Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hoe verwijder ik geocache van mijn Oregon 450?

Hoe verwijder ik geocache van mijn Oregon 450?

Berichtdoor jole » 16 nov 2010 09:18

Hallo

Ben een relatief nieuwe gebruiker en heb eens een geocache geprobeerd èn gevonden. Maar nu krijg ik die cache met geen mogelijkheid van mijn toestel.
Iemand een tip hoe dat kan?
jole
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 16 nov 2010 08:59

Berichtdoor Johanz » 16 nov 2010 11:11

Ik weet niet hoe je die geocache eropgezet heb, maar waarschijnlijk staat hij als los bestand in de map Garmin/GPX als (geocachenr).GPX. Dit bestand moet je verwijderen.
Johanz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 29 jul 2010 16:59
Woonplaats: Gouda

Berichtdoor jole » 16 nov 2010 14:00

Kan nu niet meteen checken, maar waar zou dat bestand te vinden kunnen zijn in de Oregon?
jole
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 16 nov 2010 08:59

Berichtdoor HaWee » 16 nov 2010 14:42

zoals Johanz schreef:

in [oregon]:\garmin\gpx\
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21420
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor MPX-NL » 16 nov 2010 14:53

Het blijft natuurlijk wel een blamage dat dit niet op het toestel zelf kan.
Ik kan niet bedenken wat hiervan de reden zou kunnen zijn.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor splashy » 16 nov 2010 15:07

Van een non cacher
Je zoekt de cache
je vindt de cache
je update de cache als gevonden, met de evt nodige info, naar de server.
Je delete de PQ of caches.
Dat maakt het meestal onnodig om het op de gps zelf te doen.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Berichtdoor rockhopper » 16 nov 2010 15:08

Een voor de hand liggende reden zou kunnen zijn dat als je je toestel uitleend aan anderen je niet wilt dat ze per ongeluk al je geocaches verwijderen.
Of dat Garmin ervanuitgaat dat je ze erop wilt houden (oregon 450) zodat je ze fijn draadloos kan uitwisselen met al je vriendjes. 8)
Of misschien denkt Garmin, zo'n geocache bestand is toch maar relatief weinig data, de moeite niet om te deleten.

Dat gezegd hebbende, ik heb ook liever zelf de keuze om ze wel of niet te kunnen verwijderen op het toestel zelf.
Avatar gebruiker
rockhopper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 24 okt 2010 07:33

Berichtdoor jole » 16 nov 2010 15:42

Nu begint de lamp te branden. Op het gps-toestel zelf lukt het dus niet, maar wel op de pc. Zal eens een poging ondernemen. Met de gps aangelijnd, veronderstel ik.
Ondertussen een welgemeende dank aan alle reageerders.
Op deze manier is het fijn op een forum te zijn.
jole
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 16 nov 2010 08:59

Berichtdoor MPX-NL » 16 nov 2010 15:54

rockhopper schreef:Dat gezegd hebbende, ik heb ook liever zelf de keuze om ze wel of niet te kunnen verwijderen op het toestel zelf.


Precies, je moet zelf die keuze kunnen hebben vind ik, kleine moeite om dit in de firmware te veranderen maar ze doen het niet :cry:
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor frans d » 18 nov 2010 23:55

Ik verwacht dat dat juist een zeer grote ingreep zal zijn. De Oregon zet volgens mij elke keer dat je het apparaat opstart alle nieuwe GPX-bestanden om in een format dat het apparaat kan lezen. Alle informatie die al eerder is gelezen wordt niet meer opnieuw omgezet. Dat merkte ik laatst een keer op toen ik het apparaat tijdens het opstarten een keer uit zette: alle geocache-informatie was ik kwijt, terwijl de GPX-bestanden er nog wel waren. Pas nadat ik de datum van de bestanden had aangepast las hij ze weer in. Dat betekent dus dat de relatie tussen de geocache zoals die in de Oregon wordt getoond en het onderliggende GPX-bestand op zijn minst ingewikkeld is. Bedenk daarbij dat een geocache in meerdere GPX-bestanden kan staan (als je het twee keer naar je apparaat hebt gezonden, bv. in PQ's) en bovendien kunnen in één GPX-bestand meerdere geocaches staan. Kortom: het op het apparaat weggooien van een geocache vraagt redelijk ingewikkelde functionaliteit.
frans d
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 14 dec 2007 17:44
Woonplaats: Wageningen

Berichtdoor rockhopper » 19 nov 2010 05:01

Dat kan op zich wel waar zijn frans d, maar daar hebben wij als eindgebruiker natuurlijk niets mee te maken. Vergelijk het met tv kijken. Het is ontzettend moeilijk een mooie tv te maken en programma's op te nemen en vervolgens die bij ons in de woonkamer te krijgen. Maar uiteindelijk boeit ons dat als kijker niet. We willen gewoon met 1 druk op de knop kunnen zappen, opnemen en deze opnames weer wissen.

Wij als eindgebruiker doen ook per keer 1 geocache tegelijk, die we al dan niet individueel wel of niet willen verwijderen, ongeacht hoe moeilijk het is voor het apparaat om dit in te lezen. Dat garmin bij hun programmeren het zichzelf lastig hebben gemaakt om dit soort 'gebruikersvriendelijke' dingen in te bouwen is natuurlijk niet onze fout. Maar uiteindelijk is het niet kunnen uitvoeren van zoiets "eenvoudigs" waar wel vraag naar is, ons probleem.

Ik kan wel begrip hebben dat het lastig is, maar dat roept eigenlijk ook meteen op een bredere markt waarbij er meer competitie is tussen merken. Als er meer merken met nagenoeg dezelfde mogelijkheden op de markt verschijnen, dan komt gebruiksvriendelijkheid! en de wensen van de eindgebruiker hoger op de prioriteitenlijst te staan. En is er meer motivatie van de merken om aanpassingen uit te voeren.
Avatar gebruiker
rockhopper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 24 okt 2010 07:33

Berichtdoor HaWee » 19 nov 2010 05:58

maar bedenk wel het is een gps, dat is de primaire functie en die moet goed en simpel werken. Geocachen is slecht een van de extra mogelijkheden maar niet de primaire. Voor heel veel mensen is het helemaal niet interessant om een cache op het apparaat weg te gooien (ofwel omdat ze het op de pc doen ofwel omdat ze niet cachen) en die zijn veel meer geinteresseerd dat andere functies beter/simpeler etc werken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21420
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor jole » 19 nov 2010 09:50

ziezo, het is gelukt.
zo zijn we weer wat gps-wijzer geworden.
garmin zou er toch mogen voor zorgen dat dit ook op het toestel zelf kan, of dat minstens in een handleiding klaar en duidelijk uitleggen. kwestie van gebruiksvriendelijkheid. maar wie weet lezen ze mee.
met dank voor de juiste tips.
jole
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 16 nov 2010 08:59

Berichtdoor MPX-NL » 19 nov 2010 12:04

HaWee schreef:maar bedenk wel het is een gps, dat is de primaire functie en die moet goed en simpel werken. Geocachen is slecht een van de extra mogelijkheden maar niet de primaire. Voor heel veel mensen is het helemaal niet interessant om een cache op het apparaat weg te gooien (ofwel omdat ze het op de pc doen ofwel omdat ze niet cachen) en die zijn veel meer geinteresseerd dat andere functies beter/simpeler etc werken.


Dat GPS de primaire functie is, is duidelijk natuurlijk maar er zijn zoveel mensen die een GPS toestel primair gebruiken voor het geocachen.
Ik denk dat je dat aandeel als het gaat over outdoortoestellen niet mag onderschatten.
Mede omdat deze functie op de eerdere generatie wel aanwezig was, ervaren veel geocachers dit als een gemis.
Volgens mij hoort de klant nog altijd koning te zijn...........
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor HaWee » 19 nov 2010 12:18

MPX-NL schreef:Mede omdat deze functie op de eerdere generatie wel aanwezig was, ervaren veel geocachers dit als een gemis.
Volgens mij hoort de klant nog altijd koning te zijn...........


absoluut mee eens, ik probeerde de zaak te relativeren maar als veel gebruikers dit belangrijk vinden (en het sw technisch redelijk mogelijk is) dan zou Garmin dit zeker moeten inbouwen (nadat ze voldoende signalen hebben gekregen dat het gewenst is anders weten ze het niet)

Ik heb zelf geen ervaring met Geocaching, hoe vaak hang je de gps aan de pc om nieuwe caches te laden? Als dat regelmatig is dan kun je simpel de oude wissen. Als dat zelden is en je loopt wel veel caches dan is wissen op de gps relatief belangrijker.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21420
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar Geocaching

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast