Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor ronkawa » 2 okt 2014 09:17

Of het hier het goede forum is weet ik niet, mijn verhaal heb ik al een keer gestuurt naar een modje maar die wil het schijnbaar niet in het goede forum plaatsen, want ik heb het nog steeds nergens kunnen vinden. Ik zal het nog een keer schrijven en hoor dan wel waar en hoe en wanneer.

Dit jaar heb ik de allernieuwste kaarten geladen omdat ik weer een rondrit door Frankrijk ging maken. via mapsource routes gemaakt. De 550 kan geen langere routes aan dan 500 km want erna gaat hij moeilijk doen. iedere route was niet langer dan ongeveer 400 km. Tijdens onze reis, samen met mijn zoon, viel mij 550 heel vaak uit. als wij aankwamen op een plaats waar er veel gerekend moest worden kreeg ik een zwart scherm. na het twee maal tot drie maal opnieuw opstarten bleek dat de 550 er de route had uitgegooid. en vaak zaten wij op een verkeerde weg omdat je niet altijd zomaar kunt stoppen en wachten tot hij weer was opgestart.
Hoe verder wij Frankrijk in kwamen des te slechter waren de kaarten, wij zijn verschillende malen een stad of dorp in gestuurd en moesten dan een eenrichtingsweg in van de kant die wij niet in mochten. reden wij om dan bleef ze maar roepen dat wij een u-bocht moesten maken. Op rotondes kregen wij heel vaak te horen dat wij de derde of vierde soms de tweede afrit moesten nemen terwijl die er helemaal niet waren. de meeste rotondes hadden minder afritten dan de 550 aangaf.
Ik weet ook heel goed dat je als mens verantwoordelijk bent en blijft voor je weggedrag, maar als ik de laatste kaarten download om een zo goed mogelijke rit te kunnen maken, wil ik er ook op kunnen vertrouwen dat die de weg een beetje goed hebben. Helemaal goe kan niet wat er veranderd vaak veel, maar om bestaande routes, wegen die al eeuwen eenrichtingsverkeer zijn, fout aan te geven op een up-to-date kaart lijkt mij toch heel erg.
Ik ben toe aan een nieuwe navigatie maar na mijn reis met deze garmin is de zin in een nieuwe garmin heel erg ver te zoeken. Het ergste is nu ook nog dat er niemand van Garmin ook maar iets laat horen ook al schrijf je een mail naar hun.

Dit is mijn verhaal over het falen van de nieuwste kaart update voor mijn 550, de kaarten zullen voor ieder apparaat wel het zelfde zijn, pas dus heel goed op met welke weg je ingaat en bekijk ook goed waar je heen moet want deze kaarten laten heel veel te wensen over.

Ronald (Ronkawa)
ronkawa
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 25 jul 2010 15:37

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor Hans Vaessen » 2 okt 2014 10:12

ronkawa schreef:maar die wil het schijnbaar niet in het goede forum plaatsen


Zou wat worden als een mod elk bericht op de juiste plek zou moeten gaan zetten. Dat is echt je eigen verantwoordelijkheid en kun je een moderator niet verwijten.

Ook je Zumo doet niet wat je wilt en ook daar leg je de oorzaak bij het toestel c.q. de software. Terwijl het ook daar goed bij jezelf zou kunnen liggen; sluit dat dus niet op voorhand uit.

Ik zie twee mogelijk oorzaken:
a. je routes waren niet goed
b. de inhoud van je toestel is niet in orde

danwel een combinatie van die twee

ad a: je kunt aan een reactie eenvoudig een bestand toevoegen; voeg een s de gpx/gdb file van de probleemroutes toe, dan kunnen we meekijken naar de kwaliteit ervan
ad b: mogelijk dat er sprake is van vervuiling van je toestel, bijvoorbeeld dubbel geladen kaarten. Misschien goed om je toestel een grote beurt te geven - zie http://youtu.be/cb5G5_V8Cl4
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor Frank » 2 okt 2014 11:58

Als ik het verhaal van ronkawa lees, denk ik eerder dat er iets mis is met de kaarten in het toestel. De juiste kaarten niet geladen voor het gebied, of dubbele kaarten actief (b.v. zowel de motorkaart als City Navigator, danwel OSM).
Misschien kan de vraagsteller aangeven welke nieuwste kaarten hij geladen heeft en welke kaarten nu actief zijn in het toestel?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1979
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor Jeroen D. » 2 okt 2014 13:44

ronkawa schreef:Tijdens onze reis, samen met mijn zoon, viel mij 550 heel vaak uit. als wij aankwamen op een plaats waar er veel gerekend moest worden kreeg ik een zwart scherm.

Zie daarvoor eens het volgende draadje:
viewtopic.php?f=59&t=40781&start=15&hilit=zumo+550+tts+claire

En wat betreft de kaarten zou het interessant zijn om te weten wat je er in hebt staan. Ik kom in de winkel regelmatig tegen dat mensen Central Europe er in hebben staan.
Deze heeft maar een deel van Frankrijk en niet heel Frankrijk, met als gevolg dat je halverwege frankrijk op de basiskaart aan het rijden bent...
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1221
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor splashy » 2 okt 2014 17:32

@ronald

Kaarten ?? Welke kaarten.
Geloof me alle (normale) kaarten kloppen.

Veel Gps fouten liggen vaak aan de gebruiker. En de oplossing is meestal simpel. De oplossing vinden vaak niet, omdat de schrijver z'n ei kwijt moet en dan vaak onduidelijk in de handelwijze en bijkomende info is.
Laatst bijgewerkt door splashy op 2 okt 2014 18:17, in totaal 1 keer bewerkt.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor FBO » 2 okt 2014 17:57

Vorig jaar naar Denemarken geweest, de lengte van de route (750km) was geen probleem.
Wel een probleem gehad waardoor de Zumo in testmode ging en bleef, waarschijnlijk een kruimel van een hard broodje tussen het scherm en de behuizing. De volgende dag en tot heden doet hij gewoon zijn werk.
Dit jaar naar Finland (via Denemarken en Zweden) routes van tussen de 500 en 600km geen enkel probleem.
Misschien te veel tussenpunten?
Ik heb er altijd voor gezorgd dat ik geen dubbele kaartdelen had.
MapSource 6.16.3
Basecamp 4.3.5
NT2008 -> NT2015.20
Win7 x64
Zumo 550, SW 4.90, Audio 2.20, GPS SW 3.00
VIRB Elite + VIRB Remote
Avatar gebruiker
FBO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 493
Geregistreerd: 17 jun 2007 15:57
Woonplaats: Aalsmeer, Netherlands

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor RonalT » 3 okt 2014 04:48

Dat het probleem bij de gebruiker ligt lijkt me wel duidelijk. We hebben nog niet eerder gehoord over dit soort problemen.
Tweede punt is de routes.
Bij routes langer dan 500 km "gaat het toestel moeilijk doen". Een route van 500 km over een autoweg is prima te doen. Ook 800 km gaat nog wel.
Een route van 500 km over binnendoor weggetjes zal moeilijker zijn voor het toestel. Maar ook voor de motorrijder, want dat is al snel 10 uur zuivere rijtijd. Dus je bent dan al snel 12 - 13 uur onderweg.

Als ik Kawa was zou ik eerst alles een sgoed nakijken.....
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3183
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor Frank » 3 okt 2014 06:44

Niet te snel naar de routes wijzen, ik denk eerder dat dit het geval zou kunnen zijn:
Jeroen D. schreef: Ik kom in de winkel regelmatig tegen dat mensen Central Europe er in hebben staan.

Dan is de route op de PC wel goed, maar bij het rijden gaat er dan iets mis. Alhoewel bij het laden van de routes er toch wel een melding had moeten komen.

Maar goed, het blijft een beetje gissen zonder reactie van ronkawa. Dus graag iets meer info wat betreft het kaartmateriaal in de 550 en als het kan, stuur de route(s) eens mee, zoals Hans al suggereerde....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1979
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 okt 2014 10:25

De suggestie van Jeroen is geen gekke; doet me denken aan de 'oude tijden' met de SP-III, toen abusievelijk rijden op de basemap schering en inslag was.

Toch vermoed ik daar niet de oorzaak, want dan krijg je een andere probleemomschrijving: alsmaar herberekenen plus 'rijd oost' of 'ga naar'.

De basemap kent bijv geen rotondes die kan ook nooit zeggen 'derde afslag' oid.

Neemt niet weg dat het geen kwaad kan de dekking te controleren. Als je met Javawa JDM de inhoud van het toestel controleert kun je ook eenvoudig de dekking van de kaarten zien.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor STXrider » 3 okt 2014 14:19

ronkawa schreef:Dit jaar heb ik de allernieuwste kaarten geladen omdat ik weer een rondrit door Frankrijk ging maken. via mapsource routes gemaakt. De 550 kan geen langere routes aan dan 500 km want erna gaat hij moeilijk doen. iedere route was niet langer dan ongeveer 400 km.

Ik ben pas geleden naar de Eifel geweest, route 432km. Dag van tevoren in het toestel geladen, en wat denk je :cry: na opstarten van de route accepteerd de Garmin het niet. Dezelfde route gereed gemaakt op de Tripy 2 om te testen, en die slikt het wel :D.
Ik heb de Garmin routes in 2'n gehakt en 0,0 problemen. Moraal van het verhaal, check al je routes voordat je vertrekt!

Tijdens onze reis, samen met mijn zoon, viel mij 550 heel vaak uit. als wij aankwamen op een plaats waar er veel gerekend moest worden kreeg ik een zwart scherm. na het twee maal tot drie maal opnieuw opstarten bleek dat de 550 er de route had uitgegooid. en vaak zaten wij op een verkeerde weg omdat je niet altijd zomaar kunt stoppen en wachten tot hij weer was opgestart.

Ik rij nu al bijna 10 jaar met de Zumo, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt. En een route eruit gooien kan best, maar als het goed is heb je die weer op je SD, gewoon weer opnieuw laden.
Hang de Zumo om de 3 mnd eens voor de zekerheid een paar dagen aan de lader. Ik doe dat ook al weet ik niet of dat de oorzaak is maar een zwart scherm heb ik 1 of 2 keren gehad.
Oorzaak van uitvallen kan ook het punt van de bevestiging zijn. Ik heb in al die jaren altijd het apparaat boven de tellers gemonteerd! Ook op de ST1100. Mijn motormaat die mijn apparaat heeft overgenomen had zijn apparaat op het balhoofd gemonteerd. En hij heeft het vaker gehad dan ik in 10 jaar. Ondanks vering en rubber blokjes ben ik van mening dat het apparaat daar de meeste klappen opvangt. Bij de Kawa is de vering wellicht nog harder dan een Pan European.

Hoe verder wij Frankrijk in kwamen des te slechter waren de kaarten, wij zijn verschillende malen een stad of dorp in gestuurd en moesten dan een eenrichtingsweg in van de kant die wij niet in mochten. reden wij om dan bleef ze maar roepen dat wij een u-bocht moesten maken. Op rotondes kregen wij heel vaak te horen dat wij de derde of vierde soms de tweede afrit moesten nemen terwijl die er helemaal niet waren. de meeste rotondes hadden minder afritten dan de 550 aangaf.


  • De kaarten lopen altijd achter, en er kunnen altijd fouten in zitten. Misschien is het digitaliseren van bepaalde stukken niet goed uitgevoerd.
  • Maar uitritten waar je niet in mag rijden telt Garmin niet, en jij misschien wel? Bijv. een uitrit van een grote weg die uitkomt op een rotonde is geen afslag........
Trouwens ik werk veel met Tyre m.b.t. het omzetten van routes en ik kan je vertellen dat t.o.v. de kaarten van Garmin er ook al verschillen zitten m.b.t. het inrijden of niet.

maar als ik de laatste kaarten download om een zo goed mogelijke rit te kunnen maken, wil ik er ook op kunnen vertrouwen dat die de weg een beetje goed hebben. Helemaal goed kan niet wat er veranderd vaak veel, maar om bestaande routes, wegen die al eeuwen eenrichtingsverkeer zijn, fout aan te geven op een up-to-date kaart lijkt mij toch heel erg.

De gedetailleerdheid van de kaarten wordt alleen maar beter, dus ik geloof jouw verhaal niet zo dat deze update minder zou zijn. Die fouten die jij constateert zijn dus niet bijgewerkt of veranderd.

de kaarten zullen voor ieder apparaat wel het zelfde zijn, pas dus heel goed op met welke weg je ingaat en bekijk ook goed waar je heen moet want deze kaarten laten heel veel te wensen over.

Hiermee sla je de spijker op zijn kop. De GPS blijft altijd een hulpmiddel, dus je moet altijd zelf blijven denken... Een GPS is een computer, en het gaat er bij mij niet in om alles naar het apparaat te schuiven, dan wel naar Garmin. Misschien heb je zelf een paar fouten gemaakt met het maken van de routes, instellingen, niet ver genoeg ingezoomd met het plaatsen van punten? Door het maken van te lange routes past Garmin ook zelf de routes aan om ze passend te maken..

NB: Een nieuw apparaat gebruikt dezelfde kaarten, dus dus :roll: zou een nieuw apparaat jouw probleem oplossen? Is trouwens wel een goed argument voor een nieuw toestel...... :wink:
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v4.6 - CN 2019.20 ~ Roadbookhouder A4 ~TomTom 6200
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor STXrider » 3 okt 2014 14:40

Zelf volg ik ook de 590 en kwam dit tegen........ ik vond het wel passend n.a.v. het bovenstaande verhaal van de topicstarter :wink:

Arjen. schreef:Als een Garmin zich uitschakelt is dat meestal omdat het toestel ergens moeite mee heeft.
In dit geval lijkt het er op dat het toestel moeite heeft met het herberekenen van de route.
In algemene zin, ook voor andere toestellen, kunnen er verschillende redenen spelen.

Dit kan komen omdat meerdere kaarten ingeschakeld zijn (denk aan volledige herstart!), omdat kaarten niet volledig aanwezig zijn, omdat er diverse opties aangevinkt zijn bij te vermijden items, omdat de te berekenen route erg lang is, doordat tijdens het herberekenen kruispunten gebaseerd zijn waardoor de herberekende route herberekend moet worden, door een combinatie van genoemde redenen of andere redenen.
Gehad: SPIII ~Zumo 550 ~ Honda Zumo 550
Nu: Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx v4.6 - CN 2019.20 ~ Roadbookhouder A4 ~TomTom 6200
Avatar gebruiker
STXrider
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 14 feb 2007 20:38
Woonplaats: Landsingerland

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor ronkawa » 5 okt 2014 11:47

een route van net 90 km laden duurde ongeveer 15 minuten en dan tijdens het rijden vier maal uitgevallen en drie maal de route eruit gegooid. Ja even opnieuw laden is dan niet zomaar een optie want dan ben je al je afslagen al voorbij.
De routes die ik had gemaakt heb ik van te voren gestets en die werkte allemaal oke, maar dat er dan ineens zomaar dit soort dingen gebeuren?
De nieuwste kaart is Nt 2015.2 en die staat er netjes in, nee die staat op de sd-kaart om zoveel mogelijk rekenruimte in het toestel over te houden.
Waarom er door verschillende weer gezegd wordt dat het aan de gebruiker ligt weet ik niet, misschien hebben die wel aandelen bij Gsrin en moeten zij dit zeggen. Maar geloof mij, ik behandel mijn navigatie heel goed, regelmatig opfrissen en zoals er ergens hier vermeld staat met een filmpje, "het geven van een grote beurt" van je navigatie, gedaan voor het vertrek en daarna alles opnieuw erop gezet.
Een andere opmerking, dat het niet altijd up-tp-date is omdat er wel eens wat veranderd, dat snap ik. Maar een rotonde waar al zolang hij er ligt, en dat waren toch de meeste die dan al vele jaren er lagen, aangeven met meerdere of mindere afritten is toch erg pijnlijk voor de kaart makers. laten zij een keer terplekke gaan kijken worden ze volgens mij voor betaalt, net zoals het in moeten rijden van eenrichtingsstraten? ook deze zijn al zolang de wegen bestaan van die kant niet inrijdbaar en toch moets ik daar in.
Nou ja ik begrijp dat je niet mag klagen omdat het dan toch aan de gebruiker ligt. Maar dit is mijn verhaal, mijn dingen die ik mee heb gemaakt en dat was een grote domper op mijn reis. Dacht dat ik mooie routes had, allemaal onder de 400 km of er net boven, en dan kom je dit tegen.
Bedankt Garmin voor de geweldige 'hulp' en ieder hier op het forum, ook bedankt ik weet dat het mijn schuld is en niet die van de 550.
ronkawa
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 25 jul 2010 15:37

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor HaWee » 5 okt 2014 12:43

ronkawa schreef:een route van net 90 km laden duurde ongeveer 15 minuten en dan tijdens het rijden vier maal uitgevallen en drie maal de route eruit gegooid. Ja even opnieuw laden is dan niet zomaar een optie want dan ben je al je afslagen al voorbij.
De routes die ik had gemaakt heb ik van te voren gestets en die werkte allemaal oke, maar dat er dan ineens zomaar dit soort dingen gebeuren?
De nieuwste kaart is Nt 2015.2 en die staat er netjes in, nee die staat op de sd-kaart om zoveel mogelijk rekenruimte in het toestel over te houden.


ik weet niet waar het aan ligt maar toch een paar opmerkingen hierover

een route van 90 km laden duurt 15 minuten ??? dan is er iets zwaar fout met de route of met de Zumo

hoe had je die routes van te voren getest?

het maakt voor REKENruimte voor het toestel niks uit waar je kaarten staan, het rekengeheugen is niet zichtbaar voor jou.
Kun je alleen opschonen met een harde reset.

Kijk eens met JDM naar het toestel, zowel qua kaartdekking en dubbele kaartdelen als via Overige te beheren items en controleer of er misschien corrupte bestanden in staan via Extra - controleer op corrupte bestanden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor Hans Vaessen » 5 okt 2014 16:17

ronkawa schreef:Waarom er door verschillende weer gezegd wordt dat het aan de gebruiker ligt weet ik niet, misschien hebben die wel aandelen bij Gsrin en moeten zij dit zeggen.


Hierboven staan verschillende oorzaak/oplossingssuggesties. In plaats van die te volgen herhaal je slechts je probleem en beledigt en-passant de mensen die je proberen te helpen.

Ik zal het nog wat duidelijker stellen:
Met uitzondering van de stem (zie reactie Jeroen) ben ik er volledig van overtuigd dat hier sprake is van een gebruikersfout. Of van een combinatie van fouten.

Het importeren van een route kan de ene keer sneller gaan dan de andere keer. Heeft te maken met kaartversie en/of viapunten naast de weg. Als de route technisch perfect is staat zelfs een route van 400 km er binnen seconden in. Moet er gerekend worden dan duurt dat ca. 1 minuut per 100 km.

De vraag is echter ook watje bedoelt met laden van een route. Hierboven gaat het over importeren. Kan ook zijn dat je doelt op activeren van een route. Maw: de laatste handeling voor je de route gaat rijden. Als dàt een kwartier duurt dan heeft dat vermoedelijk een heeeel simplere oorzaak: het toestel had nog geen gps-ontvangst. Een route wordt pas geactiveerd zodra je ontvangst hebt.
15 minuten is dan overigens nog steeds erg lang en komt alleen voor als je het toestel bijv. lang niet gebruikt hebt. Of dat je te maken hebt met moeilijke ontvangstcondities (bijv binnenshuis).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Nieuwste kaarten die niet kloppen op de 550

Berichtdoor RonalT » 5 okt 2014 18:20

ronkawa schreef:Een andere opmerking, dat het niet altijd up-tp-date is omdat er wel eens wat veranderd, dat snap ik. Maar een rotonde waar al zolang hij ....knip....oeten rijden van eenrichtingsstraten? ook deze zijn al zolang de wegen bestaan van die kant niet inrijdbaar en toch moets ik daar in.
Nou ja ik begrijp dat je niet mag klagen omdat het dan toch aan de gebruiker ligt. Maar dit is mijn verhaal, mijn dingen die ik mee heb gemaakt en dat was een grote domper op mijn reis. Dacht dat ik mooie routes had, allemaal onder de 400 km of er net boven, en dan kom je dit tegen.


Klagers zijn er al genoeg. Daar zitten we dus niet op te wachten. Maar als je ergens mee zit en je schrijf daarover willen we ons best doen om je te helpen.
Maar van die uitgebreide verhalen helpen daar niet bij. Daarop gaan 5 man reageren met allemaal verschillende verhalen en daardoor wordt de discussie veel te moeilijk voor een forum.
Probeer je te beperken tot de kern van de vraag. Het belangrijkste was volgens mij dat je routes had gemaakt korter dan 400 km en je toestel viel steeds uit.

Maar nogmaals beperk je tot de vraag en maar 1 vraag per topic om algehele verwarring te voorkomen. Klagers laten we links liggen of we bestoken ze met zoveel onzin adviezen dat ze het niet leuk meer vinden.

Om op de vraag terug te komen, wij zijn in 2010 en 2011 naar Italië geweest en toen heb ik ook diverse routes gemaakt. Een ervan was van Dinteloord naar Jesolo (vlak bij Venetië). De route was 1295 km lang en duurde 13 uur. Zonder problemen in de 550 te laden. Maar dit was wat te lang voor ons. Dus we zijn toen tot Konstanz gereden en hebben daar overnacht. Bijna 800 km en 8 rij-uren, 11,5 uur onderweg.
Dit slikt de 550 allemaal.....

Wat de 550 niet kan is een route van 800 km ver kleine wegen berekenen en die in een keer laten zien. Er zal dan gemeld worden "Route is te lang. Begeleiding naar het eind van de route wordt bijgewerkt bij het naderen van uw bestemming".

Het gaat dus niet zo zeer om de lengte van de route, maar meer om hoe ingewikkeld de route te berekenen is.
Laatst bijgewerkt door RonalT op 5 okt 2014 19:45, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3183
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Volgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten