Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Notter prominent in de Leeuwarder Courant

Nieuws en informatie rond de dienstverlening van WayPoint.

Notter prominent in de Leeuwarder Courant

Berichtdoor elsinga » 16 apr 2005 07:21

Lees ik net de LC van vandaag, staat in Sneon&Snein 2 een artikel over motorrijden met de GPS. Waypoint Notter wordt prominent genoemd als specialist, dat moge duidelijk zijn. En alle in de LC rubriek Toedeledokie genoemde routes zijn inmiddels ook als GDB bestand te downloaden. :P

Ik zal het artikel, als daar interesse voor is, eens inscannen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor motorbeer » 16 apr 2005 09:40

Laat ik nu net bij Pa & Ma op bezoek zijn en die het LC hebben. Notter wereldberoemd in heel Nederland.

Anne
276C op een blauwe CapoNord en op een zwarte Santos SAM; Montana 600 op ...........
1000 km voor een goed doel; de RubberButt. In 2015 een nieuwe editie; volg http://www.aprilia-riders.nl/agenda/rubberbutt voor het laatste nieuws.
Avatar gebruiker
motorbeer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 382
Geregistreerd: 22 jul 2004 18:55
Woonplaats: Koudekerk aan den Rijn

Berichtdoor Jose » 16 apr 2005 20:09

O, wat leuk!

Ja Robert, dat willen we graag lezen, wij weten namelijk van niets!
Groeten uit Notter,
Jose.
Avatar gebruiker
Jose
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 131
Geregistreerd: 16 sep 2004 19:43
Woonplaats: Notter

Berichtdoor elsinga » 17 apr 2005 17:45

LC (in Intro) schreef:De prijzen liegen er nog steeds niet om, maar de opmars van satellietnavigatie zet ook in de motorwereld stevig door. Op de Motorbeurs in Utrecht stonden belangstellenden rijendik voor de stand van het toonaangevende, in gps gepsecialiseerde bedrijf Way-Point uit Notter. En dus duikt op populaire pleisterplaatsen van motorrijders het aan het stuur gemonteerde schermpje steeds vaker op.


LC (online rubriek Toedeledokie) schreef:Op de motor achter Miep aan
De vertrouwde kaart in het doorzichtige bovenste vak van de tanktas had al jaren concurrentie van de routerol, al dan niet elektrisch aangedreven, waarop de lijsten met symbolen voor de rijrichting heen en terug kunnen worden gespoeld. Een prima, zij het wat omslachtig hulpmiddel, dat geen soelaas biedt wanneer een wat oudere route leidt naar een inmiddels afgesloten weggetje.

De voor motoren geschikte navigatiesystemen, met de Garmin StreetPilot 2610 als absolute topper van dit moment, weten wel raad met onverhoedse afsluitingen of omleidingen. Door het uitzetten van de optie 'U-turn' voorkom je dat de navigatie-Miep tegen je blijft kwaken dat je moet ,,omkeren als het kan''. Ze berekent gewoon razendsnel een nieuwe route om je terug te brengen op het gewenste spoor.

Wat hebben motorrijders nou aan zo'n kostbaar geval, als ze niet dagelijks voor hun werk op zoek moeten naar adressen in onbekende gebieden? De €500 tot circa €1200, afhankelijk van merk en uitvoering, kostende systemen hebben in de motorpraktijk verschillende functies. De belangrijkste is wel het zelf uitzetten, achter de thuis-pc, van boeiende tochten.

Dit kan een 200-kilometerrit voor een zonnige zondagmiddag zijn, waarbij je niet achter je neus aanrijdt maar achter Miep en haar schermpje aan. Het aardige is dat je bepaalde punten (dat gezellige terras, het uitzichtspunt aan zee, elk willekeurig dorpje of stadje) als waypoint kunt invoeren, en de rest van de route eromheen goochelt. Route klaar? Versturen naar het apparaat, en rijden maar.

Echt praktisch is de voorziening natuurlijk voor langere, al dan niet buitenlandse ritten. Geen getuur meer op de tanktas-kaart, geen geaarzel op drukke wegen en kruispunten bij richtingborden, geen moeizame omkeeroperaties met meerdere motoren wanneer weer eens een afslag te vroeg of te laat werd genomen.

En in het verlengde hiervan: het is reuze grappig om aan de hand van een echte kaart alvast de dagtrips voor die buitenlandreis te plannen. Originele wegenkaarten en atlassen bieden toch net even een beter beeld van omgeving, bebossing, hoogteverschillen en weggetjes met een groene rand, dan de tamelijk steriele kaarten van het navigatiesysteem.

Daarbij is het buitengewoon handig om bij meerdaagse trips, in Ardennen, Luxemburg, Eiffel en andere geliefde motorstreken, het adres van camping of hotel vast te leggen. Na een dag zwabberen rijd je langs de handigste route terug naar maaltijd, bier en bed. Dit voorkomt veel chagrijnig gepruts in flutdorpjes, nadat je eenmaal hebt besloten dat het voor die dag weer mooi is geweest.

Een andere aardigheid is het leggen van een kruimelspoor, oftewel de track-functie. Zet deze aan, rijd voor de vuist weg een mooie route, en bekijk thuis in alle rust waar je exact bent geweest. Handig om te bewaren, vast te leggen als - ooit wellicht nog eens te rijden -route, uit te ruilen met gps-motorvrienden en vriendinnen.

Dit laatste is dan ook een belangrijk extraatje van gps-routes. Op internet zijn al heel wat ritten te vinden, met als aanraders de sites www.onroute.nl en www.gpstracks.nl.

WIEBE PENNEWAARD


LC (bij foto bij artikel) schreef:Voor alle motoren ontwierp Waypoint in Notter een handig bevestigingssysteem voor de gps-apparatuur. Veel voorkomende typen kregen zelfs een specifiek eigen systeem, zoals op de foto de BMW 1150RT. Twee schroefjes, één 12V-snoertje en klaar. keurig in het zicht, boven de klokken, en in de PerfectPilot-versie zelfs met winterhandschoenen aan te bedienen.


Bron: www.leeuwardercourant.nl -> Dossiers -> Toedeledokie (helaas geen integrale weergave van het artikel, intro en tekst bij foto zijn overgetypt).

Het gescande artikel staat op http://home.elsinga.net/download/toedeledokie.gif , maar kan (door drukte) niet beschikbaar zijn... enige extra boven de tekst hierboven is een 9slecht gescande) foto van de BMW. ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058


Keer terug naar WayPoint Nieuws en Informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast