Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Berekeningsfoutmelding op Dakota bij GA

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Berekeningsfoutmelding op Dakota bij GA

Berichtdoor veldfiets » 31 okt 2013 15:49

Probleem gerezen: ik maak via Google Maps een route, converteer hem naar een .gpx (met Convert GPS files to GPX) in Kladblok, importeer, maak er een Route van: kies voor Fiets en verkrijg een routebeschrijving voor de fiets. Maar, het aantal trackpunten is ongeveer 200, de Dakota accepteert niet meer dan 50 Waypoints (de punten tellen als Waypoints), deze voorwaarde pas ik toe. Met goede moed verder, krijg na verloop van oefening plotseling (geen idee waarom dit plots) de mededeling dat mijn D. kaarten niet compatibel zouden kunnen zijn voor de verwerking van de Route: herberekening met .. keuze OSM general routable of Lite (beide heb ik op de Dakota: maar Niet Ingeschakeld, wel de OFM W3, in Basecamp heb ik de route gemaakt op OFM Europa: hij geeft alternatieven, de OFM wil niet? De herberekening vindt plaats: maar op de Dakota gaat de berekening wel fout: deze wordt afgebroken na ongeveer 50%. Uiteraard omdat ik nog de OFM W3 Ingeschakeld heb.
Ra, ra, waarom wil e.e.a. niet? Ik dien natuurlijk wel de goede kaart ervoor te hebben, maar dan nog snap ik niet waarom in Basecamp de track wel routeerbaar is, maar waarom pikt de Dakota dit niet?
Dank voor de .. tip.
veldfiets
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 13 mei 2013 10:15

Re: Berekeningsfoutmelding op Dakota bij GA

Berichtdoor JaVaWa » 31 okt 2013 16:39

Je moet de route ook niet in Google Maps maken, maar meteen in BaseCamp. Converteren en zo kan allemaal wel, maar over het algemeen werkt dat niet zo goed. Wat je wel kunt doen is de track in BaseCamp laden, en met de hand de route invoeren (met als voorbeeld de track). Begin dan met het eerste en het laatste punt, en geef de route vorm door er viapunten aan toe te voegen. Op die manier heb je doorgaans ook veel minder viapunten nodig.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Berekeningsfoutmelding op Dakota bij GA

Berichtdoor veldfiets » 31 okt 2013 23:53

Je hebt gelijk, ik zou niet "vreemd" mogen gaan....met alle nadelen van dien.
Echter, ik heb e.a.a. aardig opgelost: de berekeningsfouten komen omdat de kaart op de Dakota niet "geconfigureerd" was: je ziet een laadbalkje opschuiven (de Dakota/USB verbonden)op de kaart Europa W3 OFM: ik heb dit nog nooit eerder gezien, ik werd gewaarschuwd Basecamp af te sluiten (dit moet als je je Dakota wilt inkijken op resultaattest).. Wat schetst mijn verbazing, ik wil niet voorbarig zijn, maar de berekening wordt nu wel uitgevoerd als ik op GA druk een eerste witte pijl verschijnt...
Ik zal het morgen uittesten: als het goed is komt er nu overal ... begeleiding. Dan heb ik na een 2 weken durende .. merrie een Google Maps-route als een Garmin Route in beeld. Dat hij bij de OSM wel wilde "routeren"(zeg ik ook maar zo), komt omdat die natuurlijk goed compatibel is, ik kreeg nu ook geen protest bij het overbrengen van de nieuwe Route in de Dakota dat de kaart niet deugde: omdat ik de W3 kaart in beeld had?? En, ik heb nu al mijn 3 kaarten van de Dakota in Basecamp in beeld en kan er mee in en uitzoomen, aanvankelijk dacht ik dat dit niet kon, wel dus. Ik weet nog niet hoe de .gpx tracks van Benjaminse enz. zich zullen gedragen m.b.t. tot routeerbaarheid: ze mogen niet te lang zijn want uit 50 kruimels moet de wegkeuze gemaakt kunnen worden..
Wordt vervolgd.
veldfiets
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 13 mei 2013 10:15

Re: Berekeningsfoutmelding op Dakota bij GA

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 nov 2013 11:29

Ik heb de indruk dat je allerlei dingen door elkaar hebt. Je hebt het bijvoorbeeld enerzijds over een track, anderzijds over maximaal 50 routepunten. En dan heb je het over verschillende zaken.

Advies:
Werk meer stap voor stap en zorg dat je per stap eea onder de knie hebt en begrijpt.
Suggestie:
- werk met één kaart
- maak daarin een route en zet die over naar het toestel
- converteer die route in basecamp naar een track en zet die over naar het toestel
- bekijk het verschil; zowel in basecamp als in het toestel.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten