Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

In Belgïe de snelweg af .....

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor FM » 14 jan 2015 10:46

JaVaWa schreef:Ik meen dat het zoiets was als dat de zumo soms spontaan een route afkomstig uit BaseCamp kan gaan herberekenen, ook al staat herberekenen uit.

Maar goed, jij gebruikt MapSource, waardoor het probleem enigszins onverklaarbaar is...

Was het niet net andersom ? Mapsource dat problemen geeft ?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4501
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor DutchFZ » 14 jan 2015 11:09

trebla schreef: wij gebruiken verscheidene toestellen.

In zo'n geval is het gebruik van Tracks een hele goede. Alle Zumo's behalve de 2** kunnen er uitstekend mee overweg.

http://youtu.be/AtS3UV5moCg?list=UU3t6o ... zoQGkl1sxw
DutchFZ
 
Berichten: 69
Geregistreerd: 30 dec 2008 20:13
Woonplaats: Boxmeer

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor Hans Vaessen » 14 jan 2015 11:39

Op basis van de meeste recente firmware is track importeren in de meeste zumo's mogelijk. Alleen de zumo 210/220 kunnen er niet mee overweg.

Maar, even terug naar het aanvankelijke probleem van TS: als het hier gaat om een route die is gemaakt in basecamp, daar wèl goed gaat maar in het toestel alsnog de tankstations bezoekt dan is die route beslist herberekend. Danwel bij overzetten, danwel in het toestel zelf.

Haal de vinkjes bij 'opties' - 'toesteloverdracht' weg en ik vermoed dat dat het probleem oplost.

Toch heb ik daar wat twijfel bij, want het, kennelijk, zo consequent opzoeken van tankstations is eigenlijk vreemd. Een verklaring daarvan kan zijn dat er viapunten op de snelweg staan, maar de route (her)berekend wordt met instelling 'vermijd snelwegen'. De via's zijn dan leidend, maar elke kans die er is om de snelweg te vermijden zal aangegrepen worden.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor trebla » 14 jan 2015 11:39

DutchFZ

Ja dat weet ik, maar daar heb ik zelf nog niet mee ge experimenteert. Dit omdat bij mij alles perfect werkt.
En ik veronderstel dat er ook enkele nadelen zijn om op die manier te werken ?
Want de mannen krijgen graag alles perfect voorgeschoteld.
mvg
BMW R1200GS 30 jarige 2011
BMW R1200GS LC 2016
Zumo 660 en Zumo 590 LM
BMW Navigator V
Virb Elite
Avatar gebruiker
trebla
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 18 jan 2005 18:31
Woonplaats: Antwerpen

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor FM » 14 jan 2015 12:55

Hans Vaessen schreef:Maar, even terug naar het aanvankelijke probleem van TS: als het hier gaat om een route die is gemaakt in basecamp,...

Hans, hij gebruikt Mapsource !!
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4501
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor eddie1942 » 14 jan 2015 13:39

Hans Vaessen schreef:Op basis van de meeste recente firmware is track importeren in de meeste zumo's mogelijk. Alleen de zumo 210/220 kunnen er niet mee overweg.

Maar, even terug naar het aanvankelijke probleem van TS: als het hier gaat om een route die is gemaakt in basecamp, daar wèl goed gaat maar in het toestel alsnog de tankstations bezoekt dan is die route beslist herberekend. Danwel bij overzetten, danwel in het toestel zelf.

Haal de vinkjes bij 'opties' - 'toesteloverdracht' weg en ik vermoed dat dat het probleem oplost.

Toch heb ik daar wat twijfel bij, want het, kennelijk, zo consequent opzoeken van tankstations is eigenlijk vreemd. Een verklaring daarvan kan zijn dat er viapunten op de snelweg staan, maar de route (her)berekend wordt met instelling 'vermijd snelwegen'. De via's zijn dan leidend, maar elke kans die er is om de snelweg te vermijden zal aangegrepen worden.


Ik heb ook de Garmin helpdesk daarover geïnformeerd, maar zij zijn zo druk dat ik voorlopig nog geen antwoord hoeft te verwachten, anders dan het toepassen van een 'harde reset' .
Dat heb ik dan ook gedaan.
Ik heb Garmin o.a. deze gps coördinaten gestuurd die aangeven waar mijn originele PC-route afwijkt van de route zoals die op mijn ZUMO-660 wordt gepresenteerd.
Dit zijn de coördinaten:

Hier volgen een aantal positieaanduidingen die afwijken van de snelste route.
1. N51 03.344 E2 33.362
2. N51 10.343 59.708
3. N51 11.356 E3 04.728
4. N51 11.141 06.445
5. N51 02.042 38.293
6. N51 07.834 E4 06.555
7. N51 17.507 52.272
8. N51 17.875 58.532
9. N51 18.769 E5 11.518
10. N51 21.040 16.531
eddie1942
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 17 okt 2005 15:06
Woonplaats: N51 56 55.6 E6 08 20.9

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor Hans Vaessen » 14 jan 2015 13:47

FM schreef:Hans, hij gebruikt Mapsource !!


Ohw ja.... Dan vervalt mijn opmerking over exportinstellingen.

De andere mogelijke verklaring blijft echter wel overeind.

Eddie: die coördinaten zijn vermoedelijk minder relevant (en garmin zal er vrijwel zeker niets mee doen). Maar je zou hier de gpx van de route eens kunnen toevoegen, dan kunnen we daar wellicht wat mee spelen.

In welke kaartversie is de route gemaakt? En staat diezelfde versie in het toestel? Wat was de navigatieinstelling van het toestel zelf toen zich dit voordeed (snelwegen vermijden?).
Laatst bijgewerkt door Hans Vaessen op 14 jan 2015 14:35, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: In Belgïe de snelweg af .....

Berichtdoor JaVaWa » 14 jan 2015 14:26

FM schreef:Was het niet net andersom ? Mapsource dat problemen geeft ?

Nee, echt BaseCamp. Ik las het op het Garmin forum, in een bericht van een BaseCampontwikkelaar (kan het alleen niet zo gauw terugvinden)
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Vorige

Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten