Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

communicatieprobleem met de 550

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin

communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor lvds335 » 1 feb 2015 07:48

Hi there,

Als sinds jaar en dag ben ik in het bezit van de Zumo550, met een lifetime mapupdate.
Enige tijd terug heb ik op mijn (extrageheugen) kaartje de map NoordWest europa geinstalleerd, alles OK.
nu is onze vakantiebestemming gewijzigd en wil ik Italie, Frankrijk enzo erop hebben maar je raad het al; is op een of andere manier niet mogelijk.!
Ik krijg foutmeldingen zoals:
- geen ontgrendelde kaarten gevonden
- communicatieprobleem met Garmin apparaat

Ik heb de 550 een harde reset gegeven; lijkt goed gegaan te zijn.
In Basecamp heb ik geen details , heeft iemand dit eerder gehad??
ik heb een word-bestand gemaakt met wat knipsels;link hieronder

https://dl.dropboxusercontent.com/u/744 ... bleem.docx

Weet iemand raad
lvds335
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 3 jun 2012 09:58

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor Erik » 1 feb 2015 09:42

lvds335 schreef:Weet iemand raad

Laat de klik JaVaWa Device Manager er eens op los. Die levert uitstekende informatie.
Van het resultaat kan je hier desgewenst een link plaatsen.
Groeten
Erik ex-BMW K75RT en K1100LT met SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2427
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor sf-ftd » 1 feb 2015 10:02

Met het programma Javawa Device Manager (te downloaden op http://www.javawa.nl/jdm.html ) kun je zien welke kaarten je waar hebt geïnstalleerd en dit programma lost ook eventuele fouten op.
Sluit dus je Zumo aan en start dan JDM. Klik vervolgens op Beheer kaarten. Je krijgt dan als het goed is het bestand gmapprom.img te zien en rechts staat welke kaartdelen er in zitten.

Vervolgens kun je ook op je SD-kaart kijken welke kaart hier op staat.
Dubbele kaartdelen leveren fouten op maar mogelijk dat je daar reeds bij het opstarten van JDM een melding van hebt gekregen. Misschien lost JDM jouw problemen al op.

Als het goed is heb je de hele kaart van West-Europa op je pc geïnstalleerd.

Dan kun je gemakkelijk met het programma Garmin MapSource deze ontbrekende kaart-delen naar je SD-kaart zetten.

Je kunt er ook voor kiezen om een extra Sd-kaart te kopen en daar op een andere kaart-serie te zetten.
Dan is het even wisselen van kaart, afhankelijk van de landen die je wilt bezoeken en klaar is kees.

Aan jouw laatste plaatje te zien heb je nu alleen de basis-kaart maart op je Zumo staan
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor HaWee » 1 feb 2015 11:57

zeer goed advies om JDM te gebruiken

Je hebt gekeken met GMTK en dat is om kaarten op de computer te beheren, niet in de gps

Met JDM via Extra - Rapportage een online rapport maken en de link hier plakken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21420
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor lvds335 » 1 feb 2015 13:39

ik heb maar in weer knipsels (met text) in het bijbehorend word-docu geplaatst
hopelijk kunnen jullie hier iets mee; de keuze is volgens mij beperkt tot verwijderen vd kaart?!?

zie doc:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/744 ... bleem.docx
lvds335
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 3 jun 2012 09:58

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor HaWee » 1 feb 2015 13:52

ten eerste is er een fout bij dropbox dus ik zie hem niet maar nogmaals:

maak een ONLINE RAPPORT met JDM dat geeft honderd keer meer info dan een paar screenshots
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21420
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor RonalT » 1 feb 2015 14:15

lvds335 schreef:ik heb maar in weer knipsels (met text


Allemaal heel leuk, al die knipsels. Maar daar kunnen we niet veel mee en het is voor jou een hoop werk. Kijk even een paar berichten terug. Daar wordt uitgelegd hoe je met een paar klikken een rapportage ON-LINE kunt zetten.
Deze rapportage is een soort anonieme weergave van je toestel. Na enkele weken wordt deze door javawa weer opgeruimd.

HaWee schreef:Met JDM via Extra - Rapportage een online rapport maken en de link hier plakken.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3179
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor lvds335 » 1 feb 2015 14:19

http://jdm.javawa.nl/DL20
is dit duidelijker?
lvds335
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 3 jun 2012 09:58

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor HaWee » 1 feb 2015 14:29

veel duidelijker

In JDM klik op Beheer kaarten en klik op de gmapsupp.img die op de sd kaart staat. (bij de andere staat dat hij fout is) klik nu p[ de knop [Kaartdekking] en je kunt zien wat er in staat, zo te zien alles wat je wilt.

de gmapsupp.img intern in de gps mag je inderdaad verwijderen (met JDM) , dat hij in de verkeerde map staat is nog niet zo erg maar hij is niet unlocked voor deze gps en er staan allerlei kaartdelen op die ook op de sd staan.

Ik vraag me wel af wat je hebt gedaan met je gmapprom.omg , daar staan geen kaarten in
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21420
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor JaVaWa » 1 feb 2015 14:36

Het bestand gmapprom.img op het toestel is op een of andere manier corrupt geraakt; die werkt niet. Verwijder, en gebruik Express om de kaart opnieuw erop te zetten.
Het bestand gmapsupp.img heb je vermoedelijk zelf via de verkenner erop gezet? Niet alleen staat die op de verkeerde plaats, ook is hij niet ontgrendeld. Kun je beter verwijderen.
De kaart op de SD is prima, maar wel een oude (2013).

Wat ik niet kan plaatsen is dat het bestand Garmin\GPX\current.gpx een datum heeft van 01-04-2007, terwijl de zumo dat bestand elke keer dat je het toestel aan de computer aankoppelt opnieuw zou moeten aanmaken (tenzij je consequent al bijna 8 jaar lang telkens op "Annuleren" drukt op het zumo-scherm na aansluiten...) Verwijder dit bestand eens.

De map FOUND.000 kun je trouwens ook verwijderen.

HaWee schreef:en er staan allerlei kaartdelen op die ook op de sd staan.

Het zijn wel verschillende kaartversies...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14450
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor RonalT » 1 feb 2015 14:55

lvds335 schreef:Enige tijd terug heb ik op mijn (extrageheugen) kaartje de map NoordWest europa geinstalleerd, alles OK.
nu is onze vakantiebestemming gewijzigd en wil ik Italie, Frankrijk enzo erop hebben maar je raad het al; is op een of andere manier niet mogelijk.!


Als ik je kaarttiles op je SD card door kijk zie ik iets meer dan NW Europa. Ik zie namelijk ook landen als BOSNA HERCEGOVINA, CESKA REPUBLIKA, FRANCE, ITALIA, POLSKA, SLOVENSKA REPUBLIKA, ESPANA. Hoeveel procent van Frankrijk en Italië er op staan weet ik niet maar onderstaande kaartdelen zijn in ieder geval aanwezig.

17866460: VANNES, FRANCE
17866461: PERPIGNAN, FRANCE
17866462: MULHOUSE, FRANCE
17866466: DUNKERQUE, FRANCE
17866467: METZ, FRANCE
17866469: OYONNAX, FRANCE
17866470: AMIENS, FRANCE
17866472: BOURGES, FRANCE
17866476: ROUEN, FRANCE
17866483: ORLEANS, FRANCE
17866485: RODEZ, FRANCE
17866492: MONTPELLIER, FRANCE
17866498: TROYES, FRANCE
17866497: DIJON, FRANCE
17866499: POITIERS, FRANCE
17866502: LIMOGES, FRANCE
17866500: LE CREUSOT, FRANCE
17866501: PAU, FRANCE
17866505: MONTLUCON, FRANCE
17866506: CLERMONT-FERRAND, FRANCE
17866511: TOULOUSE, FRANCE
17866513: MONTAUBAN, FRANCE
17866512: VALENCE, FRANCE
17866515: LILLE, FRANCE
17866526: BETHUNE, FRANCE
17866528: GRENOBLE, FRANCE
17866516: ANNECY, FRANCE
17866523: LORIENT, FRANCE
17866524: BREST, FRANCE
17866527: LAVAL, FRANCE
17866531: ANGERS, FRANCE
17866532: STRASBOURG, FRANCE
17866537: BLAIN, FRANCE
17866541: VERTOU, FRANCE
17866542: NANTES, FRANCE
17866553: LA ROCHELLE, FRANCE
17866554: BORDEAUX, FRANCE
17866560: MONT-DE-MARSAN, FRANCE
17866555: NIMES, FRANCE
17866557: FOUGERES, FRANCE
17866558: BRUZ, FRANCE
17866556: RENNES, FRANCE
17866561: COLMAR, FRANCE
17866578: NANCY, FRANCE
17866577: SAINT-ETIENNE, FRANCE
17866580: LYON, FRANCE
17866610: LE HAVRE, FRANCE
17866732: CAEN, FRANCE
17867177: TOURS, FRANCE
17866879: LE MANS, FRANCE
17867181: SAINTES, FRANCE
17867206: NIORT, FRANCE
17867193: AGEN, FRANCE
17867116: TARBES, FRANCE
17867141: PARIS SOUTHEAST, FRANCE
17867148: PARIS SOUTHWEST, FRANCE
17867194: AJACCIO, FRANCE
17871431: COTE D'AZUR OCCIDENTALE, FRANCE
17867209: COTE D'AZUR ORIENTALE, FRANCE
17867166: MONTE-CARLO, MONACO
17867172: PARIS NORTHEAST CENTRAL, FRANCE
17867202: PARIS NORTHEAST, FRANCE
17867205: PARIS NORTHWEST, FRANCE
17866456: PARIS NORTHWEST CENTRAL, FRANCE

17869470: CAMPIONE D'ITALIA
17869269: BERGAMO, ITALIA
17869754: SASSARI, ITALIA
17868762: MESSINA, ITALIA
17872313: LECCE, ITALIA
17872299: GENOVA, ITALIA
17872298: NOVARA, ITALIA
17869717: TRENTO, ITALIA
17869962: VENEZIA, ITALIA
17869631: FIRENZE, ITALIA
17872310: TRIESTE, ITALIA
17869759: MONZA, ITALIA
17869337: MILANO, ITALIA
17869541: PAVIA, ITALIA
17871207: FOGGIA, ITALIA
17869559: PALERMO, ITALIA
17872315: TARANTO, ITALIA
17871456: CATANZARO, ITALIA
17869952: NAPOLI, ITALIA
17871434: SALERNO, ITALIA
17869313: CUNEO, ITALIA
17869391: AOSTA, ITALIA
17869435: BELLUNO, ITALIA
17870017: PADOVA, ITALIA
17870096: BRESCIA, ITALIA
17872296: VERONA, ITALIA
17872300: LA SPEZIA, ITALIA
17871385: PARMA, ITALIA
17868841: FERRARA, ITALIA
17868891: GROSSETO, ITALIA
17871440: TERNI, ITALIA
17871432: PERUGIA, ITALIA
17872297: BOLOGNA, ITALIA
17869074: SAN MARINO, SAN MARINO
17869082: SANREMO, ITALIA
17872295: LIVORNO, ITALIA
17872312: ANCONA, ITALIA
17872311: PESCARA, ITALIA
17869219: TORINO WEST, ITALIA
17869485: TORINO EAST, ITALIA
17870151: ROMA, ITALIA
17869321: TIVOLI, ITALIA
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3179
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor lvds335 » 1 feb 2015 15:26

HaWee schreef:
Ik vraag me wel af wat je hebt gedaan met je gmapprom.omg ,


nou, ik ook; het zal best met te haastig wegklikken van meldingen zijn....
blij dat dr nog mensen met verstand zijn.. :P
lvds335
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 3 jun 2012 09:58

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor lvds335 » 6 feb 2015 13:08

BaseCamp werkt nu weer, maar er is toch nog steeds een communicatie fout waar ik eigenlijk geen raad mee weet.
de scan gedaan met JDM:
http://jdm.javawa.nl/DL20

is er achter te komen of dit niet een hardware-fout is?
is het wijs om de zumo geheel te formatteren of werkt het niet op die manier?

ps voorheen kon ik met mapudate selecteren welke landen ik op de SDkaart wou hebben; dit menu kan ik nergens meer vinden; dáár staan geen kaarten op; wat eigenlijk wél de bedoeling was..
lvds335
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 3 jun 2012 09:58

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor JaVaWa » 6 feb 2015 13:29

Niet formatteren! Tenzij je van de regen in de drup wilt belanden...

Heb je dit al gedaan? (nee, zie ik in het rapport...)
JaVaWa schreef:Garmin\GPX\current.gpx ...
... Verwijder dit bestand eens.

De map FOUND.000 kun je trouwens ook verwijderen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14450
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: communicatieprobleem met de 550

Berichtdoor lvds335 » 6 feb 2015 15:20

aiaiai.. t lijkt erop dat e.e.a. gaat werken nou!!
- krijg geen communicatie foutmeldingen meer
- ben nu bezig met mapinstall :D

Geweldig!

kan ik evt de kaarten op de 550 verwijderen(JDM) om weer van de SDkaart te laten lezen?
lvds335
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 3 jun 2012 09:58

Volgende

Keer terug naar Zumo 550 en 500

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


cron