Ontgrendelen Wandelkaart

Auto-routerende topografische kaart, volledig gebaseerd op de Top-10 NL van het Kadaster.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Annelies1955
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 117
Lid geworden op: 20 mar 2010 00:18
Locatie: Roermond
Contacteer:

Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door Annelies1955 »

Hallo,

Ik werk al jaren tot grote tevredenheid met de Onroute Wandelkaart op m'n Dakota en op de computer (Windows Vista) gebruik ik MapSource. (ik weet dat de meesten van jullie BaseCamp beter vinden dan MapSource maar daar kan ik geen vriendjes mee worden...).
Nu heb ik al 'n hele poos geleden een nieuwe computer aangeschaft (Windows 10) maar omdat installatie van kaart niet lekker liep heb ik de oude computer maar laten staan voor MapSource en nog 'n ander programma dat Windows 10 niet lust.

Nu is echter het moment gekomen dat ik hier toch vanaf wil en ik MapSource en Wandelkaart gewoon op m'n dagelijkse comp wil gebruiken. MapSource installeren is gebeurd (versie 6.15.7) en ook de kaart staat op computer. Maar de laatste stap, ontgrendelen van de kaart, wil niet lukken.

Het apparaat is met de computer verbonden.
In MapSource selecteer ik de kaart en klik op "Online ontgrendelen"

Afbeelding


Vervolgens kies ik voor Onroute Wandelkaart en ga ik het dialoogvenster invullen. Achter "Registratiecode" vul ik de code van de kaart in. Echter achter "Unit ID" ontbreekt het invoerveld. Ik kan dus de code van m'n apparaat niet invullen.

Afbeelding


Als ik dan klik op "Registreer" krijg ik (zoals te verwachten) de melding "Niet alle verplichte velden zijn ingevuld"
Waar gaat het mis?

Alvast bedankt voor de hulp!

groetjes,
Annelies
Ambulo ergo sum.

Dakota 20 | Oregon 750

Gebruikersavatar
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2268
Lid geworden op: 13 sep 2008 12:17
Locatie: Dordrecht

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door e.vdwerf »

Het simpelst is om met gmtk een backup van de wandelkaart te maken en dan de backup met gmtk op de nieuwe computer te zetten.. de kaart is dan al ontgrendeld.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap

Gebruikersavatar
Annelies1955
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 117
Lid geworden op: 20 mar 2010 00:18
Locatie: Roermond
Contacteer:

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door Annelies1955 »

gmtk ?
Ambulo ergo sum.

Dakota 20 | Oregon 750

Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 430
Lid geworden op: 29 apr 2004 10:07
Locatie: heerhugowaard
Contacteer:

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door Hans Schipper »


Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21751
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door HaWee »

maar aangezien je de kaart al hebt geinstalleerd kun je waarschijnlijk ook met GMTK de unlockcode importeren vanuit de gps.
dus gmtk installeren, gps aan de pc, run gmtk , klik op Codes en kies Ontgrendelcodes importeren uit toestel
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21751
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door HaWee »

de truc bij ontgrendelen was trouwens dat je niet had moeten kiezen voor online ontgrendelen, dat is slechts eenmalig en dat heb je vele jaren geleden al gedaan. Je hebt toen een unlockcode gekregen en die kun je gewoon invullen .
Klik op de tab ontgrendelbare regio en dan de knop toevoegen en vul het nummer in, klaar
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2268
Lid geworden op: 13 sep 2008 12:17
Locatie: Dordrecht

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door e.vdwerf »

...maar wellicht is dat al de update van de kaart OWK die op de oude computer staat.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21751
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door HaWee »

goede opmerking, dan is gewoon overzetten van kaart incl code met GMTK van de oude naar de nieuwe pc de beste manier dan heb je zeker de juiste kaart en nr. combinatie
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
Annelies1955
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 117
Lid geworden op: 20 mar 2010 00:18
Locatie: Roermond
Contacteer:

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door Annelies1955 »

Hoi,
HaWee schreef:...... dan is gewoon overzetten van kaart incl code met GMTK van de oude naar de nieuwe pc de beste manier dan heb je zeker de juiste kaart en nr. combinatie

Dat heb ik gedaan. Kaart die al op nieuwe PC stond overschreven. Maar nu krijg ik 'm niet zichtbaar in MapSource?
Ik selecteer de Wandelkaart, maar de basiskaart blijft in beeld.


Afbeelding


Wat doe ik nu nog verkeerd?

groetjes,
Annelies
Ambulo ergo sum.

Dakota 20 | Oregon 750

Gebruikersavatar
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2268
Lid geworden op: 13 sep 2008 12:17
Locatie: Dordrecht

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door e.vdwerf »

Even CTRL- G

edit2
Je ziet alleen de basiskaart. Je kunt met CTRL-G je wandelkaart "uitzetten" om sneller door het beeld te scrollen.
Het moet dus goed zijn.
Laatst gewijzigd door e.vdwerf op 6 aug 2017 11:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21751
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door HaWee »

de eerste test is een paar keer Ctrl+G geven
(dus Ctrl toets indrukken en dan een paar keer op g tikken) met Ctrl+G schakel je nl over naar alleen Baseskaart ook als je een andere kaart hebt gekozen)

Als dat niet helpt dan is even de vraag, heb je misschien GMTK als "admin" (Beheerder) moeten runnen en werk je normaal als gewone gebruiker? Dan kan de kaart alleen zichtbaar zijn als je admin bent.
De simpelste oplossing is dan eerst jezelf Beheerders rechten geven , dan opnieuw met GMTK de kaart er op zeten en dan moet hij wel zichtbaar zijn.
Daarna kun je desgewenst de Beheerders rechten weer afzetten bij je account maar de kaart blijft dan gewoon zichtbaar.

Je kunt ook GMTK nog een keer runnen dan krijg je te zien welke kaarten er zijn, je kunt dan ook extra info opvragen over de kaart zoals lokatie en andere zaken

edit: e.vdwerf was sneller :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
Annelies1955
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 117
Lid geworden op: 20 mar 2010 00:18
Locatie: Roermond
Contacteer:

Re: Ontgrendelen Wandelkaart

Bericht door Annelies1955 »

Hoi,

Yes, gelukt!
Allebei bedankt voor het meedenken! Afbeelding

wandelgroetjes,
Annelies
Ambulo ergo sum.

Dakota 20 | Oregon 750

Plaats reactie

Terug naar “OnRoute Topografische wandelkaart NL”