Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Onroute fietskaart zoekt geen mooie routes

Volwaardige routerende FIETSkaart voor het maken van routes op zowel PC àls in het toestel zelf. Vindt automatisch de mooie wegen en paden.

Onroute fietskaart zoekt geen mooie routes

Berichtdoor Peter-Delft » 27 apr 2014 08:10

Goedemorgen,

Heb onlangs een aantal keren met die Onroute fietskaart wat fietsroutes gereden, de instellingen in de gps zo ingesteld als wordt aangeraden op de Onroute info pagina. Maar ondanks deze instellingen kiest de fietskaart vrijwel alleen maar wegen waar auto's rijden terwijl er 50 meter verderop een mooi fietspad loopt. Ook in b.v. een dorpskern stuurt die je de meest rare kanten op om vervolgens na enige tijd weer op vrijwel dezelfde doorgaande weg uit te komen...misschien nog wat nuttige tips !!

vriendelijke groet,

Peter
GPSMAP 62st
Peter-Delft
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 10 aug 2006 17:35

Re: Onroute fietskaart zoekt geen mooie routes

Berichtdoor e.vdwerf » 27 apr 2014 09:15

Dag Peter,
... toch niet snelwegen vermijden aanstaan????
De onroute fietskaart heb ik in het verleden met veel plezier gebruikt. ... maar wat zijn mooie routes? De N-wegen (bruine) staan in ieder geval op slot bij jouw instellingen. Bij de instelling voetganger pakt de gps ze wel.

De kaart is echter hopeloos achterhaald. Veel nieuwe fietspaden ontbreken. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen verharde- en onverharde wegen. Op de Veluwe loop je helemaal vast in het zand.

Advies: stap over op een Openstreetmapkaart zoals de Openfietsmap. http://www.openfietsmap.nl (geheel gratis/ donatie wel mogelijk) en wekelijks een update.

Deze is ook een optie http://freizeitkarte-osm.de/en/index.html of http://www.kowoma.de/gps/freieKarten/os ... karte.html

Voor de OFM:
Lees goed de instructies voor de instellingen. Bij instelling tolwegen vermijden bv. navigeer je via de knooppunten- en fietsroutes.
Op stand "tijd onderweg" (snelste route) is er een voorkeur voor fietspaden en instelling afgelegde afstand (kortste) weg spreekt voor zich.

...ook hier geen garanties voor de mooiste fietspaden, maar wel meer mogelijkheden.

Egbert
Laatst bijgewerkt door e.vdwerf op 27 apr 2014 09:27, in totaal 2 keer bewerkt.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2226
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Onroute fietskaart zoekt geen mooie routes

Berichtdoor Johanz » 27 apr 2014 09:17

Ik weet natuurlijk niet welke onroute Fietskaart je gebruikt (die van Waypoint zelf) of dat wanproduct van Garmin, maar misschien gaat de tekst voor de instellingen niet meer helemaal op, vanwege nieuwere firmware op je GPS.
Zelfs de gratis Openfietsmap van ligfietser had er moeite mee, maar sinds kort is daar wat aangepast. Op zijn site staan ook eventuele instellingen hoe je GPS moet instellen al geldt dat vooral voor de Openfietsmap. Deze laatste wordt trouwens wel elke week bijgewerkt. De onroute fietskaart is nu alweer meer dan 5 jaar oud. Die presteerde het bij mij zelfs me over een voetpad met hekken te sturen.
Johanz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 29 jul 2010 16:59
Woonplaats: Gouda


Keer terug naar OnRoute Fietskaart NL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast