Starten en stoppen van opnemen van tracks

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.
Plaats reactie
eboer
Berichten: 49
Lid geworden op: 9 jul 2014 10:34

Starten en stoppen van opnemen van tracks

Bericht door eboer »

Ik heb vraagje over het starten en stoppen van het opnemen van tracks. Is dit ueberhaupt mogelijk op een Oregon toestel?

Wat ik nu doe als ik ga fietsen en een "route" wil opnemen als track is eerst de huidige track wissen. Vervolgens neemt het toestel de weg op die ik volg als track. Wanneer ik klaar ben met fietsen save ik de track onder mijn naam en wis ik hem weer.

Dit komt op mij over als een beetje omslachtig, maar misschien ken ik de logica van het toestel niet goed. Kan ik niet gewoon ergens zeggen “start track opnemen” als ik begin en “stop track opnemen” als ik klaar ben en hem dan saven?

sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1684
Lid geworden op: 4 jun 2008 22:55
Locatie: Raalte

Re: Starten en stoppen van opnemen van tracks

Bericht door sf-ftd »

Ja, je kunt bij Stel in en dan kiezen voor Tracks en Tracklog kiezen voor Opnemen en tonen op de kaart, Tracklog opnemen en niet tonen op de kaart en Tracklog niet opnemen.
Als je voor Tracklog opnemen kiest dan wordt elke beweging die je met je gps maakt (mits hij aanstaat) opgenomen.
Elke keer als je een nieuwe activiteit begint dan begint de gps met een nieuwe tracklog.
Wanneer je je gps aansluit op je pc en daar staat BaseCamp op dan worden alle tracks die op je gps staan weergegeven (moet je wel kiezen voor de map waar deze in staan).
Wanneer je van een fietstocht meerdere tracks hebt, bijvoorbeeld omdat je de gps ondertussen een keer hebt uitgezet of iets hebt aangepast, dan kun je deze tracks samenvoegen tot 1 track van de hele fietstocht.

Wil je de track bewaren dan moet je hem naar een lijst van BC slepen want zodra je je gps van je pc loskoppelt zie je de tracks ook niet meer. Het is dus niet nodig om steeds de track op te slaan.
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota”