Re: Cache coordinaten zijn wel ingevoerd maar nergens te vin

Berichtdoor ++ Lex ++ » 25 apr 2013 11:38

Eigenlijk denk ik dat Frits het programma op zich wel vertrouwde, maar dat hij vreesde dat het een gevaarlijk wapen zou zijn indien gebruikt door niet-deskundigen.
Hij wist niet dat het programma integendeel zo opgezet is dat ook leken zodanige begeleiding krijgen dat ze juist minder kwaad kunnen dan bij werken met de standaard Windows-methoden.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

VorigeVolgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron