Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Magellan eXplorist GC

Berichtdoor MPX-NL » 21 dec 2010 19:38

Dat is de vraag natuurlijk, maar ik vrees de meeste in de USA en waarschijnlijk weinig in je eigen buurt.
En om nu eerst 2 uur in de auto te moeten zitten is ook zo wat toch.
Maar goed, we zullen zien, ben benieuwd.

Die mening deel ik ook, nuttiger is het altijd maar het kan vaak ook heel goed zonder.
De functies die op een 710 zitten zijn ook misschien wel nuttig, hangt alleen wel een ander (best duur) prijskaartje aan.
Wil je een goede kaart en niet teveel geld uitgeven, koop een Dakota zoals Hans al eerder zei.
Kun later ook nog CNE opzetten en je komt overal.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor LaRoseNoir » 21 dec 2010 20:09

++ Lex ++ schreef:Overigens blijf ik van mening dat, ook bij een multicache, een kaart nuttig is

dat is dus de hele tijd ook mijn punt :lol:
zijn we het toch eens...

routering is niet nodig, maar als het er dan toch op zit best handig. Zeker voor kinderen weet ik uit ervaring.
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Berichtdoor LaRoseNoir » 21 dec 2010 20:11

++ Lex ++ schreef:Toch denk ik dat die 1000 voorgeïnstalleerde caches waarschijnlijk een handige zet is. Niet om je daartoe te beperken, maar om een koper over de streep te helpen.

vind ik dus misleidend ... waarschijnlijk heb je er in NL weinig tot niks aan
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Berichtdoor MPX-NL » 21 dec 2010 20:44

Ik zou er niet wakker van liggen.
Om ze te loggen moet je toch op de website zijn.
Als je dan toch een profiel aangemaakt hebt kun je net zo goed gelijk een stel caches naar keuze uploaden.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor MPX-NL » 22 dec 2010 00:16

Pre-loaded Worldwide Map - Referencing a complete road network in North America and Western Europe and major roads throughout the rest of the populated world to help in orientation. See parks, rivers, lakes, major city points, and other types of land use along side your target geocaches
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor ++ Lex ++ » 22 dec 2010 00:40

Als complete werkelijk zou betekenen dat alle wegen in N-A en Eu erop staan is dat wel heel mooi. Ik vrees echter dat het niet waar is, want dan zouden ze voorop lopen in kaartdekking.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor MPX-NL » 22 dec 2010 00:51

Tja zo staat het op hun site, don't shoot the messenger :D
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor ++ Lex ++ » 22 dec 2010 01:21

Bij nader inzien: Er staat "a complete network", niet "the complete network". Alleen het laatste zou betekenen dat alle wegen erop staan. Het eerste kun je uitleggen als een netwerk waarvan de lussen gesloten zijn. Dus als de afgebeelde wegen maar niet doodlopen klopt het, hoe weinig wegen er ook afgebeeld zijn.
Iedereen denkt natuurlijk aan het tweede, want het eerste is weinig zinvol.
Net zoiets als Garmin met zijn "tot vier updates per jaar".
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor MPX-NL » 22 dec 2010 01:38

Misschien dat Hans er eens naar kan kijken wat voor wegen enz er nu precies aanwezig zijn.
Maar wat heb je aan een wegenkaart als ie niet routeerbaar is......
Het geeft natuurlijk wel een leuk plaatje, zeker als je niet te ver inzoomt.
Of zo'n kaart echt van enige betekenis is voor het geocachen vraag ik mezelf nog steeds af.
Geocachen met CNE is nu ook niet echt ideaal, als de kaart al vergelijkbaar hiermee zou zijn.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Berichtdoor ++ Lex ++ » 22 dec 2010 02:57

Ik heb wel eens een aantal geocaches in een oude stad met kronkelstraatjes gedaan (Zutphen), lopend. Daarbij gebruikte ik CN bij het lopen naar de volgende cache. Dan krijg je na het aanklikken van de locatie vanzelf de kortste route via de straten, en dat was wel zinvol, temeer daar ik ter plaatse volkomen onbekend was.

Maar gebruikelijker is buiten de stad cachen. En dan heb je veel meer aan een topokaart, zelfs als die niet routerend is, zoals het oude topoNL.

Nu lijkt het echter dat deze GC noch de stadsstraten heeft, noch de paden. Dan komt het erop neer dat je de kaart alleen kunt gebruiken om in te schatten in welke omgeving de cache zich bevindt, zodat je je daar naartoe kunt begeven. Voor het eigenlijke cachen moet je het dan zonder zinvolle kaart doen, en voor het naderen kun je beter andere navigatie gebruiken.
Niettemin zou het heel goed kunnen werken, en zelfs superieur als het paperless gedeelte inderdaad beter werkt dan andere toestellen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Ber2 » 23 dec 2010 10:39

Een kaart is voor Geocaching normaal gesproken echt bijzaak. Ook voor een multicache. In vrijwel alle gevallen zijn de waypoints geplaatst op afslagen, kruisingen e.d. Mocht je onverhoopt een konijnepaadje worden ingestuurd dan hoeft dat zeker nog niet op een topografiekaart te staan. Maw coordinaten zijn simpel weg genoeg!! Laat je eens verassen door de legger van de cache. Mijn zoontje doet ook dezelfde multi's op z'n Geko als ik op m'n 550t :cry:

Overigens denk ik dat de Magalan 1000 caches laad vanaf de locatie waarop het toestel wordt geregistreerd. En kun je er daarna 10.000 opzetten naar keus.
Avatar gebruiker
Ber2
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 294
Geregistreerd: 27 sep 2009 19:25

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 dec 2010 20:00

LaRoseNoir schreef:
laat je niet misleiden door Megallan verkooppraatjes !!


Je begint nu toch een béétje te klinken als 'als je het niet met me eens bent heb je niet goed geluisterd'. ;)

Ik denk dat er veel cachers zijn die het met je eens zijn, maar dat er wel degelijk ook een hoop mensen zijn die het zowel zonder topokaart kunnen stellen (jarenlang konden we niet anders en er zijn zelfs cachers die cachen met kaart geen cachen vinden).

En, geloof het of niet, er zijn ook een heleboel mensen die een apparaat meteen willen kunnen gebruiken. Aanzetten en gaan. En pas als dan blijkt dat het inderdaad erg leuk is pas nader erin gaan verdiepen...
Maar misschien dat we de vraagsteller nu èrg in verwarring brengen. Ik zou 'm graag uitnodigen de opties nog een naast elkaar te vergelijken, en dan met name te kijken naar de topo-kaart icm dakota. Alleen: het zou me niet verbazen als we vervolgens tòch op de GC uitkomen... ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor HtV » 23 dec 2010 20:14

Hans, kun je niet eens een paar screenshots van de kaart laten zien die in de GC zit?
Hans, Nuvi 760, Oregon 400T, Nuvi 2599 LMT-D
HtV
 
Berichten: 988
Geregistreerd: 8 mei 2008 00:02
Woonplaats: Velp

Berichtdoor LaRoseNoir » 23 dec 2010 23:00

Hans Vaessen schreef:
LaRoseNoir schreef:
laat je niet misleiden door Megallan verkooppraatjes !!


Je begint nu toch een béétje te klinken als 'als je het niet met me eens bent heb je niet goed geluisterd'.
;)

Dag Hans. Ik denk dat je me inderdaad niet goed begrijpt. Ik probeer me in te leven in deze ene gebruiker. Wat zoekt hij en wat past daarbij. Ik wil hem behalve de voordelen ook duidelijk de nadelen van deze gps meegeven. Verder trek ik het voordeel van 1000 voorgeinstalleerde caches sterk in twijfel. Welke zijn dat ? Dat is waar bovenstaande quote op sloeg. Dat er vele vormen zijn om te cachen snap ik hoor dat spreek ik ook niet tegen. Het gaat in deze alleen om wat deze man wenst.

Kun je laten zien welke caches er vooraf in zitten? Besef ook dat deze niet up to date zijn. Oude logs als die er al bij zitten. Misschien is de cache zelfs wel inmiddels offline gezet . Dus vandaar mijn waarschuwing. Doe er mee wat je wilt :)
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Berichtdoor Ber2 » 24 dec 2010 10:29

Ber2 schreef:Overigens denk ik dat de Magalan 1000 caches laad vanaf de locatie waarop het toestel wordt geregistreerd. En kun je er daarna 10.000 opzetten naar keus.

Even een correctie op me eigen :-), nog wat zoeken op het internet leert dat de 1000 meest gevonden caches, wereldwijd, er op voorgeinstalleerd zijn.
Avatar gebruiker
Ber2
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 294
Geregistreerd: 27 sep 2009 19:25

VorigeVolgende

Keer terug naar Geocaching

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast