Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Software voor Apple, behalve Basecamp

Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor olivierketje » 28 jan 2013 23:31

Ik beschik over een Garmin Edge 800 die ik geconnecteerd heb met de MAC PC (hierin zit een SD kaartje met City Navigator Europe NT 2012.3) via Basecamp (laatste versie)

Aangezien ik op reis ga naar Spanje had ik graag hiervoor wat fietsroutes willen maken. De streek waar ik naartoe ga zijn redelijk veel bergen. Daarom had ik graag het aantal hoogtemeters of een grafiek van hoogtes willen bekijken van mijn route.

Als ik de details neem van de route beschik ik maar over 4 tabladen: via punten, richtingen, info, print
Bij het tabblad: Via punten en richtingen zie ik onderaan wel een pictogram dat lijkt op een grafiek maar kan dit niet aanklikken.

Welke instellingen dien ik hiervoor te doen?
Gaat dit alleen bij route of een spoor?
Gaat het met City Navigator of heb ik andere kaart nodig?

Graag hulp want ik kan het maar niet vinden…

Bedankt bij voorbaat
olivierketje
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 jan 2013 23:15

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor GPS Expert » 28 jan 2013 23:36

De City Navigator kaart bezig geen hoogte, dus kan dat niet gevonden en getoond worden.

Via externe websites zoals gpsies.com en vizualizer.com kan de hoogte aan tracks worden toegevoegd.
Of de JaVaWa RTWtool gebruiken, die kan ook hoogte toevoegen aan routes (toch?) en tracks en koersen.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3257
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor olivierketje » 29 jan 2013 00:03

Heb juist die JaVaWa RTWtool gedownload maar kan hier nergens hoogte toevoegen.

Op die sites zoals gpsies.com & vizualizer.com dien je reeds al je route gemaakt te hebben vooraleer je de hoogtes kan toevoegen. Ik wou eigenlijk de stijging kunnen zien per toegevoegd punt (dus tijdens het maken van de route) of in basecamp zelf (dat ik het nog kan aanpassen).

Dien ik dan een andere kaart te kopen als ik toch de hoogtes wil zien (is dit dan de topo kaart van spanje? of een andere).

Of zijn er nog andere manieren?
olivierketje
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 jan 2013 23:15

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor HaWee » 29 jan 2013 00:20

verder kijken bij JaVaWa
op de hoofdpagina staat:

Een kleine update: JaVaWa RTWtool kan nu ook tracks en waypoints voorzien van hoogtegegevens.
Je moet wel zelf de DEM-bestanden downloaden (deze zijn gebaseerd op de Shuttle Radar Topography Mission) via dit hulpmiddel.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21473
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor JaVaWa » 29 jan 2013 00:23

Hoogtes toevoegen aan routes kan niet met RTWtool; wel aan tracks (en waypoints). Technisch zou het wel mogelijk zijn, maar het heeft geen zin: BaseCamp negeert de hoogtes in een route, en (voor zover ik weet) de toestellen ook.

Als je tijdens het maken van de route de hoogte wilt zien, dan zit er niets anders op dan een topo-kaart van Garmin (voorzien van DEM-hoogtes) aan te schaffen...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14517
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor HaWee » 29 jan 2013 00:32

ideetje, TS wil zijn hoogtemeters weten op de pc dus van te voren om te weten waar hij aan begint.

Als hij de route met basecamp omzet naar een track kan hij toch de hoogte info aan de track toevoegen en bekijken op zijn pc.?

of het ook nog zin heeft om beide (route en track) op de gps te zetten weet ik niet. Op sommige gps 'en zou je dan de hoogte info in de track kunnen zien maar op de edge weet ik niet.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21473
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor JaVaWa » 29 jan 2013 00:37

olivierketje wil tijdens het maken van de route direct zien wat het hoogteverschil is; dat wordt met telkens converteren nogal omslachtig...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14517
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor olivierketje » 29 jan 2013 00:47

Dat is inderdaad te bedoeling…

Gaat dit met de dure topografische kaart dan wel?
olivierketje
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 jan 2013 23:15

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor ++ Lex ++ » 29 jan 2013 00:51

Ja, mits die DEM (Digital Elevation Model) bevat. Let ook op of de kaart routerend is, want de DEM en routeringsgegevens moeten op dezelfde kaart staan.
Voor het toestel is dat anders; daar hoeft de DEM-kaart alleen aanwezig te zijn als je op een andere kaart de routes plant.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor olivierketje » 29 jan 2013 01:02

Beschikt de Garmin Topo Spanje V4 over deze eigenschappen?
Ik kan niet direct een andere geschikte kaart vinden of bestaat er ook 1 voor Europa?

En waar zou ik dan de grafiek kunnen raadplegen van de hoogtemeters?
Zou dit dan het 3de pictogram zijn beneden bij details van de route?
olivierketje
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 jan 2013 23:15

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor ++ Lex ++ » 29 jan 2013 01:16

Op de Garminsite wordt een topokaart Spanje genoemd en een serie van 6 Alpine kaarten. Alle bevatten DEM maar alleen de Alpine kaarten zijn routerend.

Als je de route- of trackeigenschappen in een klein venster toont en daar de grafiek kiest kun je deze tegelijk met de kaart zien. De grafiek wordt onmiddellijk bijgewerkt terwijl je op de kaart tekent.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor johan d » 29 jan 2013 09:23

Als je uw ritjes plant op:
http://www.ridewithgps.com
dan komen er hoogtegegevens zichtbaar zoals jij dat wil.
johan d
 
Berichten: 227
Geregistreerd: 19 apr 2010 07:21

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor keesm » 29 jan 2013 09:47

Topokaarten Spanje van Garmin zijn niet routerend.
Gaat het je alleen om Spanje, dan is er een heel andere mooie topokaart, routerend en met DEM en gratis: Topo Hispania 2.04
(naar beneden scrollen: onder de logo's van Windows of Mac staan de downloadlinks)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4824
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor olivierketje » 29 jan 2013 10:51

Ik heb die Topo Hispania 2,04 willen downloaden. 6 van de 7 delen krijg ik gedownload maar bij deel 7 krijg ik een foutmelding? Wat te doen?

Als dit zou werken zoals je zegt via een weg die "gratis" is, zou dit SUPER zijn.

Want de alpine kaarten zijn maar voor kleine delen van spanje…

Wat bedoelen jullie met de kaart die "routerend" is? Ik ben niet zo echt thuis in de terminologie :p

Alvast al bedankt voor alle info hier !
olivierketje
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 jan 2013 23:15

Re: Hoogtemeters City Navigator Edge 800

Berichtdoor GPS Expert » 29 jan 2013 11:11

Downladen en "gratis" zijn vragen die we hier niet mogen beantwoorden! Zie forum regels!
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3257
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Volgende

Keer terug naar Garmin op de Apple Mac

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron