Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geheugen Zumo 660

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Geheugen Zumo 660

Berichtdoor bsquare101 » 25 jan 2015 17:39

Recent heb ik mijn Zumo 660 geheel geupdated. Ik heb centraal Europa op de Zumo geinstalleerd en geheel Europa op de PC. Alles is succesvol verlopen en ik heb oude bestanden van Oost Europa verwijderd. Nu zie ik dat ik nog ~300mb geheugen over heb op de Zumo, wat betekend dat ik mogelijk bij een volgende update voor centraal Europa mogelijk al een SD kaart nodig heb. Tot nu toe heb ik altijd geprobeerd de regio's waar ik rijd (rondom Basel) in de Zumo te hebben, met de OnRoute kaarten op de SD. Dat maakt het omschakelen van CN naar OnRoute wel zo makkelijk. Hoe kan ik voorkomen dat ik onderweg de OnRoute SD moet gaan uitwisselen met de CN sd? Dit lijkt me met koude handen en zo'n klein SD kaartje niet erg handig.
bsquare101
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 2 mei 2006 10:20

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor JaVaWa » 25 jan 2015 17:53

Het nadeel van de regio's is dat het aantal keuzes beperkt is... Er is echter een andere methode die veel flexibeler is. De kaart bestaat uit een groot aantal afzonderlijke segmenten (500+), en door de kaart met MapInstall of MapSource naar het toestel te sturen kun je precies regelen welke segmenten je over wilt zetten en welke niet.
MapSource werkt een stuk prettiger dan MapInstall.

Bij de volgende update kies je ervoor om de kleinst mogelijke regio op je toestel te zetten (klein = minder tijd) en de hele kaart op je computer. Daarna verwijder je de kaart van het toestel en selecteer je met MapSource de kaartsegmenten die je wilt hebben (MapSource toont de hoeveelheid MB die het ongeveer in beslag neemt). Vervolgens de kaart naar het toestel versturen.
Let wel goed op, want sommige segmenten zijn klein! het beste kun je eerst alles selecteren en daarna in de lijst links in MapSource de segmenten die je niet nodig hebt uit de selectie verwijderen.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 17:54

eerste vraag is : heb je OnRoute gekocht op DVD of op SD ?

Als je OnRoute hebt gekocht op dvd kun je ofwel een groter sd kaartje gebruiken zodat extra europa + OnRoute er op past ofwel je kunt heel europa op de sd laten zetten bij een volgende update en dan heb je intern meer dan genoeg ruimte voor OnRoute,

Als je OnRoute hebt gekocht op sd wordt het lastiger omdat de kaart dan hard gekoppeld is aan die sd.

IK verwacht dat je dan met zorgvuldig kiezen nog wel de juiste kaarten intern kunt krijgen, lukt dat niet met de keuzes van Express dan kun je evt alleen naar de computer updaten, dan met JDM de kaart uit intern verwijderen (evt overzetten op computer) en dan met Mapsource of Basecamp het gewenste deel van europa intern zetten.
Daarna met JDM ( http://www.javawa.nl/jdm.html ) het bestand hernoemen van gmapsupp.img naar gmapprom.img

mogelijk nadeel van deze methode is dat sommige bestanden (ik dacht kruispunten en 3D maar ik ben niet zeker) alleen worden geplaatst als je naar de gps / sd update en niet in de computer.


edit: niet slecht gegokt :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor JaVaWa » 25 jan 2015 17:58

HaWee schreef:sommige bestanden (ik dacht kruispunten en 3D maar ik ben niet zeker) alleen worden geplaatst als je naar de gps / sd update en niet in de computer.

Klopt, daarom moet je het toestel in ieder geval wel met een (kleine) regio laten updaten, dan heb je die bestanden in ieder geval op je toestel. Voor zover ik weet zijn de bestanden voor kruispuntoverzichtsplaatjes niet regiogebonden.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor bsquare101 » 25 jan 2015 18:08

Ik gebruik BaseCamp en heb OnRoute op Sd. Ik heb ook nog MapSource staan, maar die werkt niet meer, omdat ik die alleen heb gebruikt met een oude CN navigator versie en die staat niet op mijn PC. Deze heb ik gebruik voor mijn Quest1.
Ik zie net dat ik mijn oude mapsource installatie nu ook de laatst geupdate versie van CN herkent en de ZUMO 660. Ik kan de data van de ZUMO naar Mapsource over halen. Dat wil dan ook zegen dat ik de methode van JVAWE kan toepassen. Dit heb ik ook altijd voor mijn Quest 1 moeten doen
Laatst bijgewerkt door bsquare101 op 25 jan 2015 18:15, in totaal 1 keer bewerkt.
bsquare101
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 2 mei 2006 10:20

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor JaVaWa » 25 jan 2015 18:11

MapSource werkt ook met de kaart die wel op je computer staat, mits je de meest recente versie van MapSource gebruikt.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 18:13

als mapsource op je pc staat ziet hij alle kaarten die basecamp ook ziet.
Of het moet zijn dat je een zeer oude versie hebt dan even updaten via de garmin site.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor bsquare101 » 25 jan 2015 18:25

Ik heb MapSouce 6.16.3 op mijn PC. De software is ge kopieerd vanaf mijn oude gecrashte PC. Maar werkt wel. Maar vindt de oude CN Euro 2009 voor mijn Quest1 niet, helaas
bsquare101
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 2 mei 2006 10:20

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor HaWee » 25 jan 2015 18:31

mapsource is een programma, de kaart is een kaart en dat is iets anders :wink:
mapsource moet je installeren, niet kopieren

als je je oude pc nog hebt kun je de kaart met GMTK overzetten naar de nieuwe pc http://www.javawa.nl/gmtk.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor JaVaWa » 25 jan 2015 18:35

MapSource werkt ook prima als je het kopieert.

bsquare101 schreef:Maar vindt de oude CN Euro 2009 voor mijn Quest1 niet, helaas

Het ging om de kaart in je zumo toch? Daar heb je de oude CN van je Quest niet voor nodig...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor bsquare101 » 25 jan 2015 18:45

HaWee schreef:mapsource is een programma, de kaart is een kaart en dat is iets anders :wink:
mapsource moet je installeren, niet kopieren

als je je oude pc nog hebt kun je de kaart met GMTK overzetten naar de nieuwe pc http://www.javawa.nl/gmtk.html


Dat begrijp ik helemaal. maar niettemin werkt MapSource na kopieren.
bsquare101
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 2 mei 2006 10:20

Re: Geheugen Zumo 660

Berichtdoor bsquare101 » 25 jan 2015 18:46

JaVaWa schreef:MapSource werkt ook prima als je het kopieert.

bsquare101 schreef:Maar vindt de oude CN Euro 2009 voor mijn Quest1 niet, helaas

Het ging om de kaart in je zumo toch? Daar heb je de oude CN van je Quest niet voor nodig...


Klopt maar een stukje nostalgie, ook bij Navi's is niet onaardig
bsquare101
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 2 mei 2006 10:20


Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten