Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Mountainbike instellingen

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Mountainbike instellingen

Berichtdoor leon1973 » 31 maart 2018 15:39

Hallo,

Ik gebruik mijn Oregon 450 welke ik in het Verleden veel gebruikte voor wandelen en fietsen op fietspaden, tegenwoordig voor mountainbiken.

Het lukt mij echter niet om de instellingen naar wens in te stellen. Ik heb een aantal GPX mountainbike routes gedownload en deze staan op de kaart. (Track) Probleem 1: is dat mijn route (welke ik als een Track laad) af en toe gewoon wegvalt en ik deze opnieuw moet opstarten.

Maar eigenlijk wil ik gewoon weten hoe je de GPS instel om te mountainbiken. Welke kaart is geschikt, maar ook welke instelling gebruik ik bij routering enz. Merk nu dat mijn positie vaak naast de track zit!

Groet,
Léon
leon1973
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 23 jul 2011 13:28

Re: Mountainbike instellingen

Berichtdoor HaWee » 31 maart 2018 16:07

een track is kaartonafhankelijk en geeft dus ook geen aanwijzingen in de zin van rechtsaf de ... straat in . Je laat de track tonen op je scherm en kijkt zelf op het scherm of de aanwijzer die jouw positie aangeeft de track volgt.

Dit betekent dat je dus bij de instellingen bv niet mag instellen "zet vast op de weg" want meestal staat het MTB pad niet als weg op de kaart en zal hij je een stuk verderop neerzetten als daar toevallig wel een weg loopt.

zoals gezegd, voor een track maakt het niet uit welke kaart je gebruikt (maar bv openfietsmap zal meer omgevingsinfo geven dan een autokaart) maar je zou eens kunnen kijken naar de open mtb map , daar claimen ze dat je er ook op kunt routeren en dat wil jij kennelijk (maar dan moet je wel je track omzetten naar een route op die kaart) https://openmtbmap.org/ lees aandachtig alle info
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21735
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Mountainbike instellingen

Berichtdoor wpee » 1 apr 2018 07:58

gewoon track in beeld zetten en narijden, NIET converteren naar route.
Kaart, beste openstreetmaps, staat het meeste op, je kun t dan kiezen voor de openmtb (zelfde inhoud voor fietsen, gestript van de rest, je zou erop kunnen routeren als je snel naar huis wilt met de fiets)
gr. Wim.
Garmin Zumo 350 + Scala Rider Q1
Avatar gebruiker
wpee
 
Berichten: 457
Geregistreerd: 11 okt 2006 20:34
Woonplaats: Kessel LB


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast