Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

autorouteren wandelkaart

Auto-routerende topografische kaart, volledig gebaseerd op de Top-10 NL van het Kadaster.

autorouteren wandelkaart

Berichtdoor HendrikTFord » 16 mei 2009 12:55

Afgelopen zaterdag een track geladen naar mijn Colorado 300 (stadswandeling Heusden). Nu probeert de gps met de nieuwe wandelkaart steeds nieuwe uitlopers aan de track toe te voegen, waardoor het niet meer lijkt op de oorspronkelijke track. Had ik met topo nl. helemaal geen last van. Begeleidingsmethode staat ingesteld op: niet via de weg, bij topo nl was dan een track gewoon een track zonder navigatiepijlen.

Henk
HendrikTFord
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 aug 2008 19:56
Woonplaats: Hardinxveld

Berichtdoor BikePC » 16 mei 2009 14:50

Dan heb je de instelling op "Afstand op de weg" staan zeker? Als je dit wijzigt naar "Niet op de weg" dan kun je op de wandelkaart net als op de Topo-nl kaart tracks wandelen (zonder navigatiepijlen). Dat is toch wat je wil, of wil je in de stad navigeren?
Mijn ervaring met gedownloade tracks is dat de trackponts vaak niet erg nauwkeurig zijn ingetekend. Als je dan de b.v. Colorado de track laat interpreteren als ware het een route (instelling "op de weg...."), dan gaat deze proberen alle trackpoints toch aan te doen, ook als deze eigenlijk niet op de weg liggen. Dan ontstaan die vreemde uitstapjes. Nog erger wordt het als de afwijking van de track ten opzichte van de huidige positie te groot is - dan volgt er automatische herberekening, waarna het resultaat vaak teleurstellend is.
Als je op deze manier wilt routeren met tracks, moet de track zeer nauwkeurig zijn. Een tracklog van een feitelijk gereden of gelopen route is te prefereren! Vreemd genoeg zou je verwachten dat een zo groot mogelijk aantal trackpoints per kilometer gunstig is bij het interpreteren als route, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Je krijgt dan juist 'gepiel op de millimeter' - excusez le mot. Voor fietstochten van 50 - 100+ Km is mijn practische bevinding dat 2-3 trackpoints per kilometer zo'n beetje het optimum is. Gebruik b.v. de filter-optie in MapSource om dit te bewerkstelligen. Of ditzelfde optimum ook geldt voor (veel) kortere wandelingen, weet ik niet.
Vanzelfsprekend geldt dit hele verhaal niet als je 'niet op de weg' de track volgt. 2000+ trackpoints zijn dan prima te behappen.
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1061
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer

Berichtdoor HendrikTFord » 16 mei 2009 16:45

Begeleiding stond dus echt op "niet via de weg". Ik heb de gps zelfs nog een keer uit en weer aan gezet. De navigatiepijlen bleven op: "niet via de weg, tijd onderweg en afgelegde afstand" gewoon zichtbaar, heel vervelend. Het enige wat ik wilde was gewoon de track nalopen met 171 trackpoints.
HendrikTFord
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 3 aug 2008 19:56
Woonplaats: Hardinxveld

Berichtdoor BikePC » 16 mei 2009 17:01

Je hebt de topo-nl ook he? Probeer eens de track te laden met topo-nl als enige actieve kaart, vervolgens 'GA'. Dan kaart wisselen naar de wandelkaart (als enige). Gaat het dan ook mis? En controleer voor de zekerheid je instellingen nog eens... Zojuist een trackje geprobeerd met mijn 'passive track' profiel en ik kan je probleem niet reproduceren, op geen van mijn routerende kaarten (wandelkaart, fietskaart). Normaal gebruik ik Topo-NL in dit profiel. Dus... :?: :?: :!:
Stuur mij anders even een PB met je mailadres, dan stuur ik je dat track-profiel.
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1061
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer


Keer terug naar OnRoute Topografische wandelkaart NL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast