Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin

Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor Tomtravel » 9 mei 2015 22:32

Ik ben redelijk nieuw op dit forum, en gebruik pas sinds kort OpenStreetMaps van garmin.openstreetmaps.nl. Wellicht dat deze vraag al eerder in dit forum is gesteld, maar ik kan 'm niet vinden.

Ik heb het volgende probleem: ik heb de osm generic routable-kaart van Nederland gedownload en op mijn Garmin Zümo 210 gezet. De kaart wordt keurig weergegeven op het toestel. Als ik echter een route start op het toestel, zie ik wél de route in roze weergegeven met bijbehorende pijlen voor afslagen e.d., maar de instructies (bijvoorbeeld na 100 meter links) worden niet weergegeven. Het lijkt wel alsof het toestel niet herkent dat ik de route al aan het rijden ben.

Iemand enig idee waaraan dit kan liggen?
Alvast dank, Tom
Tomtravel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 mei 2015 22:25

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor JaVaWa » 9 mei 2015 22:35

Staat er alleen de OSM-kaart op, of ook nog de City Navigator? In het tweede geval: waarschijnlijk staan beide kaarten aan; dat werkt niet. Altijd maar één kaart tegelijk aanzetten.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor HaWee » 9 mei 2015 23:11

moet bij de 210 ook zoals bij een aantal recente modellen na de kaartwissel de gps helemaal uitgezet en daarna weer aangezet worden om het goed te laten werken?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor Tomtravel » 9 mei 2015 23:12

Ja, de City Naviagtor staat er ook nog op, maar die heb ik uit gezet bij de instellingen. Er staat dus alleen een vinkje voor de osm-kaart.
Tomtravel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 mei 2015 22:25

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor Tomtravel » 9 mei 2015 23:19

HaWee schreef:moet bij de 210 ook zoals bij een aantal recente modellen na de kaartwissel de gps helemaal uitgezet en daarna weer aangezet worden om het goed te laten werken?


Nee dat hoeft bij de 210 niet. Je moet bij instellingen->kaarten wel selecteren welke kaart je wilt gebruiken; die kaart wordt vervolgens direct getoond/gebruikt.
Tomtravel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 mei 2015 22:25

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor HaWee » 9 mei 2015 23:33

dat hij wordt getoond/gebruikt is normaal. maar dat wil niet zeggen dat het dan ook goed werkt en daarom stelde ik mijn vraag (aan JaVaWa) er zijn nl een aantal recente modellen waarbij het wisselen van kaart zonder meer goed lijkt te gaan maar de routering cq aanwijzingen zijn dan niet goed. Door de gps na de wissel helemaal uit te zetten (niet standby) en weer aan werkt het ook goed en krijg je wel aanwijzingen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor JaVaWa » 9 mei 2015 23:58

HaWee schreef:daarom stelde ik mijn vraag (aan JaVaWa)

Ik weet het niet. Probeer het eens Tom, mogelijk helpt het...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor Tomtravel » 10 mei 2015 19:40

Het helpt niet echt om hem helemaal uit en weer aan te zetten. Wel ben ik er inmiddels achter dat hij het wel gewoon doet als je op het toestel zelf een nieuwe route plant, bijvoorbeeld van de huidige locatie naar een willekeurig adres. Het werkt echter niet, als ik een vooraf geplande route in Basecamp overzet naar de Zūmo, en die vervolgens start. Dan zie ik wel de route, met pijlen die de richting op de route zelf aangeven, maar de instructies worden niet getoond. Hij meldt dan alleen in de bovenbalk bijvoorbeeld: "ga naar Huizerweg"; dat is de eerstvolgende weg die je na de afslag op moet gaan. Vreemd....
Tomtravel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 mei 2015 22:25

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor Rush FZ1N » 10 mei 2015 21:08

De melding "ga naar" duidt erop dat de route nog niet actief is. Als je op zo'n moment op de route zit dien je de route opnieuw te activeren en het laatste viapunt te selecteren. Hij zou dan wel moeten navigeren.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1328
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor RonalT » 10 mei 2015 22:56

de melding "ga naar Huizerweg" betekend dat je niet op de route zit.
Ook een mogelijkheid is dat je met de verkeerde kaart werk. Ik heb dat ook al eens gehad. Een route gemaakt met de OMK en dan op het toestel de CN kaart geselecteerd hebben. Dan krijg je ook heel dikwijls de melding "ga naar".
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3199
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor Tomtravel » 11 mei 2015 09:43

RonalT schreef:de melding "ga naar Huizerweg" betekend dat je niet op de route zit.
Ook een mogelijkheid is dat je met de verkeerde kaart werk. Ik heb dat ook al eens gehad. Een route gemaakt met de OMK en dan op het toestel de CN kaart geselecteerd hebben. Dan krijg je ook heel dikwijls de melding "ga naar".


Volgens mij heb ik inderdaad de route in Basecamp in een andere kaart gemaakt. Ik ga eens proberen of dit de oplossing is. Bedankt!
Tomtravel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 mei 2015 22:25

Re: Rij-instructies worden niet weergegeven op Zümo 210

Berichtdoor Tomtravel » 11 mei 2015 22:40

Opgelost! Het probleem zat 'm inderdaad in het gebruik van verschillende kaarten in Basecamp en op het toestel. Vanmiddag een route gepland in dezelfde kaart, overgezet naar de Zümo, en alles werkt als een zonnetje!

Bedankt allen voor de tips en het meedenken.

Groet, Tom
Tomtravel
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 9 mei 2015 22:25


Keer terug naar Zumo 660, 220 en 210

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten